TRAVELT ÅR: Det siste året har Linn gjort stor suksess som forfatter, skuespiller, komiker og TV-stjerne.
TRAVELT ÅR: Det siste året har Linn gjort stor suksess som forfatter, skuespiller, komiker og TV-stjerne. Foto: Pressefoto / TV 2

Underholdning

Gullruten-nominerte Linn Skåber: – Jeg tror ikke jeg er så gæren hjemme. Jeg tror jeg er ganske vanlig

Skuespilleren har fått mange fans for sin pinlige rollefigur i «Best før», men samboeren Simon unngår å se Linn Skåber på TV-skjermen.

Publisert Oppdatert

I TV 2-serien «Best før» spiller den folkekjære skuespilleren Linn Skåber (49) den nyskilte 40-åringen Lena. I forsøket på å stable livet tilbake på rett kjøl havner rollefiguren i en rekke kleine møter og pinlige situasjoner.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at folk kjenner seg igjen i dette livet. De fleste skriver at de nesten ikke klarer å se det, men at de ser det likevel, har Linn tidligere sagt til TV 2.

Hun understreker videre at TV-karakteren er langt unna hvordan hun selv er privat:

– Jeg tror ikke jeg er så gæren hjemme. Jeg tror jeg er ganske vanlig. Jeg prøver å ikke ta med meg karakterene hjem, for da hadde det vært et grusomt sted å være, ler hun.

Linn Skåber er nominert til den høythengende Publikumsprisen under Gullruten 2019. 30. april presenteres de som har fått flest stemmer på Side2 og Her og Nå. Avstemmingen vil foregå helt til prisutdelingen går av stabelen i Bergen 11. mai.

Suksessfullt år

Mens «Lena» mister jobber og snubler seg gjennom livet, har Linn gått fra den ene suksessen til den andre det siste året. Forestillingen «Tre elefanter i rommet», der hun spiller sammen med Hege Schøyen og Cecilie Steinmann Neess, har gått for fulle hus på Latter i flere måneder.

I september mottok hun strålende kritikker for sin forfatterdebut «Til ungdommen», og i vinter imponerte hun stort i «Sporvogn til begjær» på Oslo Nye Teater.

Nå kan 49-åringen stikke av med Publikumsprisen for andre sesong av «Best før». Serien har slått godt an blant publikum, men Linns samboer Simon Malm (46) er ikke blant TV-seerne.

– Simon orker ikke å se meg på TV, og det skal han få slippe. Han er en høflig, veloppdratt fyr som skal slippe å se alt det uhøflige jeg driver med, sier en lattermild Linn til KK.

PINLIG ROLE: Linn i rollen som den nyskilte Lena i TV-serien Best før.
PINLIG ROLE: Linn i rollen som den nyskilte Lena i TV-serien Best før. Foto: Pressefoto / TV 2

Setter pris på kjærestens ro

Linn og Simon ble et par i 2014, etter at en venninne hadde vært på date med ham og mente at han passet bedre for Linn. I dag bor de sammen på Grünerløkka i Oslo sammen med Linns sønn Niels (16). Paret jobber ofte til ulike tider på døgnet, og møtes gjerne i trappa.

– Da sier vi «Hei, hei» når vi passerer, og Simon spør om det er noe spesielt jeg vil ha til kvelds. Og så ses vi hjemme og ser på «Farmen», sier Linn til KK. Den travle skuespilleren forteller til ukebladet at hun setter pris på kjærestens lynne.

– Simon har en ro over seg som mange vil være i nærheten av. Det er noen mennesker du vil låne pulsen av, og sånn er Simon, sier hun.

Takknemlig for variasjonen

På TV har Linn gjort stor suksess med NRK-serien «Hjerte til hjerte», som hun vant Gullruten for i 2007. Hun var fast paneldeltager i «Nytt på nytt» fra 2007 til 2013 og har også sittet bak dommerpanelet i «Norske Talenter». Linn setter pris på å veksle mellom seriøse teaterroller, komikk og TV-jobber.

– Jeg er så takknemlig for variasjonen. Det er det jeg liker best. Fra å være i det absolutt mørke, til å skrive sammen med vennene mine og le meg i hjel. Jeg liker komboen, har Linn uttalt i et intervju med Synsam.

Den viktigste rollen i Linns liv er som mor til sønnen Niels. Da hun lanserte boken «Til ungdommen» i fjor høst, fortalte hun til Her og Nå om hvordan det er å ha en tenåring i hus.

– Det er fortsatt hverdag og Niels er det samme barnet, men det er også en ny og spennende tid. For meg har det handlet om å linke meg til ham og finne de gode samtalene. Han vil helst snakke etter at han har lagt seg, jeg vil helst snakke om morgenen, uttalte Linn.

Skuespilleren anser seg selv som en god mamma, men på ett punkt tar hun selvkritikk.

– Jeg har mest dårlig samvittighet for at jeg ikke lar han kjede seg like mye som jeg fikk lov til. All min kreativitet kommer fra kjedsomhet. Det startet i det lille elektriker-verkstedet pappa hadde i kjelleren i blokka på Oppsal, sier Skåber til Dagbladet.

Nå kan den samme kreativiteten føre til hennes andre Gullruten-statuett under prisutdelingen den 11. mai.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!