BLOGG SHOUT Fridikting: Tur med hund (0)

Ferdig med The Crown allerede? Disse seriene om kongelige kan du se etterpå!

Kjør på med royalt seriemaraton denne julen.

Publisert

Fredag 8. desember slapp Netflix andre sesong av storsatsingen The Crown, som tar for seg livet til dronning Elizabeth II. 

Les også: Dette får du mer av i andre sesong av The Crown

Er du som oss, og elsker å bingewatche ting, tipper vi du har sett ferdig sesong to allerede og har litt royale abstinenser. 

Ha er da bedre enn å sette i gang et aldri så lite serie- og filmmaraton med kongelige i sentrum? 

Her er noen gode titler du bør sjekke ut! 

The Queen

I The Queen fra 2006 følger vi dronning Elizabeth II i tiden etter at prinsesse Diana dør i en tragisk bilulykke. Helen Mirren spiller rollen som Elizabeth og filmen fikk mange gode kritikker. 

The Story of Diana

Denne ABC-dokumentaren tar for seg livet til prinsesse Diana, som var elsket av millioner og på et tidspunkt den mest fotograferte kvinnen i verden. Gjennom intervjuer med blant annet broren og andre som kjente henne godt, får vi et unikt innblikk i Dianas verden og liv. 

Søstrene Boelyn

Denne biografiske dramafilmen fra 2008 har Natalie Portman, Scarlett Johansson og Eric Bana i hovedrollene. Den handler om de to adelige søstrene Anne og Mary som begge faller for kong Henry og ender opp med å konkurrere om han. Det er duket for en historie full av bedrag og intriger. 

The Duchess

I dette kostymedramaet fra 2009 spiller Keira Knightley hovedrollen som den unge sosietetsdamen Georgiana Cavendish på 1700-tallet. Hun giftes bort til den eldre hertugen av Devonshire, men det blusser etter hvert opp følelser mellom henne og den yngre jarlen Charles Grey. 

Les også: Netflix har bekreftet ny sesong av Stranger Things

Kongehuset Windsor

I denne dokumentarserien får vi nye opplysninger om hvordan den britiske kongefamilien har holdt stand de siste 100 årene samtidig som at maktkamp, politisk spill, skilsmisser og alt mulig slags drama har blåst rundt dem. 

The Young Victoria

Dramafilm om livet til Victoria av Storbritannia som levde fra 1819 til 1901, og som var dronning Det forente kongeriket Storbritannia og Irland. Filmen har Emily Blunt i hovedrollen. 

Som 18-åring inntok Victoria tronen og prins Albert, den fremtidige ektemannen hennes, melder seg som beiler. 

Les også: Se klipp fra den omstridte Diana-dokumentaren

Og denne: Orphan Black: Den råeste dama på Netflix er tilbake

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.