KJØLIG
FORHOLD: Hertuginne
Kate og
hertuginne Meghan
har ikke noe godt forhold.
Smilene deres
er anspente. Her fra julegudstjenesten i Sandringham 1. juledag.
KJØLIG FORHOLD: Hertuginne Kate og hertuginne Meghan har ikke noe godt forhold. Smilene deres er anspente. Her fra julegudstjenesten i Sandringham 1. juledag. Foto: Pool/Samir Hussein / Contributor / Getty Images

Kongelige

Full splid mellom Kate og Meghan: - Har ingen kontakt privat

Forholdet mellom hertuginne Kate og hertuginne Meghan er iskaldt, og de møtes ifølge flere britiske medier kun i offisielle sammenhenger.

Publisert

Hertuginne Kate (37) og hertuginne Meghan (37) så ut som de hadde en hyggelig samtale på vei ut av St. Mary Magdalena-kirken på Sandringham slott 1. juledag i fjor. Mange britiske monarkister håpet derfor at ryktene om at de to var uvenner ikke var riktige. Men nå skriver britiske medier igjen om det turbulente forholdet mellom konene til prins William (36) og prins Harry (34).

Ifølge tabloidavisen Daily Mail nektet Kate å invitere Harry og Meghan til sin fødselsdag forleden. Entertainment Tonight bekrefter også at de to ikke sto på gjestelisten.

– Kates bursdag ble feiret med en søndagslunsj på Anmer Hall sammen med sine nærmeste og gode venner etter at hun og William tidligere på dagen hadde spist frokost og gått til gudstjeneste på Sandringham like i nærheten. Harry og Meghan var ikke til stede, skriver ET på sine nettsider.

– Akkurat nå ser det ut som det er isfront mellom dem. Jeg tror grunnen rett og slett er at de to er sjalu på hverandre. Kate misliker konkurransen fra det nye familiemedlemmet, og Meghan har problemer med at svigerinnen har en høyere rang enn henne som kona til en blivende konge, forteller en fotograf som har jobbet med det britiske kongehuset i flere tiår til Her og Nå.

Han mener at også Meghan foreløpig ikke har greid å tilpasse seg livet som kongelig.

– Hun er en superstjerne som er vant med å få det som hun tvil. I hennes nye familie er det dronning Elizabeth som bestemmer. Det har nok vært lettere for Kate, som er oppvokst i den britiske sosieteten, å akseptere enn Meghan, sier fotografen.

Les også: Bli bedre kjent med britenes favoritt: Hertuginne Meghan fra A-Å

FAMILIEFEIDE: Bråket mellom
Meghan og Kate har også gått
ut over det nære forholdet
mellom William og Harry.
KOSTE
FAMILIEFEIDE: Bråket mellom Meghan og Kate har også gått ut over det nære forholdet mellom William og Harry. KOSTE Foto: Anwar Hussein / Contributor / Getty Images

- Vil sjelden representere sammen

Den oppfatningen deles også av journalist som følger det britiske kongehuset tett.

– Trøsten for begge hertuginnene må være at de ikke trenger å tilbringer så mye tid sammen. Det er sjelden de vil representere sammen. Og som andre svigerinner som ikke liker hverandre så godt, greier de forhåpentligvis å holde masken i familieselskaper. Om ikke annet av respekt for dronning Elizabeth, sier hoffreporteren.

Skal ha rådet Meghan til å tilpasse seg

Ifølge Daily Mail var det under julefeiringen i 2017 at Kate og Meghan røk i tottene på hverandre første gang. Prins Charles oppfordret Kate og William til å invitere Harry og Meghan til julefeiring på Amber Hall for at de to parene skulle bli sammensveiset. Men det gikk dessverre ikke slik tronarvingen hadde håpet.

– 1. juledag var alle fire invitert til dronning Elizabeth på Sandringham. Kate syntes Meghan ikke oppførte seg bra, og skal ha gitt henne råd om å tilpasse seg. Dette falt ikke i god jord hos Meghan, og dermed var bråket i gang, skriver Daily Mail.

Siden den gang skal det dårlige forholdet bare ha eskalert. De har ifølge flere britiske medier ingen kontakt privat. Og når de møtes i offisielle eller familiesammenhenger, skal tonen være meget kjølig. Faktisk så kald at det ble hevdet at de to parene ikke ville feire jul sammen for en måned sammen. Men da skal dronning Elizabeth selv ha satt ned foten.

- Kunstige smil

På bildene fra julegudstjenesten 25. desember er det tydelig at de to hertuginnene konverserer sammen, og det fikk enkelte medier til å spekulere i at feiringen av høytiden hadde gjort dem godt.

Men Judi James, ekspert på kroppsspråk, mener at det var tydelig å se at Kate og Meghan ikke er på bølgelengde.

– Smilene er kunstige, og de virker ikke komfortable med situasjonen. Kroppsspråket deres minner meg om to statsoverhoder som vil vise makt, sier James.

PRATET MED DE OPPMØTTE: Hertuginne Meghan tok seg god tid til å prate med de oppmøtte under det kongelige besøket i Birkenhead tidligere i januar. Der skal hun også ha røpet at hun er seks måneder på vei.
PRATET MED DE OPPMØTTE: Hertuginne Meghan tok seg god tid til å prate med de oppmøtte under det kongelige besøket i Birkenhead tidligere i januar. Der skal hun også ha røpet at hun er seks måneder på vei. Foto: Karwai Tang / Contributor / Getty Images

Avslørte hvor langt hun er på vei

Men Meghan ser i hvert fall ikke ut til å bekymre seg over bråket med svigerinne Kate. Hun formelig struttet av babylykke under flere representasjonsoppgaver i forrige uke.

– Jeg vet ikke om det blir gutt eller jente, fortalte hertuginnen ifølge magasinet People da hun besøkte Birkenhead. Men ifølge Daily Mail røpet hun terminen.

– Jeg er seks måneder på vei, og venter barn i slutten av april, fortalte Meghan.

Magen hennes har vokst mye de siste uke, og stadig flere tror at hun og Harry venter tvillinger.

De to vordende foreldrene skal uansett bosette seg i Frogmore Cottage i Windsor. Ifølge The Sun planlegger paret å flytte inn i huset som har vært i kongefamiliens eie siden 1680. Det skal være dronning Elizabeth som har tildelt paret deler av den kjente eiendommen. Huset rommer hele 10 soverom, et eget barneværelse, treningsrom og yogastudio.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!