<b>GIFTEKLARE:</b> Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud er i gang med å planlegge bryllup. Kanskje blir det allerede til høsten?
GIFTEKLARE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud er i gang med å planlegge bryllup. Kanskje blir det allerede til høsten? Foto: Svein Brimi

Underholdning

Lene Sleperud ble fridd til på TV: - Tonje er dama i mitt liv

Tonje Frøystad Garvik gikk ned på kne for sin kjære under Gullruten i år. Nå planlegger «Farmen»-paret bryllup. Vi tok dem med på brudekjolejakt!

Publisert Oppdatert

Foto: Svein Brimi / Styling: Cathrine Hoel Hansen / Kjoler: TSH, Tina Steffenakk Hermansen

Tonje Frøystad Garvik (29) og Lene Sleperud (30) ble kjent for det norske folk da de deltok i fjorårets «Farmen» på TV 2. Tonje gikk av med seieren, og det profilerte paret har holdt seg aktuelle siden den gang.

Under årets «Gullruten» valgte Frøystad Garvik å fri til Lene midt under prisutdelingen.

– Det er av det mest fantastiske jeg har opplevd i hele mitt liv. Jeg ble helt målløs, sier Lene rørt til Her og Nå.

– Jeg ble veldig overrasket. Jeg har lagt inn et par bestillinger på frieri tidligere da, legger hun til og ler.

– Jeg tenkte: «Hva har jeg gjort nå?» Jeg fikk et skikkelig adrenalinkick etter frieriet. Før det var jeg veldig rolig, forteller Tonje.

Det har tidligere vært spekulert i om paret allerede var forlovet etter at bilder fra en gullsmed-reklame ble brukt i en ukebladartikkel.

– Det var nesten litt naturlig å fri offentlig, så tok vi lufta ut av ballongen, sier Tonje.

PAR I HJERTER: Tre år etter at de ble et par er Lene og Tonje fremdeles like forelsket. Her er de fotografert på brudekjoleprøving hos TSH.
PAR I HJERTER: Tre år etter at de ble et par er Lene og Tonje fremdeles like forelsket. Her er de fotografert på brudekjoleprøving hos TSH. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Møttes under Pride

Paret møttes under Oslo Pride i 2016, et årlig arrangement for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Det slo gnister allerede ved første møte, men de brukte likevel god tid før de definerte seg som kjærester. I starten møttes de bare månedlig.

– Tonje trengte tid etter akkurat å ha kommet ut av et forhold. Hun er også min første jentekjæreste, så det var veldig fint for meg å ikke hoppe inn i noe som jeg var litt usikker på, sier Sleperud.

Jentene bruker mye energi i kampen for at alle skal få lov til å elske hvem de vil, uansett kjønn.

– Vi har lyst til å være med på å gjøre det enklere for andre. At noen som sliter med å komme ut av skapet har noen å peke på, forteller Tonje.

– Ja, kjærlighet er for alle, sier Lene.

Prøvde brudekjoler i salongen

Her og Nå møter de gifteklare jentene i brudesalongen til designer Tina Steffenakk Hermansen, kjent for merket TSH. Det er liten tvil om at forelskelsen fremdeles blomstrer midt mellom blonder og tyll.

– Tonje er dama i livet mitt. Jeg kan se for meg oss for resten av livet. Det føles bare veldig riktig, sier Lene, og ser betatt bort på sin kjære.

Hun bruker ikke mange sekundene på å tenke seg om når hun får spørsmål om å beskrive samboeren.

– Hun er veldig tålmodig og ekstremt positiv! Tonje er en veldig god menneskekjenner og utrolig omsorgsfull, skryter 30-åringen.

– Du er sta, morsom og utfordrende, parerer Tonje.

– Det var ett ord der som var positivt, ler Lene.

– Nei, i forhold til å være sammen med meg er det fint, svarer Frøystad Garvik muntert.

FLØRTETE: – Vi er like flørtete begge to, sier duoen og smiler. Her er de på fotoshoot for Her og Nå på Frogner i Oslo.
FLØRTETE: – Vi er like flørtete begge to, sier duoen og smiler. Her er de på fotoshoot for Her og Nå på Frogner i Oslo. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Bryllupsantrekkene er ikke bestemt ennå. Ifølge paret er det Lene som har mest interesse for klær og sminke. Hun er ikke videre fornøyd med kjærestens forslag til bryllupsoutfit.

– Vet du hva Tonje vil gå i? Halvt dress og halvt brudekjole. Det er helt forferdelig, sier hun og himler med øynene.

– Det er som regel en mann og en dame i et bryllup. Det hadde vært veldig morsomt. Må man ta alt så seriøst da, spør Tonje og ler.

FORBILDER: Paret kjemper for at alle skal få lov til å elske hvem de vil. De håper å kunne gjøre det lettere for andre å komme ut av skapet.
FORBILDER: Paret kjemper for at alle skal få lov til å elske hvem de vil. De håper å kunne gjøre det lettere for andre å komme ut av skapet. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Har ikke satt dato

Duoen har heller ikke satt bryllupsdatoen, men kjæresteparet er godt i gang med å diskutere hvor de kan feire den store dagen.

– På Herøy, like ved der jeg kommer fra, er det et vakkert sted som heter Skotholmen. Faren min kjenner han som driver restauranten der, og jeg har tidligere jobbet for en annen restaurant han eier. Det hadde vært magisk, sier Tonje. Det sies at verdensstjerner har fløyet dit kun for å oppleve stedet!

– Det kommer til å bli veldig, veldig mye familie. Tonje har enormt mange tanter og onkler. Det blir et dyrt og stort bryllup, sier Lene og ler.

– Alle er veldig gøyale, men det blir nok litt som i komifilmen «My Big Fat Greek Wedding», spøker Tonje.

CHAMPAGNEFEST: Champagneflasken ble sprettet da Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik prøvde brudekjoler.
CHAMPAGNEFEST: Champagneflasken ble sprettet da Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik prøvde brudekjoler. Foto: Svein Brimi
GLØDER: Hverken Lene eller Tonje har bestemt seg for antrekk før den store dagen, men begge to elsker TSH sine kjoler.
GLØDER: Hverken Lene eller Tonje har bestemt seg for antrekk før den store dagen, men begge to elsker TSH sine kjoler. Foto: Svein Brimi / Her og Nå
Foto: Svein Brimi
Foto: Svein Brimi
Foto: Svein Brimi / Her og Nå
FRIDDE PÅ TV: Tonje Fridde til Lene Sleperud på direkten under Gullruten i Bergen i begynnelsen av mai.
FRIDDE PÅ TV: Tonje Fridde til Lene Sleperud på direkten under Gullruten i Bergen i begynnelsen av mai. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VANT FARMEN: Kjæresteparet var med på Farmen i 2018, hvor Tonje gikk helt til topps.
VANT FARMEN: Kjæresteparet var med på Farmen i 2018, hvor Tonje gikk helt til topps. Foto: Lasse Eriksson / Her og Nå

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!