Foto: Guro Holmene (Side2)

- Handler om kjærlighet

Hør den egentlige grunnen til at Torbjørn og Helfner ble med på «Paradise Hotel».

Publisert

(SIDE2:) - For min del ville jeg bare komme på TV og si: «Hei, jeg heter Helfner. Musikk-Norge, kjøp plata mi!», sier Helfner Augusto Hotvedt.

Han har drevet med musikk siden han var liten, men mener at det er altfor vanskelig å slå gjennom i Norge hvis ikke publikum vet hvem du er på forhånd.

- Jeg tror, uansett hvor flink du er, at folket må vite hvem du er før du gir ut noe. Etter å ha prøvd alt så tenkte jeg at jeg måtte gjøre noe, så da ble jeg med på «Paradise Hotel». Og der møtte jeg Torbjørn.

Sammen med Thea Oskarsen har de to tidligere «Paradise Hotel»-deltakerne nylig gitt ut «Best Way».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Låta, som i disse dager surrer på radio, handler utelukkende om kjærlighet – derfor tok Side2 naturlig nok en kjærlighetsprat med de to gutta.

Og da Helfner Augusto Hotvedt og Torbjørn Barth kastet seg over temaet som opptar de fleste, ble det både fnising, avbrytelser og diskusjon:

Torbjørn: - Alle har vært i et forhold og holdt på med jenter. «Best Way» er en sang som de fleste kan relatere seg til. Alle har opplevd å være «stuck» med «baben» eller «kisen», eller hvem det måtte være. Du sitter og tenker tilbake, men du må komme deg videre i livet. Ikke se tilbake, men framover. Selv om du tenker på en person, så må du tenke på andre ting.

Helfner: - Ja, enig i det.

Låta er delvis skrevet av Smaaland, men de to artistene står inne for alt av innhold.

Helfner: - Det kommer rett fra hjertet.

Torbjørn: - Jeg hadde aldri sunget dette hvis jeg ikke kunne relatere meg til det selv. Jeg er fornøyd med teksten.

De to kompisene fra henholdsvis Tromsø og Oslo blir ivrige når de forklarer innholdet i sin nye låt. Helfner påpeker at «Best Way» er en kjærlighetssang som forteller ulike synspunkter i en kjærlighetshistorie. Torbjørn avbryter og vil stadig avslutte Helfners setning:

Helfner: - Alle har sine synspunkter og karakter i sangen. Thea er den mystiske dama i midten. Og vi er gutta som...

Torbjørn: - Alle er relatert til en sak.

Helfner: - Jeg vil egentlig bare lage kjærlighetssanger. Jeg føler at det er det vi klarer å bringe fram til det norske folket som de kan kjenne seg igjen i. Hvis jeg først skal freestyle noe, så liker jeg å ha et emne, og noe folk kan kjenne seg igjen i.

Torbjørn: - Det er klart det er flere ting enn kjærlighet folk kjenner seg igjen...

Helfner: - Men når jeg sier kjærlighet så er det mange ting. La oss si at kjærlighet er et tema så har det tusen grener ut, det kan være alt mulig. Det er det jeg prøver å si.

Torbjørn: - Vi er enig i alt...

Helfner: - Ja. Sier du punktum og komma og for meg, eller?

Torbjørn: «Ha ha», jeg skal slutte å avbryte.

Helfner: - Vi er gode på å utfylle hverandre. Vi er som Knoll og Tott! flirer Helfner.

Torbjørn: - Men jeg må bare si meg enig, selv om jeg er uenig. Så klart skjønner jeg hva Helfner mener med kjærlighet, men jeg tenker mindre sånn, derfor kan vi utfylle hverandre. Jeg tenker ikke så mye på kjærlighet hele tiden.

Helfner: - Det gjør jeg!

Torbjørn: - Nei, jeg føler det blir så mye strev.

Helfner: - Du har jo rett i at det ikke er sant at vi kun lager kjærlighetssanger, men jeg vil ha det som et utgangspunkt også ser vi hvor vi havner. Det er et tema alle kan relatere seg til.

Om sin sjanger
På spørsmål om hva slags musikk de to kompisene driver med, er svaret klart:

Torbjørn: - Vi er jo R&B/hip-pop.

Helfner: - Ja, det er den nye sjangeren. Vi har importert den fra kilder i India.

Kjapt ut av hotellet
Helfner fikk ikke markert seg bemerkelig i «Paradise Hotel». Han måtte pakke kofferten og forlate luksushotellet etter kort tid. Torbjørn derimot var blant deltakerne som fikk bli værende lenge - og også gjøre et comeback etter noen uker utenfor det omstridte hotellet i Mexico. Han fikk et spesielt forhold med partneren Victoria Norrman i TV-serien, men de to er ikke et par i dag.

Siden Torbjørn og Helfner synger om forhold, ønsker vi selvsagt å vite:

Hvordan går det med kjærligheten for dere?

Torbjørn: - Det går veldig bra med kjærligheten...

Helfner: - Her har vi kjærlighet på forhold, sier Helfner og peker på Thea - og her er det på flerkoneri, flirer han og henviser til seg selv og Torbjørn.

Torbjørn: Hæ? på Kondomeriet?

Helfner: «He he», nei, flerkoneri!

Etter at latterkrampen har stilnet, ønsker Torbjørn å utdype spørsmålet mer seriøst:

- Jeg har vært inn og ut av mine greier. Jeg har aldri vært en forholdstype, men det har vært noen jenter som har betydd mer enn andre. Mer enn det er jeg ikke «keen» på å utdype. Jeg kan se tilbake, men jeg tenker ikke på hva som har vært.

Foto: Guro Holmene

Her kan du høre låta «Best Way»:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.