KONFIRMANT: Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres lørdag 31. august Her fotografert i anledning 17. mai.
KONFIRMANT: Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres lørdag 31. august Her fotografert i anledning 17. mai. Foto: Splash News / NTB scanpix

Kongelige

Se den eksklusive gjestelisten - disse er invitert i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

Kronprinsesse Victoria, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og kong Felipe er de mest celebre utenlandske gjestene i konfirmasjonen til prinsesse Ingrid Alexandra.

Publisert Oppdatert

Kronprinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i Slottskapellet i Oslo lørdag 31. august, og ikke uventet knytter det seg mye spenning til dagen - både for hovedpersonen selv og rojalister landet rundt.

Nå er den eksklusive gjestelisten for dagen offentligggjort.

Danmarks kronprins Frederik (51) måtte, til tross for at han var fadder, melde forfall til prinsesse Ingrid Alexandras dåp 17.april 2004. Grunnen er at han var opptatt med å forberede sitt bryllup med kronprinsesse Mary (47).

Men begge to er på plass for å feire prinsessens overgang til de voksnes rekker i Slottskapellet på Det kongelige slott lørdag. Med seg til Norge og Oslo har de også sin eldste sønn, prins Christian (13).

Spanias kong Felipe (51) var, i likhet med kronprins Frederik, forhindret fra å være tilstede i Ingrid Alexandras dåp, men fadderen vil delta i konfirmasjonen.

Fra Sverige kommer kronprinsesse Victoria (42). Hun har et nært forhold til sitt fadderbarn. Ingrid Alexandra var brudepike i bryllupet til den svenske tronarvingen og prins Daniel (45) i 2010. De to leste også bibelvers sammen da kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) feiret sin 10 års bryllupsdag i Oslo domkirke i 2011.

KOMMER: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria av Sverige kommer i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Her er de to avbildet før festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring.
KOMMER: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria av Sverige kommer i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Her er de to avbildet før festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjonsgudstjeneste holdes i samme kapell som hun ble båret til dåpen av kong Harald (82) for drøye 15 år siden. Ingrid Alexandra har fulgt konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet. Oslo-biskop Kari Veiteberg og preses i Bispemøtet, Helga Haugland Byfuglien, forretter.

Fra det offisielle Norge kommer stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen med følge, statisminister Erna Solberg med følge, statsrådene Siv Jensen og Trine Skei Grande og ordførerne i Oslo og Asker og Bærum, Marianne Borgen og Lene Conradi.

Se full gjesteliste på Slottets nettside.

KOMMER: Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes kommer i kronprinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Her er de to avbildet på slottsmiddag i juni 2019.
KOMMER: Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes kommer i kronprinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Her er de to avbildet på slottsmiddag i juni 2019. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter gudstjenesten inviterer kong Harald og dronning Sonja (82) til lunsj i Store spisesal på Det kongelige slott.

Både gudstjenesten og første del av lunsjen sendes direkte på NRK 1 fra klokken 11.00 lørdag.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!