SUPERMODELL Emily Ratajkowski nyter liver på ferie i Mexico.
SUPERMODELL Emily Ratajkowski nyter liver på ferie i Mexico. Foto: FameFlynet / AKM-GSI (Bulls)

Sueprmodell

Frigjort Emily Ratajkowski bader toppløs på ferie

- Jeg er ikke redd for å være naken, sier supermodellen.

Publisert

Hun ble for alvor kjent da hun danset rundt toppløs i musikkvideoen til Robin Thickes monsterhit "Blurred Lines", og supermodell Emily Ratajkowski har ikke vært videre blyg siden heller.

Ratajkowski er for tiden med venner på ferie i Cancun i Mexico, og sørget for å få sol på det meste av sin flotte kropp.

Det spiller liten rolle for modellen at det er lite som overlates til fantasien. 25-åringen har stilt opp på en rekke friske fotoseanser, blant annet for det erotiske magasinet Treats (NSFW), og de fleste har jo fått med seg nakendansingen i nevnte "Blurred Lines".

Til nettsiden Swim Daily forteller modellen at hun ikke har problemer med å være naken.

- Jeg synes i grunn ikke at nakenhet er noe å være redd for eller flau over. Det er en måte å verdsette kroppen din på, så jeg er generelt ikke sjenert, sier hun.

Les også: - Du kan se på nakenbildene mine med god samvittighet

Foto: FameFlynet/AKM-GSI (Bulls)

- Min kropp, mitt valg

Om Ratajkowski er best kjent for sitt vakre utseende, viser modellen gang etter gang at hun har langt mer å by på.

Hun er skuespiller og kvinnesaksaktivist, og en politisk meningsbærer som støttet Bernie Sanders aktivt og offentlig under nominasjonskampen i USA denne høsten.

Som kjent måtte Bernie Sanders gi tapt for Hillary Clinton, som til manges forskrekkelse måtte gi tapt for Donald Trump.

Emily Ratajkowski markerte valgresultatet ved å la instagramprpofilen sin gå i svart dagen etter valget.

Nylig var supermodellen tilsynelatende på krigsstien igjen og publiserte i midten av november et toppløsbilde på Instagram Stories med bildeteksten "My body my choice".

Begrepet er lenge blitt brukt som et slagord for selvbestemt abort, men etter Trumps mye omtalte "grab them by the pussy"-kommentar blir uttrykket også brukt til å kreve respekt for kvinner.

Mange er bekymret for kvinners rettigheter med Donald Trump som president, og bildet blir oppfattet som en protest mot den kommende presidentens kvinnesyn.

Tusenvis av mennesker kommenterte og diskuterte bildet på Instagram i løpet av døgnet det lå ute. Mange var kritiske til supermodellen.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Screen9v2

Som en ung kvinne som stadig publiserer lettkledde bilder av seg selv på Instagram, er Ratajkowski vant til kritikk. Hun bøyer ikke lett av av den grunn.

Da Kim Kardashian ble kritisert for å poste en naken selfie, tok Ratajkowski henne i forsvar og deretter postet de et bilde hvor de poserte nakne sammen, for å fortelle kritikerne at de ikke lar seg stoppe.

"Vi er mer enn bare våre kropper, men det betyr ikke at vi er nødt til å skamme oss over dem eller vår seksualitet", skrev de med bildet.

Omtrent samme respons fikk journalisten Piers Morgan, da han kritiserte Ratajkowski for å posere naken på en hvit hest for Harper’s Bazaar. Morgan tvitret "Vil du at jeg skal kjøpe noen klær til deg?", men fikk til svar "Takk, men jeg trenger ikke klær like mye som du trenger presseoppslag".

Foto: FameFlynet/AKM-GSI (Bulls)

- Kvinner kan være både seriøse og sexy

I en kronikk for Glamour i begynnelsen av september 2016 tok modellen et oppgjør med sine kritikere, som ofte stempler henne som en "oppmerksomhetshore".

Temaet for kronikken er at hun mener at det eksisterer en dobbeltmoral som tillater menn å gjøre eller si ting som kvinner ikke kan gjøre eller si uten å få nedsettende kommentarer som respons.

- Jeg innså etterpå at jeg hadde blitt kalt oppmerksomhetshore så ofte at jeg nesten hadde blitt vant til det. Vår kultur har en dobbeltmoral som sitter så dypt at mange kvinner har bygd opp et automatisk forsvar – å forsøke å ligge et skritt foran kritikerne ved å sørge for at vi har «ekte» grunner for alt vi sier eller gjør, skriver Ratajkowski.

Hun mener at denne kjønnsdiskriminerende dobbeltmoralen som oftest serveres fra menn, men påpeker at også kvinner bidrar på dette feltet.

- Tenk over hvor mange ganger du har hørt en kvinne si om en annen kvinne «Å, hun gjør det bare for å få oppmerksomhet», poengterer den londonfødte 25-åringen.

Foto: FameFlynet/AKM-GSI (Bulls)

Begge kjønn vil ha oppmerksomhet

Hun mener at når kvinner gjør seg klare for en tur ut på byen, passer de på at det ikke ser ut som de har prøvd for hardt i klesveien, mens menn ikke trenger å være redd for at de skal oppfattes som oppmerksomhetssøkende.

- Sannheten er at begge kjønn ønsker å bli lagt merke til. Likevel ser vi på mannens ønske om oppmerksomhet som et naturlig instinkt, mens vi gir en kvinne merkelappen «narsissist», skriver Emily Ratajkowski i Glamour.

I kronikken trekker hun også fram et eksempl som kan være til ettertanke for mange av oss.

Mens Mick Jagger i en alder av 73 år fortsatt opptrer med åpen skjorte og gjør seksuelle bevegelser på scenen, noe de fleste anser som naturlig for en musiker, får 58 år gamle Madonna kritikk for å opptre på lignende vis og må tåle beskrivelser som «et vrak» og «desperat», påpeker Ratajkowski.

- I en ideell feministverden blir ikke kvinner trykket ned for sine menneskelige, instinktive behov for oppmerksomhet. Vi blir ikke pålagt byrden med å forklare hver eneste handling. Vi blir ikke tvunget til å unnskylde at vi ønsker oppmerksomhet. Vi skylder ingen en forklaring, konkluderer hun.

Screen9v2

Screen9v2

Les også:

«For mye skjønnhet og for lite hjerne»

Forskning: Dette synes menn er mest attraktivt ved kvinner

Ny nakenselfie: Emily Ratajkowski kaster klærne til støtte for Kim Kardashian

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!