Foto: Scanpix (NTB scanpix scanpix)

Fikk bamseklem av kongen og dronningen

Søndagens 3-milvinner gratulert av kongefamilien.

Publisert

(SIDE2): Det vanket bjørneklemmer da Therese Johaug møtte kongen og dronningen etter seieren på tremila i Holmenkollen søndag.

Både kongeparet og skiesset var store smil da de møttes på kongetribunen etter seiersseremonien.

Foto: Scanpix

Tradisjonen tro
Johaug sprintet opp trappen og kastet seg rundt halsen på kong Harald. Rett etterpå var det dronning Sonjas tur.

- Det er alltid godt med en kongeklem, sier Johaug ifølge NTB.

Til stede søndag var også kronprinsesse Mette-Marit med barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus, som også fikk med seg hopp i stor bakke.

Kongefamilien har vært til stede i Kollen siden 1906, da kong Haakon og dronning Maud var blant tilskuerne. Kong Harald har vært i Holmenkollen hele helgen, og har blant annet hatt følge av prinsesse Astrid fru Ferner. Søndag var altså den yngre garde med.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Suveren
Johaug vant 30 kilometer fellesstart friteknikk foran Justyna Kowalczyk og Yulia Tchekaleva. Så suveren var Johaug at hun gikk med flagget i hånda de siste 400 meterne. Dermed ble en allerede bra dag for 24-åringen toppet med seier. Tidligere på dagen ble hun tildelt Holmenkollmedaljen for sin innsats for skisporten.

- Jeg var i veldig god form. Det var så flott å gå i Kollen igjen. Publikum hjalp meg hele tiden. Jeg er så glad. Tusen takk, alle sammen!, fortalte Johaug etter målgang.

World Cupen i Holmenkollen har vart hele helgen. De norske har delvis innfridd, men blant annet Marit Bjørgen måtte stå over grunnet sykdom, mens Northug møtte veggen på femmila.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!