Foto: (Foto: TK.no)

Helle inspirerte verdensstjernen

«Når en mann kan forårsake så mye ondt - tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen.»

Publisert

(SIDE2): Den amerikanske stjernen Eric Bazilian har latt seg inspirere av utsagnet til sunndalsjenta Helle Gannestad. Resultatet er låta «One light», skriver Tidens Krav .

Hør den helt nye låta her på Eric Bazilians side på Soundcloud.

«Når en mann kan forårsake så mye ondt - tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen.»

Dette var ordene som Helle Gannestad fra Sunndal twitret fra sin twitterkonto @Uhellet, kort tid etter drapene på Utøya og terrorbomben i Oslo.

Utsagnet gikk verden over, ikke minst etter at Stine Renate Håheim siterte det i et intervju med CNN. Siden har det dukket opp på idrettsarenaer og tallrike andre steder.

Inspirerte låtskriver
Nå har det også inspirert sangeren, låtskrivere og multiinstrumentalisten Eric Bazilian. Mannen som i sin tid var med på å starte den verdenskjente gruppa The Hooters, som platedebuterte i1985. Her hjemme ble «500 miles» en landeplage. Blant Bazilians mest kjente låter for andre artister er Joan Osborns "One of us".

Andre artister som har spilt inn Bazilians låter er Robbie Williams, Ricky Martin, Scorpions, Bon Jovi, Zucchero, LeAnn Rimes og Cyndi Lauper for å nevne et fåtall.

Hva som skjer med denne låta, som er en klassisk softrocklåt som bringer tankene hen til 80-tallet, er ennå for tidlig å si.

Bazilian skriver selv at han ikke hadde noen intensjoner om å skrive ei låt for Norge, men skrev likevel ei låt for Norge. Under er Helle Gannestads twittermelding gjengitt, og med enkelte kunstneriske friheter er den gjengitt i sangteksten.

I sofaen
Helle Gannestad skrev ordene mens hun satt hjemme i sofaen i Sunndal.

- Jeg tenkte på hvordan vi må stå sammen mot dette. Her har vi en mann som bærer på mye hat. Da må vi reagere med det motsatte av det han står for. Og det motsatte av hat er kjærlighet, sier Gannestad til Dagsavisen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.