POPULÆR: Helene Olafsen har i løpet av de siste årene blitt en av landets mest populære TV-personligheter.
POPULÆR: Helene Olafsen har i løpet av de siste årene blitt en av landets mest populære TV-personligheter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Underholdning

Helene Olafsen gleder seg til å bli samboer: - Jørgen er min sjelevenn

Ikke bare vant Helene Olafsen «Skal vi danse» høsten 2017. Hun fant også den store kjærligheten, selv om det tok litt tid før hun innså det selv.

Publisert Oppdatert

Helene Olafsen (29) har i mange år vært en av Norges beste snowboardkjørere, men det var først etter at hun la opp og var med i NRK-suksessen «Mesternes mester» på NRK i 2017 at hun ble et kjent ansikt for de fleste.

Høsten samme år imponerte hun alle og stakk av med seieren i «Skal vi danse» på TV 2. Under «Skal vi danse»-sirkuset møtte Helene også det som hun omtaler som sin sjelevenn, nemlig dansepartneren Jørgen Nilsen (29).

SAMBOERE: Nylig kjøpte Helene og kjæresten Jørgen Nilsen et hus på Nordstrand sammen.
SAMBOERE: Nylig kjøpte Helene og kjæresten Jørgen Nilsen et hus på Nordstrand sammen. Foto: Skjermdump / Instagram

Skjønte ikke at hun var forelsket

Helene innrømmer i Guri Solbergs (42) podkast «Bra Damer» at hun tidlig skjønte at det var noe spesielt med Jørgen, men at hun var forelsket – det skjønte hun ikke.

– Jeg trodde ikke at jeg var forelsket. Eller, jeg skjønte det ikke. Det tok en stund før jeg skjønte at det var noe mer, forteller hun åpenhjertig i podkasten.

Det var spesielt én ting som gjorde at Helene falt for den kjekke bergenseren.

– Jeg sa tidlig at jeg hadde funnet min sjelevenn. Vi matchet veldig bra. Vi kunne prate om alt sammen. Vi har det så gøy sammen, og alt er så lett med ham, sier hun.

FORELSKET: Helene innrømmer at hun og kjæresten er tullete forelsket om dagen.
FORELSKET: Helene innrømmer at hun og kjæresten er tullete forelsket om dagen. Foto: Skjermdump / Instagram
VANT: Helene vant både «Skal vi danse» og dansepartner Jørgen Nilsens hjerte i 2017. Først i august 2018 avslørte de at de var kjærester.
VANT: Helene vant både «Skal vi danse» og dansepartner Jørgen Nilsens hjerte i 2017. Først i august 2018 avslørte de at de var kjærester. Foto: TV 2

Tøft brudd

Til tross for den gode tonen mellom de to, tok det en stund før de bestemte seg for å være kjærester. Helene var nemlig i et forhold da hun møtte Jørgen, et forhold som tok slutt i mai i fjor.

Samtidig som Helene og ekskjæresten gikk fra hverandre, var 29-åringen i full gang med sin nye jobb som programleder for «Senkveld» på TV 2 sammen med makker Stian Blipp (29).

Hun innrømmer at bruddet var tøft, men at det var godt å ha noe annet å tenke på midt oppi alt sammen.

– Det var veldig vanskelig, men også veldig deilig å bare være til stede i det som skjedde med «Senkveld». Jeg er flink til å føle på alle følelser. Men bare det å kunne stenge ute en ting og fokusere på noe annet, gjorde det lettere, forteller hun.

SUKSESS: I to sesonger har Helene og makker Stian Blipp ledet «Senkveld» på TV 2.
SUKSESS: I to sesonger har Helene og makker Stian Blipp ledet «Senkveld» på TV 2. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Har kjøpt hus sammen

I august i fjor bestemte Helene og Jørgen seg for å være kjærester. Nå har paret tatt forholdet enda et steg videre, og kjøpt seg hus. Det avslørte Helene på sin Instagram-profil for kort tid siden.

– Det er et koselig, gammelt hus på Nordstrand som vi skal leve lenge i, og aldri flytte fra. Her skal vi bo livet ut, fortalte hun til Nettavisen under ELLEs sommerfest tidligere i juni.

Etter en hektisk vår, skal Helene og kjæresten nå ha en etterlengtet ferie, noe Helene gleder seg veldig til. Og foreløpig er det ingen skjær i sjøen for det forelskede paret.

– Vi er veldig tullete forelsket. Og det syns jeg er helt fantastisk. Jeg elsker det, så det har jeg tenkt til å fortsette med så lenge som mulig, sier hun i podkasten.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!