Foto: NTB (NTB scanpix)

Feirer 90-årsdagen i Norge

- Det blir nok litt vemodig, sier kongehusekspert om Erling Lorentzens store dag.

Publisert

(SIDE2): Prinsesse Ragnhilds mann, Erling Lorentzen, fyller 90 år mandag.

Hjem til feiring
Det er første gang på nesten 60 år at han feirer dagen uten sin kjære prinsesse ved sin side. Prinsessen gikk bort i fjor høst etter en tids sykeleie, og ble bisatt til Asker kirke 28. september.

Paret bosatte seg i Brasil kort tid etter vielsen i den samme kirken i 1953. Paret ville med andre ord ha feiret 60-års bryllupsdag i år.

Kongehusekspert Kjell Arne Totland forteller til Side2 at jubilanten feirer dagen her hjemme.

- Jeg vet at Erling Lorentzen også denne gangen feirer dagen sin i Norge, omgitt av venner og familie. Men det blir nok litt vemodig, fordi han for første gang må feire dagen uten Ragnhild ved sin side, sier Totland til Side2.

Ser godt ut
Fødselsdager har alltid blitt feiret med familie og venner i kongefamilien, så sant man har hatt anledning. Det er nok sannsynlig at kongeparet, og kanskje også kronprinsparet, kommer til å være med på feiringen av dagens jubilant.

90 år til tross, Totland synes Lorentzen ser svært godt ut fortsatt.

- Det er nesten utrolig at Erling Lorentzen nå fyller 90. Han har alltid vært ungdommelig og vital. Jeg synes dessuten ikke det er så lenge siden han fylte 80. Jeg var selv der og gratulerte han med dagen, forteller kongehuseksperten.

Fikk se unike bilder
Side2 intervjuet dokumentarskaper Lars Bull før jul i fjor, og han viste Lorentzen unike bilder fra prinsessebryllup i 1953. Erling skal ha vært sprek og i godt humør, og synes det var både rørende og flott å se filmen fra bryllupet sitt.

- Jeg ser jo nesten ut om min far, sier Erling.

- Dette er artig, veldig artig. Jeg har aldri sett disse bildene jeg. Det var en betydningsfull dag på alle måter, sier Erling i intervjuet med Lars.

Se klippet under:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.