Foto: (Paul Weaver)

Hallelujastemning i bedehusland

- Mette-Marits salme-CD betyr mye for meg, forteller lokalpatriot.

Publisert

AUDNEDALEN (SIDE2): - Den største gleden som jeg har er at Gud er min far. Halleluja! sang Audnedal felles barnekor da kronprinsparet midt på dagen ankom Byremo bedehus i den lille kommunen som teller drøye 1700 innbyggere.

Mette-Marit klappet og sang med den store barnekoret, som virkelige svingte på trappa utenfor bedehuset.

Tilgitt
Fylkesturen er midt i tjukkeste bedehusland - og her er kronprinsessen i aller høyeste grad tilgitt for sin fortid og tatt inn i varmen for lengst. Kronprinsessens salmesamling "Sorgen og gleden" er stor her, og for Jorunn Birkeland betyr den svært mye.

- Personlig er jeg veldig glad for salmesamlingen hun ga ut, sier Jorunn til Side2.

- Det var det eneste mannen min ville høre på før han gikk bort for halvannet år siden. Han var veldig glad i "Jeg synger meg en blå blå salme", sier hun.

- Jeg lytter stadig vekk på den, sier Jorunn og legger også til at oppgjøret Mette-Marit tok med sin fortid på pressekonferansen før bryllupet var veldig fint og noe som ble satt pris på.

MER FRA KRONPRINSPARETS FYLKESTUR KAN DU LESE HER:

- DENNE BLIR SVERRE MAGNUS VELDIG GLAD FORTRENDLUA TAR HELT AV
- JEG VAR PÅ JAKT HER MED PAPPA DA JEG VAR LITEN
STOR STÅHEI FOR FEM MINUTTER

Jorunn kom sammen med venneparet Ole og Evelyn Mydland til bedehuset i Byremo. De tok turen for å få med seg kronprinsparet besøk, og forteller at de selv går på bedehuset på hjemstedet Konsmo nord i kommunen. Og det er ikke første gangen de har hatt rojale besøk.

- Datteren vår Kristin var blomsterpike da kong Olav var på besøk i Lyngdal i 1986. Det var hyggelig, forteller Ole. Han tror kronprins Haakon vil bli som folkekongen.

- Det ser ut til at Haakon er like folkelig som sin farfar. Jeg tror Mette-Marit og Haakon blir et flott kongepar, sier han.

Startet i parken
Audnedal viste seg onsdag fra sin beste side, fjordene lå helt stille og solen skinte opp.

- Vi har så fin natur her, det er vi glade vi fikk vist fram, sier Ole.

En hel del skuelystne hadde møtt fram ved bedehuset etter at besøket startet på stranden i Byremoparken.

Her ble det fremført musikkinnslag fra den lokale musikkskolen og kåseri om arbeidsvandringen på tidlig 1900-tallet.

Til Åseral
På ettermiddag gikk turen viderer til fjellkommunen Åseral med 917 innbyggere. I den lille bygda bor det en hel del flyktinger fra Myanmar, noe som varmet kronprinsessens hjerte.

- Det er veldig spesielt for meg å se så mange folk fra Myanmar her. Jeg besøkte landet der i vår, og jeg vet det må være en stor overgang å komme hit. Det sier så mye om en kommune som tar imot folk fra andre kulturer, sier Mette-Marit i talen hun holdt under besøket på Minne kultursenter.

Kronprinsparet fikk rusle rundt i den lille bygda, og glemmer selvsagt heller ikke at de har vært her på besøk tidligere. I 2002 i forbindelse med Sørlandets 100-årsjubileum var de her og tok del i en rekke aktiviteter.

- Da hadde vi stafett med pilkast her som jeg vant. Kronprinsen skal få slippe å vise om han har blitt mer treffsikker siden den gang, ler hun.

Hele bygda var med å ta imot paret, som også avduket en turbin ved kultursenteret.

I kveld venter mottakelse på Kongeskipet Norge med ordfører og andre spesielt inviterte.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!