NY BLOGGER: Ingrid dos Santos vil by leserne på morsomme betraktninger på livet i bloggen Alt ordner seg.
NY BLOGGER: Ingrid dos Santos vil by leserne på morsomme betraktninger på livet i bloggen Alt ordner seg. Foto: (Privat)

- Gi litt faen og ikke ta deg selv så høytidelig

Møt dama bak Side2s nye blogg Alt ordner seg.

Publisert

(SIDE2): Ingrid dos Santos er Side2s nyeste blogger. Hun driver bloggen Alt ordner seg, som er en tegneserieblogg som i stor grad er selvbiografisk.

- Jeg liker å skrive om ting jeg undrer eller irriterer meg over, og da går det ofte i temaer som sosiale medier, skjønnhetsidealer, hverdagsproblematikk og forventninger til livet generelt. Jeg har også skildret noen minneverdige episoder fra barndommen, forteller hun.

- Jeg er en veldig visuell person

Dos Santos er 31 år gammel, født i Sør-Frankrike, oppvokst og California og flyttet til Fredrikstad da hun var ni år gammel. Etter skolen reiste hun til London for å studere animasjon og illustrasjon, og nå bor hun i Oslo. Her jobber hun med TV-produksjon, animasjon, illustrasjon og grafisk design - ved siden av å blogge.

Glimt av en av tegneseriene i bloggen.
Glimt av en av tegneseriene i bloggen. Foto: (Altordnerseg.blogg.no/)

- Jeg er en veldig visuell person. Som liten gikk mye av tiden min til å leke med Barbie-dukker, og venninnen min og jeg kunne lage lange dramatiske historier som kunne utvikle seg over flere uker. Jeg var også veldig opptatt av å lage små bøker, som jeg både skrev og illustrerte, sier hun.

Hun er derfor veldig fornøyd med tilværelsen.

- På en måte så er det jo det som er blitt jobben min - å fortelle og visualisere historier. Det er veldig stas å ha gjort sin hobby til sitt yrke, sier hun.

Møter motgang med selvironi

Det er ikke tilfeldig at bloggen har navnet Alt ordner seg.

- Jeg tar motgang i livet med en stor porsjon selvironi, noe min blogg reflekterer. Når jeg er misfornøyd med noe i livet mitt kan jeg plutselig få trang til å skrive et langt og sarkastisk innlegg om nettopp dette, sier hun, og fortsetter:

- Jeg tror når den ene nedturen etter den andre kommer på rekke og rad er det lett å tenke at man skal slutte å prøve eller gi opp. Alt ordner seg-mottoet handler om å ikke gi opp, se lyst på ting, gi litt faen og å ikke ta seg selv så høytidelig.

Mistet moren

31-åringen begynte å blogge etter at hun mistet moren sin.

- Da jeg var 21 år ble moren min syk, og hun døde tre år senere av kreften. Vi hadde bodd sammen bare vi to i 16 år, og hun var min bestevenn. Dette har preget livet mitt mye i ettertid. Jeg har brukt mye av 20-årene på å bekymre meg om fremtiden, og har ofte tenkt at livet ble mye vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg det skulle bli, sier hun.

Hun reiste tilbake til London for å fortsette studiene etter morens bortgang, og det var da hun startet å blogge.

- Etter graduation var det en periode der jeg ikke ante hvor jeg skulle gjøre av meg eller hvilken retning jeg skulle. Jeg stressa skikkelig med hva jeg burde gjøre videre med livet mitt, forteller hun.

Glimt fra bloggen.
Glimt fra bloggen. Foto: (Altordnerseg.blogg.no/)

Vet at alt ordner seg

Motgangen i 20-årene har lært dos Santos å nyte øyeblikket.

- Det tror jeg alle kunne hatt godt av, men det er ikke alltid så lett. Vi lever i en tid med så mange inntrykk rennende inn på Facebook og Instagram, man får hele tiden med seg hva andre driver med og man sitter ofte med en følelse av at alle andre nyter livet så mye mer enn en selv.

- Jeg vet jo så klart at det ikke stemmer, men jeg tror det er lett å se på det sånn når man selv sliter med å "finne lykken" og føler at man aldri helt strekker til, sier hun.

Mest underholdning

Bloggen hennes vil være en miks av morsomme og mindre lystige temaer - men mest positivt og underholdende.

- Jeg tror folk kan identifisere seg med historiene mine, fnise litt av folketypene jeg illustrerer og kanskje føle seg litt truffet iblant, spesielt når jeg skriver om oppførsel i sosiale medier og på nett, sier hun.

Les Ingrid dos Santos blogg her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!