Foto: HBO Press

Underholdning

Har serieskaperne avslørt skjebnen til to av Game of Thrones' mest populære karakterer?

Nylig tilgjengeliggjort manuskript skaper diskusjoner. Spoiler-alert! Ikke les saken hvis du ikke har sett ferdig sesong sju.

Publisert Oppdatert

Du er herved advart to ganger - denne artikkelen inneholder *store spoilere* for hva som skjer i siste episode for Game of Thrones sesong sju.

Det begynner å bli en stund siden siste episode i den sjuende sesongen av HBO-suksessen ble sendt til både glede og frustrasjon for millioner av fans verden over. Samtidig som vi venter (herregud, som vi venter) på den åttende og avsluttende sesongen, knytter det seg store spekulasjoner til hva som blir utfallet i kampen om Westeros' trone.

Nå skaper et nylig tilgjengeliggjort manus for den siste episoden i forrige sesong diskusjon på nett. Mange mener at den gir en god pekepinn på to store publikumsfavoritters skjebne - nemlig Tormund Giantsbane og Beric Dondarrion, spilt av henholdsvis norske Kristofer Hivju og Richard Dormer.

Les også denne artikkelen fra våre kollegaer i Side3: HBO lager ny serie satt tusenvis av år før dagens Game of Thrones

La ut fullt manus før Emmys

Sist vi så Tormund og Beric, befant de seg på toppen av The Wall og løp for livet da The Night King beordret dragen sin til å smelte en stor del av veggen som beskytter Westeros fra omverdenen.

Tormund og Beric i siste episode av sesong sju av Game of Thrones.
Tormund og Beric i siste episode av sesong sju av Game of Thrones. Foto: HBO

I selve episoden var det ganske uklart om de overlevde elller ikke, og fansen begynte å sørge over Tormunds død.

I forbindelse med at Game of Thrones er nominert til Emmy for blant annet beste manus, ble det originale manuskriptet til episoden publisert på prisutdelingens offisielle nettside.

I manuset står det:

«Tormund og Beric leder villfolk-vennene sine mot trappene hugget i is. Eastwatch har en massiv sikk-sakk-trapp, ikke en heis, slik som Castle Black.

De løper for livet og forsvinner ut av syne.»

NEVNER IKKE DØD: Utdraget som kan antyde at Tormund og Beric overlever angrepet til The Night King i sesong sju av Game of Thrones
NEVNER IKKE DØD: Utdraget som kan antyde at Tormund og Beric overlever angrepet til The Night King i sesong sju av Game of Thrones Foto: Faksimile/Emmys.com

Les også: Maisie Williams: - Jeg vet hvordan Game of Thrones ender

- Kan ha reddet seg ut av situasjonen

I episoden kan vi se at de to karakterene løper vestover, mot Castle Black. Flere mener derfor at de kan ha reddet seg ut av situasjonen, i og med at det ikke står noe i manus om dødsfall og det faktum at serieskaperne hittil ikke har vært redde for å drepe viktige karakterer brått. Heller tvert i mot.

Flere medier har omtalt den mulige avsløringen de siste dagene, blant dem Digital Spy og Cosmopolitan.

Den mest dedikerte og detaljorienerte fansen vet antakeligvis allerede at Eastwatch er en liten by som ligger helt nede ved sjøen ved den østlige enden av The Wall, mens Castle Black er hovedsetet til Night's Watch og ligger på midten av den 482 kilometer lange isveggen.

Under angrepet til The Night King og hærens hans av døde, ødelegges en stor strekke av den østlige delen av veggen. Men - hvis Tormund og Beric virkelig klarte å rømme i retning Castle Black og ikke ramlet ned under de store ødeleggelsene, kan de ha en sjanse.

Finnes det kanskje håp for disse to? Vi satser på det!🤞

Siste og åttende sesong av Game of Thrones får premiere en gang i første halvdel av 2019, og sees på HBO.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!