VIL IKKE TA SELFIES: Emilia Clarke forteller i Jessie Wares podcast «Table Manners» at hun ikke ønsker å ta flere fan-selfies.
VIL IKKE TA SELFIES: Emilia Clarke forteller i Jessie Wares podcast «Table Manners» at hun ikke ønsker å ta flere fan-selfies. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

«Game of Thrones»-stjernen fikk nok

Emilia Clarke vil ikke ta selfies med fansen lenger

Forteller om ubehagelig fan-møte på flyplass.

Publisert Oppdatert

Skuespiller Emilia Clarke (33), best kjent for de aller fleste for rollen som Daenerys Targaryen i «Game of Thrones», avslører at hun ikke lenger vil ta selfies med fansen.

Hun er for tiden aktuell i den romantiske julekomedien «Last Christmas», og gjestet nylig Jessie Wares podcast «Table Manners». Der hun fortalte om en ubehagelig hendelse på en flyplass som var noe av det som fikk henne til å ville sette ned foten.

Fikk panikkanfall

Episoden tar også for seg Emilias juletradisjoner og matvaner, og det er i forbindelse med dette at hun forteller om hvordan møtene med fansen er i det daglige.

I juli 2016 mistet skuespilleren faren sin og gikk gjennom en periode der hun hadde minimalt med fri fra jobb. Det var også en periode hvor hun slet med utmattelse, noe hun selv tror førte til at hun fikk et panikkanfall da hun var på vei gjennom en flyplass alene.

En fan som befant seg på stedet, skal ha sett sitt snitt til å få en selfie med henne, samtidig som hun var på telefonen med moren sin fordi hun var redd og slet med pusten.

– Jeg gråter og en fyr bare: «Kan jeg få en selfie med deg?» og jeg bare: «Jeg får ikke puste, jeg beklager», sier hun i podcasten.

– Det var etter noen hendelser som dette at jeg bare: «Jeg vet ikke hvordan man gjør dette».

Les også: 12 ganger Emilia Clarke så fantastisk ut

Vil heller prate

Hun mener likevel ikke at fansen ikke skal komme bort til henne og si hei, og legger til:

– Jeg har begynt å si at jeg ikke kan ta bilde, men jeg kan signere ting.

– Når du gjør dét, har du en interaksjon med personen, i stedet for at noen bare sier: «Gi oss en selfie, ha det bra!» Da blir det: "Akkurat, hva er navnet ditt? Hvem gir jeg den til?", fortsetter hun.

– Da tar man en prat og faktisk har en menneske-til-menneske-ting, i stedet for denne greia som mest sannsynlig ikke er bra for dem eller deg.

FORETREKKER AUTOGRAFER: Emilia Clarke forteller at hun er ferdig med selfies, men at hun gjerne skriver autografer. Her under et møte med fansen i New York i 2013.
FORETREKKER AUTOGRAFER: Emilia Clarke forteller at hun er ferdig med selfies, men at hun gjerne skriver autografer. Her under et møte med fansen i New York i 2013. Foto: Taylor Hill / Contributor / Getty Images

Emilia Clarke synes også det er ubehagelig når noen tar tak i henne fysisk når hun er på vei fra A til B.

– Jeg vet ikke om dette er fælt å si, men når du som liten jente blir fysisk tatt tak i, har du instinkter som «Fare!» og så er det bare noen som spør om de kan ta en selfie!

VISSTE HVA SOM SKJEDDE: Emilia Clarke forteller at hun visste hva hun ga opp da hun ble berømt, men innrømmer at hun savner å småprate med folk med vanlig anonymitet.
VISSTE HVA SOM SKJEDDE: Emilia Clarke forteller at hun visste hva hun ga opp da hun ble berømt, men innrømmer at hun savner å småprate med folk med vanlig anonymitet. Foto: Alberto E. Rodriguez / Staff / Getty Images

Hun forteller videre at noe av det hun savner mest ved å ha anonymitet er å kunne gå inn i en butikk og slå av en prat.

– Jeg bare liker å prate. Når noen da spør meg om en selfie, ønsker jeg å gi dem det de er ute etter. Jeg føler at jeg skrev under på dette, jeg visste hva som skjedde [med anonymitet ved berømmelse, red. anm], så jeg forsøker bare å navigere på hvordan jeg kan gjøre det uten at sjelen min føles helt tom. For de vil jo egentlig ikke snakke med deg og det høres veldig trist ut.