Ser litt slitt ut: Det krever en del å gå fra brunette til blondine.
Ser litt slitt ut: Det krever en del å gå fra brunette til blondine. Foto: Faksimile Instagram/Emilia Clarke

Underholdning

Emilia angrer på hårblekingen: - Måtte klippe meg skikkelig kort

- Håret mitt døde litt.

Publisert Oppdatert

Den britiske skuespilleren Emilia Clarke var for mange et ukjent navn, da hun i april 2011 dukket opp som den slående vakre Khaleesi i suksesserien Game of Thrones.

Det var mange som bet seg merke i hennes flommende, perlehvite manke, og dette ble på mange måter hennes varemerke - dog var ikke Clarke blondine i virkeligheten, da hun valgte å benytte seg av parykk for å ikke ødelegge sitt eget hår.

LES MER: Slik ser Game of Thrones- stjernene ut i virkeligheten

- Håret mitt døde

Dette første også til at hun ble mindre gjenkjent som den populære TV-karakteren. Tidligere i år valgte hun imidlertid å bleket håret i ekte Daenerys Targaryen-stil, og hun viste frem sin nye look på Instagram.

- Jeg har gjort det. Mother of Dragons møter Emilia. Emilia møter Mother of Dragons, skrev hun.

Men nå angrer hun, av flere årsaker.

- Det er litt vanskeligere, fordi jeg blir gjenkjent oftere, og jeg takler det ikke så godt. Så jeg tenker at jeg skal gå tilbake til å bli brunette igjen, slik at jeg kan gå litt mer under radaren. Det er jo slik at man umiddelbart legger merke til en med like hvitbleket hår som meg, og da legger de merke til at "oi, det er jo hun dama fra den serien med de dragene", og da tar jeg bena på nakken, sier hun til Glamour.

Det var for seriens siste sesong at Clarke måtte bleke håret, i forbindelse med innspillingen. Dette har, i tillegg til å gjøre henne mer gjenkjennelig, nærmest ødelagt håret hennes. Alle som har gått fra brunette til blondine kan nok kjenne seg igjen i dette.

- Jeg måtte klippet håret mitt så kort som der nå, for det liksom, døde. Så jeg fikk det klippet litt kortere. Det er så kort som det aldri har vært før. Blekingen tok helt knekken på håret mitt, og jeg kjenner at jeg savner å ha fint hår, sier hun.

Slik pleier og styler du slitt og tørt hår

Det kan være vanskelig både å style og å gi tilstrekkelig pleie til slitt og tørt hår. Karakteristikker som gjerne følger med på lasset når man bleker håret.

Charlotte Elveland, senior hårstylist ved Jan Thomas Studio, forteller at det er alfa omega å få samlet tuppene når man skal style slitt hår.

- Det kan være veldig fint å få samlet håret, på en eller annen måte. Det kan for eksempel være fint med fletter, en knute, eller en trendy lav hestehale. Å bruke en rettetang, eller en krølltang er også fint. Det handler om at man samler og sletter tuppene, da det ofte er de som avslører hvor slitt håret faktisk er. Det avsløres ved at tuppene spriker veldig til alle kanter, sier Elveland til Side2.

Tips: Emilia Clarke burde hørt på denne dama, Charlotte Elveland i Jan Thomas Studio. Hun gir gode tips mot slitt hår.
Tips: Emilia Clarke burde hørt på denne dama, Charlotte Elveland i Jan Thomas Studio. Hun gir gode tips mot slitt hår. Foto: Privat

Når det kommer til pleie av slitt hår, så er det bare to ting å gjøre:

- Det kan hjelpe med riktig pleie, i form av tilpasset hårkur og andre hårptodukter. Men om uhellet virkelig er ute, så er det bare en ting å gjøre, og det er å klippe seg, sier Elveland.

5 tips mot slitt hår:

1. Om det er veldig slitt, kan der være lurt å få seg en hårklipp.

2. Ikke gre håret når det er vått. Dette fører til ytterligere slitasje, ettersom håret er mer sårbart når det er vått.

3. Plei håret med kurer, balsam, oljer, sjampoer som er tilpasset slitt og tørt hår.

4. Ikke overpreparer håret

Selv om noen produkter gjør hårkvaliteten bedre, kan en ansamling av produkter i hodebunnen gi fett hår- På en annen side kan andre produkter tørke ut håret og dermed slite det ut.

5. Vær forsiktig med varmebehandling

Forsøk å ikke bruke rettetang, hårføner og krølltang for ofte. Og om du gjør det, bør du alltid bruke et varmebeskyttende produkt.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.