DE NOMINERTE: Anne Lindom (øverst fra venstre), Bård Tufte Johansen, Else Kåss Furuseth, Jørgine Massa Vasstrand, Kevin Vågenes, Lars Monsen, Linn Skåber, Nicolay Ramm, Silje Sandmæl, Solveig Kloppen, Svein Østvik, Vegard Harm og Morten Hegseth.
DE NOMINERTE: Anne Lindom (øverst fra venstre), Bård Tufte Johansen, Else Kåss Furuseth, Jørgine Massa Vasstrand, Kevin Vågenes, Lars Monsen, Linn Skåber, Nicolay Ramm, Silje Sandmæl, Solveig Kloppen, Svein Østvik, Vegard Harm og Morten Hegseth. Foto: NRK / TV 2 / HER OG NÅ / NTB scanpix

Underholdning

Gullruten 2019: Stem på din TV-favoritt

Du kan være med på å avgjøre hvilken TV-profil som stikker av med den gjeve Publikumsprisen under Gullruten 2019. Bli med og stem!

Publisert Oppdatert

Her og Nå samarbeider med Gullruten og er avsender for Publikumsprisen som deles ut under den glamorøse TV-gallaen i Bergen 11. mai.

I løpet av året har vi sett mange dyktige TV-profiler på skjermen og juryen hadde en svært vanskelig jobb med å plukke ut tolv kandidater til Publikumsprisen. Nå kan du være med å avgjøre hvem som skal vinne.

30. april presenteres de fire kandidatene som har fått flest stemmer. Denne avstemmingen varer helt frem til Gullruten går av stabelen i Bergen 11. mai.

Avstemmingen er nå avsluttet. Takk til alle som stemte!

30. april presenteres de fire som har fått flest stemmer, avstemmingen varer helt fram til Gullruten går av stabelen i Bergen 11. mai.

Les mer om de nominerte under:

1. Anne Lindmo, «Lindmo»

Anne Lindmo
Anne Lindmo Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Hun er dronningen av «Gullrekka» på NRK og den suverene talk show-vinneren. Har en ekte tilstedeværelse og er genuint nysjerrig på intervjuobjektene sine.

Med sin fryktløse, avvæpnende og ujålete væremåte klarer Lindmo kunsten å servere gode historier som treffer midt i den norske folkesjela på fredagskvelden.

2. Jørgine Massa Vasstrand, «Bloggerne»

Jørgine Massa Vasstrand
Jørgine Massa Vasstrand Foto: Espen Solli / TV2

Influenser og treningsfantast «Funkygine» har markert seg i flere kanaler det siste året.

Best kjenner vi henne fra «Bloggerne» på TV 2, der hun raust har delt både graviditet og fødsel. «Vegard X Funkygine» på VGTV har også blitt en snakkis av dimensjoner i år. Et herlig, positivt forbilde som det spruter energi, livslyst og glede av.

3. Linn Skåber, «Best før»

Linn Skåber
Linn Skåber Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Med tredje sesong av «Best før» på TV 2 beviser Linn Skåber at hun fortsatt er en av landets beste komikere.

Det er innimellom nesten smertefullt å se karakteren hennes kløne seg gjennom livet, men det er nettopp det som gjør serien som veldig morsom.

4. Vegard Harm og Morten Hegseth, «Panelet»

Vegard Harm og Morten Hegseth
Vegard Harm og Morten Hegseth Foto: Tor Erik H. Mathiesen / VG

Den gledesstrålende duoen underholder oss med «Panelet» på VGTV og den populære podkasten «Harm og Hegseth». Med treffsikre kommentarer og morsom harselering om alt og alle treffer de en svært bred målgruppe.

Vegard og Morten har virkelig bydd på seg selv og imponert i år med innsatsen i henholdsvis «Vegard X Funkygine» og «Skal vi danse».

5. Lars Monsen, «Monsen minutt for minutt»

Lars Monsen
Lars Monsen Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Tok fengslende turopplevelser på TV til et nytt nivå med «Monsen minutt for minutt» i fjor sommer. Friluftsmannen utfordret seg selv ved å lage TV på en ny måte.

Han viste at han fikk veldig god kontakt med publikum underveis og formidler sin turglede til TV-seerne på en ærlig, troverdig og svært sjarmerende måte.

6. Else Kåss Furuseth, «Else: Om selvmord»

Else Kåss Furuseth
Else Kåss Furuseth Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Har hatt et av årets viktigste programmer med «Else: om selvmord». Målet var å lage en serie om selvmord som ga lyst til å leve.

Er blitt hyllet for sin åpenhet og bidrar til at flere tør å snakke om det som så alt for lenge har vært et tabubelagt tema. Som programleder er hun morsom, åpen og nysgjerrig.

7. Solveig Kloppen: «Det jeg ikke fikk sagt»

Solveig Kloppen
Solveig Kloppen Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Har det siste året vært programleder for tre programmer på TV 2.

Leder «Norske talenter» på stødig vis, skaper nær stemning når hun inviterer folk hjem til seg, og rørte svært mange av oss med den personlige og rørende dokumentaren «Det jeg ikke fikk sagt», om morens død og søsterens selvmord.

8. Silje Sandmæl, «I lomma på Silje»

Silje Sandmæl
Silje Sandmæl Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Med programmet «I lomma på Silje» har den dyktige forbrukerøkonomen fra TV3s «Luksusfellen» bevist at hun klarer seg utmerket på egenhånd som programleder.

Har med smil og sjarm, skarpt fokus og dyktighet hjulpet norske kjendiser til en bedre økonomisk hverdag.

9. Svein Østvik, «Farmen Kjendis»

Svein Østvik
Svein Østvik Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Først fikk vi et gjensyn med gladgutten i «Charterfeber», før han overrasket mange med en helt fantastisk deltakelse i «Farmen kjendis».

Her fikk vi se en helt annen Svein som var åpen, varm, empatisk, følsom og ikke minst svært godt likt blant alle de andre deltakerne.

10. Bård Tufte Johansen, «Nytt på nytt»

Bård Tufte Johansen
Bård Tufte Johansen Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

25 år etter at han debuterte på NRK, er fortsatt Bård et av NRKs aller sikreste kort. Har stått fram som en bauta i gullrekkefavoritten «Nytt på nytt» og imponerer med å holde seg på seertoppen uke etter uke.

49-åringen er en av landets morsomste og skarpeste hjerner, og har en enorm tilhengerskare.

11. Kevin Vågenes, «Parterapi»

Kevin Vågenes
Kevin Vågenes Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

2018 ble året der «Parterapi» ble en gedigen snakkis. Programmet hvor multitalentet Kevin Vågenes spiller en rekke personer som legger ut om sine forholdsproblemer hos terapeuten har virkelig slått an hos TV-publikummet.

Tidligere i år vant han blant annet to priser under «Humorprisen» for den banebrytende serien.

12. Nicolay Ramm, «Helt Ramm - Alpestreker»

Nicolay Ramm
Nicolay Ramm Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Heller ikke i år kommer vi unna fjorårets vinner Nicolay Ramm. NRKs nye gullgutt har fans i alle aldre. Med sine elleville stunts og vinnende vesen får han trauste idrettsutøvere med på supermorsomme innslag.

Han har underholdt et bredt publikum med «Helt Ramm – Alpestreker» under VM i Seefeld, fått sitt eget TV-program i selveste gullrekka med «Ramm, ferdig, gå» og imponerte stort som programleder for selveste «Idrettsgallaen».

Gullruten finner sted lørdag 11. mai 2019.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!