KJENT FØLELSE? GIr du litt opp på livet hver nyttårsaften? Du er ikke alene, skal vi tro folk på internett. (Bildet er en illustrasjon.)
KJENT FØLELSE? GIr du litt opp på livet hver nyttårsaften? Du er ikke alene, skal vi tro folk på internett. (Bildet er en illustrasjon.) Foto: PhotoAlto/Sigrid Olsson/Getty Images

Nyttårsaften

Senk forventningene dine - her er folks verste nyttårshistorier

«Lå i senga og spydde opp middagen med lyden av fyrverkeri i bakgrunnen.»

Publisert Oppdatert

Nyttårsaften er straks over oss, og det er få dager som splitter folk så mye som nettopp denne kvelden.

På den ene siden har vi entusiastene, som godter seg med paljettkjoler, champagne og nyttårskyss på Instagram stories. På den andre siden har vi de uheldige - som uansett hva ikke klarer å få til en kveld som er sånn middels engang, uansett hvor bra planene virker til å være på forhånd.

Er du i den første kategorien, tipper vi du er i full gang med å påføre selvbruning og lage kveldens spilleliste, og da skal vi ikke forstyrre deg. Er du i den siste derimot, føles det jo alltid bra å vite at man ikke er helt alene om å tenke at nyttårsaften suger.

Heldigvis har vi folk i dag som er villige til å dele av sine verste nyttårshistorier på nettet, og slikt kan man hente jo hente litt trøst fra. Det er nemlig ikke bare du som ender opp med å gå glipp av fyrverkeriet fordi bilen ikke ville starte, eller mister både bankkort og telefon et eller annet sted i snøen på vei ned til klubben.

Så skru ned nyttårsforventningene, slapp av litt, og sjekk ut:

1. Spydde seg gjennom fyrverkeriet

«Fikk omgangssyke. Lå i senga og spydde opp middagen med lyden av fyrverkeri i bakgrunnen», forteller en bruker på Kvinneguiden.

2. I likhet med alle andre som er på byen ...

Har du ennå ikke bestilt bord på din foretrukne klubb, er det bare å kaste seg rundt, eventuelt ende opp som denne Reddit-brukeren:

«Sto fast i kø inn til en utested under nedtellingen ...»

Det hører med til historien at brukeren fikk spørsmål om vedkommende kom seg inn etter hvert, hvorpå personen svarer:

«Ja, vi kom oss omsider inn ... Dette var mange år siden da jeg fortsatt var ung, dum og full av du vet hva. I år skal jeg holde meg hjemme og stikke på treningsenteret første nyttårsdag. Voksenlivet er strålende.»

3. Bronkitt-syk og måtte være sjåfør

En annen bruker på Kvinneguiden forteller om en masete kjæreste og en kveld hvor absolutt alt gikk galt:

«Hadde bronkitt og gikk på antibiotika. Kjæresten maste og maste om at jeg måtte utsette kuren for jeg måtte jo være med å feste, og det kunne vel ikke skade å drikke litt selv om man gikk på kuren, vel. Var utslitt av å omtrent ikke få puste og ble dårlig av kuren også, så var hjemme helt alene, men fikk dratt meg ut for å se på fyrverkeriet fra festen kjæresten min var på. Jeg var jo syk så jeg så ikke så veldig fresh ut, husker en drita full jente sitte på bakken og prøvde å få kontakt med meg ved å kalle meg en mann ... Måtte da være sjåfør for et par stykker etterpå og på vei hjem fikk jeg motorstopp langt ute i hutteheita.»

4. Familiekrangling

På spørsmål om den verste nyttårsopplevelsen, svarer en bruker på Reddit:

«Da jeg bodde på hostel, og satt utendørs og gråt fordi alt jeg hadde gjort var å krangle med familien.»

5. Forsov seg i Paris

«Jeg var i Paris med kjæresten min og gjorde turist-ting. Vi bestemte oss for å ta en powernap et par timer før vi reiste tilbake til Eiffeltårnet for å feire nyttårsaften. Vi våknet klokken 03.00 på natten. FUCK», forteller en annen Reddit-bruker.

6. Dumpet av venninnen

«Jeg og en venninne hadde avtalt å feire nyttår sammen, hadde kjøpt inn mat og snacks og diverse. Da sender hun melding samme dag om at hun ikke kommer likevel og jeg blir sittende alene uten noen andre planer siden jeg allerede hadde planlagt med henne. Følte meg utrolig alene den kvelden», forteller en person på Kvinneguiden.

7. Sex i det fri

«Ååå! Hadde sex med en type utendørs. Var på fest og tok helt av. Lå i senga i to døgn. Da jeg endelig kom til meg selv og dusjet, rant det gjørme og jord fra håret:-(», kan en annen person på Kvinneguiden dele.

