Eddie Redmayne i en scene fra «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald».
Eddie Redmayne i en scene fra «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Foto: Warner Bros. Pictures

Underholdning

Fansen oppdaget noe merkelig i den siste Harry Potter-spin-offen

NB! Spoiler-alert: Ikke les videre hvis du ikke vil ha spoilere fra «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald».

Publisert Oppdatert

Har du vært på kino i løpet av helgen, er det stor sannsynlighet for at det er den nye Harry Potter-spin-offen «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald» du har sett. Filmen tar for seg historien om magizoologen Newt Scamander, og finner sted omkring 70 år før historien om Harry Potter finner sted.

Filmen har fått lunkne anmeldelser i media, mens fansen ser ut til å elske den. Filmen har i skrivende stund 7,1 i score hos IMDB.

Folk på Twitter har imidlertid vært raskt ute med å peke ut noe som ikke stemmer helt i plottet.

Les også: Her er vår dom over «Fabeldyr og hvor de er å finne»

Kort om filmen: I 1927 får den tidligere Hogwarts-eleven og nå magizoologen Newt Scamander i oppdrag fra Albus Dumbledore å stoppe den onde trollmannen Geilert Grindelwalds plan om at fullblods trollmenn skal herske over verden.

I en flashback-scene fra Hogwarts får vi se Newt og Leta Lestrange som elever ved Hogwarts. Etter at Leta Lestrange kaster en forbannelse over andre elever som sprer stygge rykter om familien hennes, jager professor i transfigurasjon, Minerva McGonagall, henne gjennom skolegården.

GLIMT: I denne scenen fra traileren til den siste «Fantastic Beasts»-filmen kan vi se Minerva McGonagall jage Leta LeStrange gjennom skolegården på Hogwarts.
GLIMT: I denne scenen fra traileren til den siste «Fantastic Beasts»-filmen kan vi se Minerva McGonagall jage Leta LeStrange gjennom skolegården på Hogwarts. Foto: Warner Bros.

I en tidligere scene blir professoren også nevnt ved navn. Ikke så veldig oppsiktsvekkende i seg selv, hadde det ikke vært for at årstallene ikke stemmer overens når man tar en nærmere titt på historien.

Problemet er, som Twitter-brukeren @rohitak skriver:

«Fantastic Beasts 2» finner sted i 1927 og har med en 20-og-noe år gammel Minerva McGonagall som underviser ved Hogwarts. Men ifølge Pottermore, ble professor McGonagall født 4. oktober 1935, noe som gjør henne til en minus åtte år gammel professor. Imponerende.»

Flere har kommet med lignende betraktninger:

Pottermore er et nettsted for Harry Potter-fansen som bruker informasjon fra bøkene til å lage biografiske tekster om de ulike karakterene i det magiske universet. Ifølge Independent inneholder den også originale tekster fra Harry Potter-forfatter J.K. Rowling.

Ved hjelp av informasjon funnet i «Harry Potter og Føniksordenen» er det mulig å regne seg frem til at Minerva McGonagalls fødselsdato er 4. oktober 1935. Dette fordi hun startet å undervise ved Hogwarts i desember 1956 etter å ha jobbet for Magidepartementet i to år etter uteksamineringen sin. Noe som igjen plasserer avgangsåret hennes i 1954 og hennes første år som elev ved Hogwarts i 1935. Som kjent er førsteårselevene ved skolen elleve år ved skolestart. MgGonagall var nesten tolv år fordi hun er født sent på året.

Les mer på Harry Potter Wiki her.

Nettsiden er forøvrig også et strålende oppslagsverk hvis man er midt inne i et maraton eller bok, og plutselig ikke husker noen i det mildt sagt rike karaktergalleriets historie.

Minerva McGonagall (eller Minerva McSnurp for de som har lest Torstein Bugge Høverstads norske oversettelse av bøkene) er en professor ved Hogwarts, leder for huset Gryffindor og lærer i transfigurasjon. I Harry Potter-filmene blir hun spilt av skuespiller Maggie Smith.Selv om dette kan bli noe teknisk for desom ikke er blodfan av den populære bokserien, er det vanskelig å tenke seg professoren, som var minus åtte år gammel i 1927, kunne være lærer på Hogwarts når hun egentlig ikke var født ennå.

Flere på Twitter nekter å tro at det er en feil, og mener det må være gjort med vilje.

Det hører med til historien at J.K. Rowling har skrevet manuset, og mange mener at det peker mot at vi får vite hvorfor McGonagall dukket opp «før sin fødsel» ved en senere anledning. Vi er uansett veldig spente!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!