TURTELDUER: Henrik Ingebrigtsen ble smidd i hymens lenker med sin Liva i april i fjor. Paret har to døtre sammen.
TURTELDUER: Henrik Ingebrigtsen ble smidd i hymens lenker med sin Liva i april i fjor. Paret har to døtre sammen. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Henrik Ingebrigtsen fikk etterlengtet kjærestetid med sin kjære Liva: - Pappa Gjert vet ikke at vi er her!

Det er ikke ofte Henrik Ingebrigtsen og kona Liva får fri fra både barn og trening, men da sjansen bød seg, dro de på fest uten å si noe til pappa Gjert.

Publisert Oppdatert

Å være gift med en av verdens aller raskeste løpere krever en god porsjon tålmodighet og struktur. Store deler av året er det Liva Ingebrigtsen (23) som har det fulle ansvaret for parets to barn, Olivia (2) og Charlotte (6 md.).

Da Her og Nå møtte paret i forbindelse med Elles sommerfest tidligere i sommer, fortalte Liva at det er både fordeler og ulemper ved å være gift med den eldste av Ingebrigtsen-brødrene.

– Henrik har en spesiell jobb, det er det ikke til å komme bort ifra. Det bringer med seg mye gøy, men det kan også være litt slitsomt når han er borte 4–8 uker om gangen. Det er selvfølgelig ikke helt ideelt når vi har to små jenter. På den andre siden så setter vi mer pris på den tiden vi får sammen, forteller Stavanger-jenta.

Vil bidra så masse han kan

Og når den travle toppidrettsutøveren først er hjemme, sørger han for å gjøre seg tilgjengelig for familien.

– Når det nærmer seg sesong, er det Liva som tar alt hjemme. Men utenom sesongen vil jeg si at bidrar det jeg kan. Jeg er til stede og prioriterer familien når jeg først er hjemme, forteller Henrik som selv har vokst opp i en søskenflokk på syv.

– Men det hadde ikke gått uten Liva. Jeg har vært heldig der, innrømmer Henrik.

Paret har holdt sammen i fem år, og i april i fjor ga de hverandre sitt ja under en romantisk vielse hjemme i Stavanger. Gjennom hele forholdet har Henrik satset tungt på idretten. Med pappa Gjert Ingebrigtsen i spissen, har han sammen med brødrene Filip (26) og Jakob (18) etablert seg i verdenstoppen. Det har krevd blod, svette og tårer for løpetalentet.

Likevel valgte Henrik å ta seg en liten pause bare dager før Bislett Games ble arrangert i Oslo. Denne kvelden ble brukt til å ta med seg kona på motemagasinet Elles store sommerfest.

– Det er ikke ofte vi har anledning til å ta oss en kveld bare vi to, og det er første gang vi gjør noe slik som dette. Men jeg hadde litt tid mellom slagene og skal tilbringe store deler av sommeren på treningsleir. Derfor er det hyggelig at vi kunne dra på date i kveld, forteller Henrik.

– Det er kjekt å pynte seg og dra sammen hit. Småbarnslivet er travelt, så dette er luksus for oss! legger Liva til.

Satte av en hel dag til seg selv

Sist gang turtelduene fikk litt kvalitetstid sammen, var på bryllupsdagen i april. Da satte de av en hel dag til spa og middag samme sted de hadde sin første date. Men i det daglige setter de ikke store krav til tiden de får tilbringe sammen.

– Å dra på kino, spise eller lage middag hjemme med Netflix – da er vi fornøyde. Eller spise «Dominos» i senga – det er konge, det!

FAMILIETID: Friidretten krever det meste av tiden til Henrik Ingebrigtsen. Tiden han får sammen med kona Liva og døtrene Olivia og Charlotte er hellig.
FAMILIETID: Friidretten krever det meste av tiden til Henrik Ingebrigtsen. Tiden han får sammen med kona Liva og døtrene Olivia og Charlotte er hellig. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sa ikke ifra til Gjert

Henriks pappa og trener, Gjert Ingebrigtsen, er kjent for å ha stålkontroll på sønnenes treningshverdag. Han er heller ikke fremmed for å blande seg inn i guttas privatliv. Men denne kvelden ante ikke supertreneren hvor Henrik befant seg.

– Jeg tror ikke Gjert vet at vi er her. Jeg har i hvert fall ikke sagt det! Men jeg har ikke holdt det hemmelig heller. Jeg har bare unngått å si det, forteller Henrik lattermildt.

Å være svigerdatter til den omtalte treneren, er ingen spøk.

– Det er litt blandede følelser. Det kan være positivt, men også negativt noen ganger. Gjert kan være veldig hard og veldig ærlig. Men har du ham i ditt hjørne, eller trenger hjelp med noe, da er du heldig. Da fyrer han opp alle kanonene! avslører Liva.

STORFAMILIEN: Familien Ingebrigtsen er blitt profilerte gjennom NRK-serien Team Ingebrigtsen. Av søskenflokken på syv er tre av gutta i verdenstoppen i sin idrettsgren. her deler de ut pris i forbindelse med Idrettsgallaen i 2019.
STORFAMILIEN: Familien Ingebrigtsen er blitt profilerte gjennom NRK-serien Team Ingebrigtsen. Av søskenflokken på syv er tre av gutta i verdenstoppen i sin idrettsgren. her deler de ut pris i forbindelse med Idrettsgallaen i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
TRENER OG PAPPA: Henriks pappa og trener, Gjert Ingebrigtsen.
TRENER OG PAPPA: Henriks pappa og trener, Gjert Ingebrigtsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!