Foto: (NTB Tema)

– Gir ansikt til jenter med utenlandske foreldre, men som ikke er religiøse eller bruker hijab

I to år har NRK fulgt tvillingsøstrene Vita og Wanda Mashadi med kamera – torsdag hadde nettserien premiere. NRK avviser at serien kan være med og øke kroppspresset.

Publisert

Serieskaperne ville iage en serie for ungdom og om ungdom med utenlandsk bakgrunn. Ifølge Romerikes Blad mener Noman Mubashir mener serien kan gi tusenvis av jenter som har utenlandske foreldre, men ikke er religiøse eller bruker hijab, et ansikt.

For tvillingene har foreldre fra Iran, men er vokst opp i Norge hvor de i dag jobber i motebransjen og har svært mange følgere på sosiale medier. I «Vita og Wanda» deler jentene mye, der kamerafolkene følger dem på både fotball, jobb – og til en neseoperasjon i Iran. Begge har nemlig operert nesene, etter mobbing i oppveksten.

– Det at vi er så åpne og ærlige om ting som kanskje er litt tabubelagt å snakke om, gjør at denne serien fort kan bli noe annet enn det folk er vant til å se på TV, sier Wanda Mashadi (25) til Romerikes Blad.

Les også: Julie Andem skal regissere den amerikanske versjonen av Skam

Foto: Audun Braastad (NTB Tema)

Overfor NRK avviser Mubashir at serien kan være med på å øke kroppspresset. Han sier de «laget serien for å gjenspeile samfunnet» – et samfunn hvor det «finnes tusenvis av jenter som er opptatt av hvordan de ser ut og fremstår».

– Vi som journalister skal belyse ulike utfordringer og problemstillinger jenter møter på i hverdagen, og når det da er et kroppspress og utseendepress i Norge og verden, er det vår jobb å lage historier om det, sier Mubashir til NRK om den syv episoder lange serien.

Les også: Netflix har bekreftet ny sesong av Stranger Things

Og denne: Ulrikke Falch: - Vi venter på en ny Skam-sesong

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!