Foto: Jan Nordby (NRK)

Folkeopprør mot NRK

Reagerer på avgjørelsen om å aldri mer sende «Jul i Skomakergata».

Publisert

(SIDE2): Statskanalen har bestemt at den populære og folkekjære julekalenderen fra 1979 aldri mer skal sendes på norske TV-skjermer.

Mener serien ikke er relevant
- Det er ikke noe mer dramatisk enn at vi, siden serien sist ble sendt, har vurdert at den ikke holder god nok kvalitet. Vi vurderer gamle serier rett som det er, og det er dessverre veldig få 30 år gamle serier somholder god nok kvalitet i dag, sier Nils Stokke, programdirektør i NRK Super, til Dagbladet.

Etter at det ble kjent av NRK ikke vil vise den flere ganger, har over 24.500 Facebook-brukere meldt seg inn i støttegruppen «Vi ønsker Jul i Skomakergata tilbake på norsk fjernsyn!».

- Hvem er det som sier Skomakergata er gammeldags og at barna ikke liker serien? Jeg tror det er noen voksne som bestemmer....Vi - voksne og barn - trenger å roe oss ned i adventstida. Det er nok action og stress ellers i hverdagen.... La oss beholde den tidløse Skomakergata!, er en av kommentarene som er lagt ut på veggen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Synd
Morten Kolstad (70), sønn av adøde Henki Kolstad - som spiller hovedrollen i serien, synes dette synd med tanke på at serien har betydd så mye for mange. Og han tror faren ville delt hans tanker.

Henki Kolstads enke, Else Kolstad (96), har sammen med datteren Anniken Kolstad (61) formulert sine tanker i en e-post til Dagbladet:

«Vi innser at «Skomakergata» kan virke foreldet i vår hektiske tid. Nå skal alt gå så fort med veldig mange inntrykk på en gang. Barna blir «fôret» med mye «action» via TV, dataspill etc. Men «Skomakergata» bringer med seg mange verdier som kanskje barn har godt av å se og oppleve.Det er mye varme og vennskap og samhold der, og å ha en hyggelig eldremannsperson, en«bestefartype», som sprer trygghet og ro kan være et etterlengtet behov for veldig mange barn i dagens samfunn», skriver de.

Julefavoritt
«Jul i Skomakergata er en julekalenderfavoritt hos mange. Serien om den hyggelige skomaker Andersen ble første gang vist i 1979, og har blitt vist en rekke ganger etter det.

Vi møter skomaker Jens Petrus Andersen, spilt av Henki Kolstad, Tøfflus, med Åsmund Husers stemme, og flere andre i den hyggelige gaten. Et fast innslag er også en snutt med Jon Blund. For å vise at vi kommer nærmere og nærmere julaften, plukker skomaker Andersen ut én nellik av en appelsin hver dag.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.