- Han ble irritert

Morten Harket ergret seg over Tom Hugos musikk. Nå har sørlendingen albumdebutert.

Publisert

(SIDE2): - Første gang jeg sa til foreldrene mine at jeg skulle bli popstjerne, var etter å ha sett a-has musikkvideo til «Take On Me». Jeg ville være helten i videoen. Jeg feiret 7-års dagen min like etter, og da tvang jeg alle til å se en iscenesettelse av videoen, med meg og ei nabojente. Det var neppe særlig stas å se meg slepe henne rundt, men det var viktig for meg, sier Tom Hugo (32) til Side2.

Feelgood
Kristiansanderen slipper i disse dager debutskiva «Sundry Tales».

- Albumet er soundtracket til mitt eget liv. Jeg har funnet det uttrykket som jeg synes passer meg. Selv om noen av låtene er for de grå dagene, så er det en feelgood-skive, den er som meg - en glad laks, sier han og utdyper.

- Målet mitt er selvsagt å kunne spille verden over, men også å gjøre folk litt gladere etter å ha hørt på skiva mi.

Tysklandstur
Tom Hugo dro til Tyskland for fem år siden, for å legge lista litt høyere i forsøket på å skaffe seg en karriere som artist. Der har han blitt boende.

- Tyskere er generelt glade i nordmenn, og de er mer glad i kvaliteten på musikken, enn at man har et tøft image. Valget var London eller Tyskland, og jeg følte vel jeg og musikken min passet bedre blant tyskerne.

Fredag ble plata sluppet her i Norge. I februar er det tilbake til Tyskland for innspilling av musikkvideo og deretter plateslipp der.

a-ha
Finansieringen av plata har stort sett vært å gjøre private spillejobber, i tillegg til å skrive tekster for andre artister - blant annet de tyske fotballjentenes VM-låt.

Og a-ha fan er han fremdeles - det var derfor ekstra stas å få spille sammen med Morten Harket. Tom Hugo og band ble leid inn for å spille på en fest, der de skulle hjelpe Harket.

- Han kom til Kristiansand for å øve med oss, og han ville gjøre det autentisk. Så vi øvde i et gammel, slitent øvingsrom på Samsen (kulturhus i sørlandsbyen, red.anm.). Å spille med Morten var stor stas det, og jeg gjør det gjerne igjen, sier 32-åringen, som forteller at frontmannen i a-ha også kom med gode tips for videre karriere.

- Og han likte EP-en min, han sa den var irriterende bra. Irriterende fordi det stadig kommer utfordrere til hans egen musikk. Men jeg har et stykke igjen før jeg er på nivå med Harket og Co.

Konserter
24. januar er det releasefest på «Sundry Tales» på Skuret i Oslo - deretter står besøksrunde i de største norske byene for tur.

- Jeg håper å få til en større turné og muligens festivaler til våren og sommeren. Jeg tror musikken min gjør seg når det er litt varmere i været.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!