«NYMPHOMANIAC»: Lars von Triers film fra 2013 inneholder flere ekte sexscener.
«NYMPHOMANIAC»: Lars von Triers film fra 2013 inneholder flere ekte sexscener. Foto: Zentropa Entertainments / NTB scanpix

Underholdning

Filmer hvor skuespillerne har ekte sex

Så det realistisk ut? Vel, det er fordi det faktisk var det.

Publisert Oppdatert

Glem hudfargede truser, taping av edlere deler og kunstig filmsvette. I noen filmer har skuespillerne gått så langt som man kan gå i sexscener - nemlig å ha ekte sex.

På Wikipedia finnes en lang liste med over 200 filmtitler gjennom tidene som skal inneholde usimulert sex, altså filmer hvor folk faktisk har hatt ekte sex. Noen av scenene er bekreftet som ekte, andre ikke.

Her er noen av titlene på listen som har fått mest oppmerksomhet:

«The Brown Bunny» (2003)

Vincent Gallo og Chloe Sevigny i filmen «The Brown Bunny».
Vincent Gallo og Chloe Sevigny i filmen «The Brown Bunny». Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Skuespillerne Vincent Gallo og Chloe Sevigny spiller i denne filmen fra 2003. Det var en grunn til at ingen kunne slutte å snakke om oralsex-scenen i denne filmen, og det er at den var usimulert.

Det hører med til historien at Gallo var både regissør og produsent, og i tillegg skal ha vært Sevignys daværende kjæreste.

Chloe Sevigny og Vincent Gallore i «The Brown Bunny».
Chloe Sevigny og Vincent Gallore i «The Brown Bunny». Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Filmen brøt alle tidligere overholdte regler, ifølge Marie Clarie. Mest fordi Chloe Sevigny - som er et såkalt «husholdningsnavn» - er med. Hun skal ha blitt spådd en kort karriere i etterkant. Det skjedde imidlertid ikke, og stjernen har flere store roller på merittlisten i senere tid.

Hun uttalte til W Magazine i 2017:

- Jeg fikk min første store film etter det. Jeg hadde aldri blitt tilbudt en stor film før. Det var «Zodiac». Jeg tror ikke det skadet meg nødvendigvis. Jeg mener, det skadet meg på noen måter... Noen forhold har hatt trøbbel på grunn av det. Selvfølgelig snakker jeg ikke med moren min om det.

«Little Ashes» (2008)

Javier Beltran og Robert Pattinson i «Little Ashes».
Javier Beltran og Robert Pattinson i «Little Ashes». Foto: Met Film Productions / NTB scanpix

I «Little Ashes» følger vi Robert Pattinson i rollen som en ung Salvador Dalí når han møter sine likesinnede på universitetet. Pattinson avslørte samme år at onaniscenene han gjør i filmen er ekte. Ifølge Pattinson var det nytteløst å late som at man onanerer, så han gikk like greit inn for å servere publikum ekte vare.

- Så jeg tilfredsstilte meg selv foran kamera. Orgasme-fjeset mitt er dokumentert for all evig tid, sa den britiske skuespilleren den gang til det tyske magasinet Interview.

«Antichrist» (2009)

Charlotte Gainbsbourg og Willem Dafoe i «Antichrist» fra 2009.
Charlotte Gainbsbourg og Willem Dafoe i «Antichrist» fra 2009. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Denne filmen av Lars von Trier skal inneholde flere ekte sexscener. Det var imidlertid ikke på grunn av sexen at den ble sett på som ekstremt kontroversiell da den kom ut, men fordi den inneholder svært voldelige, grafiske scener med blant annet kjønnslemlestelse.

Skuespillerne Willem Dafoe og Charlotte Gainsbourg har hovedrollene, men det skal ifølge Marie Clarie ha blitt brukt stuntfolk til selve sexscenene mellom dem.

I filmen følger vi et par som reiser til en hytte for å bearbeide sorgen etter å ha mistet et barn. Da filmen ble vist i 2009 skapte den sjokkbølger under filmfestivalen Cannes for sitt svært grafiske innhold, og regissør von Trier måtte tåle mange kritiske spørsmål rundt hvordan han presenterte filmen. Gainsbourg på sin side vant imidlertid prisen for beste kvinnelige skuespiller under samme filmfestival.

«Nymphomaniac» (2013)

Charlotte Gainsbourg og Shia LaBeouf i «Nymphomaniac».
Charlotte Gainsbourg og Shia LaBeouf i «Nymphomaniac». Foto: Zentropa Entertainment / NTB scanpix

«Nymphomaniac» er også et verk av danske Lars von Trier. Filmen handler om kvinnen Joe, som kaller seg selv nymfoman. Hun forteller sin erotiske livshistorie fra hun ble født og frem til hun ble femti, til en mann som redder henne fra å bli mishandlet i en bakgate.

Den har stjerner som Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Shia LaBeouf, Christian Slater og Willem Dafoe i rollene, og inneholder ekte sexscener.

Sluttresultatet skal imidlertid være jukset til for de mange A-listeskuespillerne. Mens stjernene kun simulerte sex under innspillingen, hadde stuntpersonene deres ekte sex for kameraene. Senere ble bildene av de mer intime områdene av kroppene deres klippet inn i skuespillernes simulering. Ifølge Marie Clarie skal det også ha flytt protesevaginaer rundt på settet.

«Love» (2015)

Fra «Love» av Gaspar Noé.
Fra «Love» av Gaspar Noé. Foto: Les Cinémas De La Zone / NTB scanpix

Denne erotiske dramafilmen følger den amerikanske studenten Murphy i Paris. Han og den franske kjæresten Electra bestemmer seg for å ha trekant med en dansk tenåring. Senere utvikler hendelsen seg til å bli et trekantdrama, hvor Murphy ved et uhell gjør danske Omi gravid.

Fimen inneholder flere ekte sexscener, blant annet en trekant-scene og en orgie.

«Paris 05:59: Théo & Hugo» (2016)

Fra «Paris 05:59: Théo & Hugo».
Fra «Paris 05:59: Théo & Hugo». Foto: Epicentre Films

Theo og Hugo er to homofile menn som møtes under en stor orgie på en sexklubb i Paris. De møtes etter orgien, og finner ut at de har hatt ubeskyttet sex. Deretter får seeren følge dem gjennom Paris-natten.

Filmen åpner med et brak - en 20 minutter lang orgiescene på sexklubben.

«Mektoub, My Love: Intermezzo» (2019)

Fra «Mektoub, My Love: Intermezzo».
Fra «Mektoub, My Love: Intermezzo». Foto: Quat'sous films

Denne relativt ferske, franske dramafilmen hadde premiere under filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Filmen er en oppfølger til «Mektoub, Canto Uno» fra 2017.

Vi følger Ophélie, som oppdager at hun er gravid med sin elskers barn, på tross av at hun straks skal gifte seg med forloveden sin. Hun planlegger å reise til Paris for å ta abort. En kveld bestemmer hun og vennene hennes seg for å reise til en klubb, hvor hun ender opp med å ha sex med en annen venn.

I etterkant av premieren har det imidlertid dukket opp påstander om at det skal ha vært press inne i bildet når det gjelder de mer eksplisitte scenene i filmen. Den inneholder en 15 minutter lang oralsexscene, og ifølge IndieWire skal skuespillerne altså ha følt seg presset for å gjennomføre sekvensen. Alkohol skal også ha vært involvert.