Foto: Thomas Ekström (NRK)

Eksmafia på Lillehammer

I hovedrollen, Steven Van Zandt. Se bildene.

Publisert

(SIDE2): Steven Van Zandt får med seg et stjernelag av norske skuespillere når innspillingen av serien «Lillyhammer» starter i disse dager, skriver NRK i en pressemelding.

- Vi er stolte av disse skuespillerne, og vi har kunnet velge på øverste hylle, sier produsentene i Rubicon TV, Trond Berg-Nilssen og Agnete Thuland om hovedrolleinnehaverne.

Blant de som er med i serien som ikke kommer på NRK før i 2012 er Marian Saastad Ottesen, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Sven Nordin, Kyrre Hellum og Fritjof Såheim

NRK skriver følgende om handlingen i serien
Frank Tagliano (Steven Van Zandt), er et tidligere medlem av New York-mafiaen som etter å ha vitnet i en rettssak i USA, blir omplassert til Lillehammer i Norge gjennom FBIs vitnebeskyttelsesprogramt.

Frank Tagliano ble bergtatt av Lillehammer da han så tv-bildene fra OL i 94, og velger derfor å starte sitt nye liv her. Overgangen fra å være en fryktet og respektert gangster i New York, til å bli en arbeidsledig innvandrer i Oppland, blir ikke enkel. Frank oppdager at for å komme seg opp og frem i det norske bygdesamfunnet, må han ty til gamle, skruppelløse metoder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Thomas Ekström

Om karakterene
Frank Tagliano: tidligere medlem av New York-mafiaen som etter å ha vitnet i en rettssak i USA, blir omplassert til Lillehammer i Norge gjennom FBIs vitnebeskyttelsesprogram Spilles av Steven Van Zandt, som er mest kjent fra rollen som Silvio Dante i den prisbelønte tv-serien ”The Sopranos” og som musiker fra Bruce Springsteens E Street Band.

Sigrid Haugli er oppvokst på en gård i Lillehammer, men har jobbet mange år med innvandrere i Oslo. På grunn av et samlivsbrudd bor hun for tiden hjemme på Haugli sammen med faren Sylfest og sønnen Jonas. Sigrid blir Franks norsklærer. Spilles av Marian Saastad Ottesen.

Torgeir Lien var prøvehopper i OL i 94, men livet har ikke gått helt hans vei etter det. Han mangler fast arbeid, og tilbringer stort sett dagene på jobbkurs på NAV, og fritiden med sin bror Roar. Men Franks ankomst til byen blir et vendepunkt i Torgeirs liv. De finner tonen og Torgeir blir Franks lojale høyre hånd – både i legale og illegale gjøremål. Spilles av Trond Fausa Aurvåg.

Roar Lien er Torgeirs bror og jobber til daglig som taxisjåfør på Lillehammer, men tilbringer også mye tid på sitt favorittferiested Pattaya. Spilles av Steinar Sagen.

Julius Backe er en lokal advokat og forretningsmann som blir involvert i en rekke mer og mindre lyssky prosjekter sammen med Frank. Spilles av Sven Nordin.

Foto: Thomas Ekström

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.