Foto: Vibeke Johnsen ( Mediehuset Nettavisen ) (Vibeke Johnsen ( Mediehuset Nett)

- Ferdig med solotrippen

- Før ble vi stresset om vi ikke nådde nummer én, nå klarer vi mer å nyte det som skjer her og nå, sier A1.

Publisert

(SIDE2:) Det kan synes som om A1 har vært overalt i Norge det siste året etter at en innfallsopptreden på Allsang på Grensen førte til full gjenforening.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Det har vært et veldig travelt år, medgir Christian Ingebrigtsen der vi møter ham, Mark Read og Ben Adams i foajeen på Operaen i Oslo.

Åtte år etter at de takket av, var det en spontanopptreden som til slutt ble til det nye albumet «Waiting for Daylight» som i dag er slippeklart.

Mer avslappet
- For åtte år siden trengte vi en pause. Vi var helt utbrent etter å ha holdt full gass i fem-seks år, sier Christian Ingebrigtsen.

Åtte år har også gjort dem bedre som band, mener de. Ikke minst har erfaringene fra første runde gjort godt, og egoene er kanskje ikke lenger så fremtredende.

- Denne gangen sørger vi for at vi faktisk nyter det som nå skjer, mener Ben.

- Musikk handler om følelser. Det krever en viss energi å få den ut. Da vi først startet, var vi overlykkelige da vi fikk gi ut en singel, så fulgte albumet og topp ti. Jeg husker vi sa at vi kan i alle fall fortelle folk om det senere, sa Ingebrigtsen.

Men suksess avler ikke bare suksess, det avler også et annet fokus.

- Etter en stund så begynte jeg å tenke at vi MÅ nå nummer en med neste låt. Det er fullstendig utslitende, sier Ben.

Samboere
Mange vil nok synes det er rart at en internasjonal gruppe som A1 velger å starte opp igjen i Norge, men gruppas britiske del synes det er helt kult. Selv er Mark og Ben overrasket og veldig glade over den norske mottakelsen.

- Vi har hatt 52 konserter rundt omkring, og har aldri hatt så mange publikummere. Om det følger samme mønster andre steder, er det oppsiktsvekkende, sier Mark Read og Ben Adams.

De to engelske gutta har tilbrakt de siste seks til åtte månedene som samboere på et hotell i Oslo fordi de hele tiden skulle hjem. Lenge lekte de med ideen å kjøpe seg en leilighet. Men nå som albumet er ferdig, så venter utlandet til neste år og da er det jo dumt å ha en leilighet stående her.

- Hjemmene våre i London står bare der nå. Men det er interessant å se at de tingene jeg trodde jeg var veldig knyttet til for ett år siden, egentlig har lite å si i livet mitt, sier Ben Adams.

- Sist jeg var hjemme, var det første gangen jeg følte at jeg var på besøk, ler Mark Read.

De tre sympatiske gutta er veteraner etter bandets første suksess. Nå vil de gjerne vise at det har gått åtte år siden sist gang. Alle tre har jobbet med egne prosjekter, men også skrevet og produsert andre artister. For Mark Reads vedkommende i spennet Charlotte Church til Jarvis Cocker.

Bedre enn solo
- Det er ikke det at vi ikke er stolte over våre gamle låter, men en låt som «Everytime» hadde vi sikkert ikke skrevet i dag, sier Christian Ingebrigtsen.

«Waiting for Daylight» er et reinspikka popalbum med alt fra lettere til litt mer rocka låter. Det er også et album som gutta føler speiler dem mer som gruppe.

- På mange måter er soloartistlivet ganske ensomt. Det er en helt annen greie å kunne dele oppturene – og nedturene – med de andre, sier Ben. Mens Mark mener at selv om gutta i det siste har jobbet mye individuelt, så er det noe som skjer når de kommer sammen.

- Vi gjør hverandre mye bedre. Samtidig har popmusikken endret seg de siste 10 årene, og vi også. Før gikk vi ut med holdningen «hei, vil dere ha det moro, folkens». Det fungerer ikke lenger, sier han.

A1 holder stor slippkonsert på Rockefeller 13. november. Deretter følger en turné i februar.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!