8. Ble blind

At nyttårsfeiringen kan få alvorlige konsekvenser, er det ingen tvil om, og det er dermed bare å legge bort planene om å sende opp eget fyrverkeri hvis du har drukket mye.

«Nyttårsaften 2014. Jeg skulle fyre opp min første rakett, i fylla da klokken slo 00.00. Det endte med blålys til sykehuset og skader som gjorde at jeg ble blind på høyre øye. Nice! Jeg var 18 år gammel den gang. Har i dag fått angst for raketter», forteller en annen bruker på Kvinneguiden.

9. Feil antrukket

Å ikke bli informert om kleskoden kan være kleint og ubehagelig, fikk en Reddit-bruker smertelig erfare:

«Jeg reiste på en fest med en gullfarget parykk, 2004-nyttårssolbriller og komfortable jeans, bare for å oppdage at kleskoden var smoking og fancy. Verten (bestevenn) glemte å nevne det. Det var superpinlig (jeg var 17 år gammel og det var omtrent 50 voksne og kanskje fem personer på min egen alder der). Alle stirret og var kjempeuhøflige med misfornøyde ansiktsuttrykk og kommentarer. Jeg forsøkte å riste det av meg en stund, men bestemte meg senere for at det var best å reise. Jeg kommer ut og bilen min vil ikke starte. Jeg starter å gå hjemover (rundt 30 minutter) og finner noen i veikanten som hadde bilen sin i grøfta. Jeg tilbyr meg å hjelpe til med å dytte den opp. Jeg dytter, han gir gass og når hjulene spinner, og jeg blir dekket av gjørme fra hode til føtter. Jeg satt der og så bokstavelig talt ut som en dritt mens de kjørte av gårde. Gikk bare hjem og la meg.»

10. Da far skulle teste peppersprayen

«Da jeg var barn, bestemte faren min seg for å se om peppersprayen virket. Han testet den innendørs. Det viste seg at den fungerte bra. For å dekke over det dårlige valget sitt, sprayet han luftrenser i lufta. Ingenting sier godt nytt år som det å stå ute i snøen mens man venter på at huset gjennomluftes», forteller en person på Reddit.

11. Ble ikke gjenkjent av tante

For mye alkohol blant de voksne, skaper utrygghet og uegnede situasjoner for barn:

«Omtrent hvert eneste år sammen med familien da jeg var barn. Stefaren min drakk seg dritings, og det gjorde også tanta mi som var med på feiringen. Da rakettene smalt og vi ønsket hverandre godt nytt år, var tanta mi så full at hun ikke kjente meg igjen engang», forteller en Kvinneguiden-bruker.

12. Når du er den eneste som er edru

En annen Kvinneguiden-bruker har fått nok av fulle festfolk:

«Jeg var eneste som kjørte og var edru (fordi jeg jeg skulle på jobb, varetelling, neste morgen klokken 09.00). Resten av festdeltakerne drakk "med begge henda" og det tok ikke lang tid før de var drita. Jeg endte med å dra hjem før midnatt, for det å være eneste edru person sammen med ti folk som sjangler rundt på fylla er ikke spesielt artig.»

13. Skjelt ut av DJ-kjæresten

En bruker på Reddit ble ydmyket foran hele nyttårsfesten:

«Jeg kom tilbake til byen jeg bodde i hvor min daværende partner DJ-et, og ble med som moralsk støtte. Jeg kjente ingen der og er introvert, så jeg følte meg utilpass hele kvelden. Noen jeg kjente og som jeg ikke hadde sett på en stund kom til stedet, så vi pratet sammen. Partneren min hadde blitt betalt i alkohol, var totalt dritings og hadde store sjalusiproblemer. Vedkommende tok mikrofonen og kalte meg en utro fitte foran alle fordi jeg snakket med denne personen. Jeg gikk hjem. Partneren min dundret på døra klokken 06.00, og dum som jeg var, slapp jeg vedkommende inn. Partneren min ble sinna igjen og endte opp med å slå hull i veggen min. Det eneste positive den kvelden var at jeg fant ut at jeg var ganske god til å sprakle da jeg måtte fikse veggen.»

14. Hjalp eksen og gråt på vei hjem

«Jeg hadde blitt dumpet av kjæresten min som var utenlands på utveksling et par måneder før (vi hadde vært sammen i tre år). Hun ringte meg fordi hun hadde mistet passet sitt og jeg hjalp henne med administrative ting. Jeg elsket henne fortsatt. Jeg var på en fest og vennen min reiste hjem med en jente. Jeg var en voksen mann, og husker at jeg gråt full og alene i en Uber, og deretter at jeg sto i midten av veien. Jeg ble arrestert av politet og svimte av i bilen og endte opp på politistasjonen over natta. En bra måte å starte et nytt år på», skriver en Reddit-bruker.