Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Henriette Steenstrup roser Sophie Elise etter blogginnlegg om flyktninger

- Hun visste godt hva som ventet, skriver skuespilleren.

Publisert

(SIDE2):Komiker og skuespiller Henriette Steenstrup-Såheim, kjent fra blant annet filmen «Kvinner i for store herreskjorter» og TV 2-serien «Dritseint med Edel», synes blogger Sophie Elise Isachsen er tøff.

I en kommentar hos magasinet Kamille, skriver hun om tanker rundt bloggere og hva de må tåle av negative tilbakemeldinger. At de får både trusler og hat på bloggen sin, fra anonyme personer.

Sophie Elise er en av Norges mest leste bloggere.
Sophie Elise er en av Norges mest leste bloggere. Foto: Sophielise.blogg.no

Steenstrup nevner videre blogginnlegget til Sophie Elise, som handlet om flyktningkrisen. Innlegget het «Til deg som er så jævla feig», og her påpeker bloggeren at vi ikke er uheldige som får flykninger til landet vårt. Hun mener de er en ressurs.

Dette innlegget, som Steenstrup kaller velformulert, førte til at Sophie Elise mottok grov hets og drapstrusler.

«Jeg vedder mange tusen kroner på at Sophie Elise visste godt hva som ventet henne da hun la ut det innlegget. Og det gjør det enda mer imponerende. For hvem vil, høyst frivillig, utsette seg for volds- og drapstrusler fra den aller bruneste og mørkeste delen av internett?» skriver Steenstrup.

Ble truet med «håper du får hjertestans»

Sophie Elise fikk også massiv medieomtale og støtende meldinger fra lesere da hun nylig publiserte et blogginnlegg om sitt møte med en livløs person på gata. Mange fant innlegget provoserende, men målet var egentlig å øke fokus på førstehjelp sammen med Norsk Folkehjelp .

- Så kul du er

Steenstrup påpeker i kommentaren sin at dagens kvinner må tåle altfor mye når de mener ting på nett, slik bloggere gjør. Skuespilleren er imponert over at Sophie Elise sier sin mening, i og med at det betyr at hun blir mentalt spyttet på, som hun beskriver det.

«Så kjære Sophie Elise – så kul du er! Som gidder å mene noe. Som tyr til tastaturet og formulerer deg, selv om du vet hva som venter.»

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!