DATING: Espen Korsvik holder kurs i hvordan du kan sjekke riktig - både på nett og i virkeligheten.
DATING: Espen Korsvik holder kurs i hvordan du kan sjekke riktig - både på nett og i virkeligheten. Foto: Privat

- Du kan lære å sjekke opp folk hvor som helst

- Men ingen vil ha en som er på jakt, sier datingcoach Espen Korsvik.

Publisert

(SIDE2:)«Hadde han holdt kjeft, så kunne det blitt noe mer». Det er en setning datingcoach Espen Korsvik (31) hører ofte.

- Når en jente fanger opp at det er en fyr som prøver å sjekke henne opp, så er all tiltrekning borte. Du blir han som prøver, sier han og legger til: -De mest attraktive er de som ikke prøver så hardt.

Han driver Dating Adventure, et nettsted som har ulike kurs innen sjekking. Hvem er vel bedre til å gi noen tips i disse nettdating – og Tinder-tider? Vi tok en prat med datingeksperten om sjekking.

Hva er en datingcoach?

- En datingcoach er en person som lærer gutter å sjekke damer. Eller motsatt. Det går ut på å øke kunnskapen og ferdigheten om hvordan man skaper tiltrekning. Dette er en ferdighet som kan læres. Mange har en oppfatning av at enten så er de attraktive og populære, eller så er de det ikke. Har de sistnevnte oppfatning så gir de opp, sier Espen og fortsetter:

- Det er synd, og disse personene finner kanskje noen som er ok, bare for å ha noen å være sammen med. En av grunnene til at skilsmissestatistikken er høy, er at mange velger feil partner. Det er dette jeg vil gjøre noe med. Før man slår seg til ro med en person er det greit å ha valgmuligheter og erfaringer, mener jeg.

LES OGSÅ SAKENE:

31-åringen tror flere velger riktig person å dele livet med, hvis man har ulike erfaringer.

- Også burde man kunne velge på det nivået man ønsker seg, og det handler ofte om selvfølelse og selvtillit. Hva er vitsen med å gå inn i et forhold hvis premissene er at du bare trenger noen i livet ditt, istedenfor at du kan velge akkurat den personen som er kul og den du vil dele livet ditt med?

Hvilken bakgrunn har du for å lære bort sjekking?

- Jeg har masse erfaring og trening, sier Espen og ler:

- Neida, men jeg har vært mye på byen og i ulike situasjoner og dratt ting lenger enn de fleste noen gang kommer til å gjøre.

Han ønsker ikke å utdype hva han mener med dette, men på bakgrunn av erfaringene og byturene driver Espen kurs i sjekking. Det vanligste kurset går over en helg hvor deltakerne lærer sjekking over 20 timer. Først er det 10 timer teori, før resten av tiden brukes på praktisk utførelse.

«De kuleste å være med er de som ler høyt, tuller og bare har det gøy.»

- Da er vi på byen, og på ulike uteplasser. Vi trener på ferdighetene som er blitt lært på jenter, eller gutter hvis jenter er på kursene. Å sjekke på byen er en hard arena, og jeg mener at hvis du lykkes her så kan du lykkes på de fleste arenaer. Sjekking skal man kunne gjøre hvor som helst, eller når som helst, enten det er på bussen, trikken eller flyet.

På kurset læres alt fra hvordan kommunikasjon kan brukes til å skape spenning, hva er riktig type spenning i en samtale, hva er flørting, hvordan skal du flørte, hvordan skal du få en person til å prate mye eller hvordan blir du en god leder. I tillegg gis det også tips i blant annet kroppsspråk, øyekontakt og timing.

Hvorfor trenger vi nordmenn å lære dette?

- Ikke alle trenger det, men de fleste. Vi nordmenn har mye å lære når det gjelder det å tørre og rett og slett at man ikke har peiling på hvordan man skal sjekke. Da går man glipp av muligheter. For noen kan det handle om å få bedre selvtillit fordi de synes synd på seg selv fordi han eller hun ikke har kjæreste. For andre kan det være ønsket om mer sex.

Men vi må tilbake til punktet timing i sjekkeundervisningen. Hva mener du med at timing er viktig?

- Du har vel hørt en venninne si at «hvis bare han hadde holdt kjeft…..». Med det mener jeg at den største feilen folk gjør er at de prøver altfor hardt. Du sjekker. Når jenter fanger opp at en fyr sjekker så tar det bort all tiltrekning. Du blir han som prøver. De som er aller mest attraktive er de som ikke prøver, men slapper av og er selvstendig. En person som ikke er søkende, sier Espen og utdyper:

- De kuleste å være med er de som ler høyt, tuller og bare har det gøy. De som ikke har så stort ego, ikke har fordommer mot andre, de som respekterer folk rundt seg og seg selv, og har mye selvironi. De som er lette å ha med å gjøre.

Espen har troa på å møtes i virkeligheten på en kjapp date, istedenfor å chatte i ukesvis.
Espen har troa på å møtes i virkeligheten på en kjapp date, istedenfor å chatte i ukesvis. Foto: Privat

På hvilken måte kan man bruke disse tipsene når det gjelder nettdating?

- I tillegg til det jeg har nevnt om sjekking, så er det tre ledd som gjelder ved nettdating. Det er bilde, profiltekst og kommunikasjon.

- Bildet er alfa omega. Har du et dårlig bilde så har du ikke sjans. Utseendet har ikke så mye å si så lenge bildet er av god kvalitet, du får fram en viss type personlighet og har en sexy look (gjelder gutten), men ikke på en avslørende måte. På bildet bør man tørre å være leken og se sexy ut. Men det første profilbildet bør være nøytralt og laid-back. Innholdet i bildemappen bør også beskrive deg selv. Ha to til tre bilder som er ulike. Ett der du er sosial, ett som viser din favorittaktivitet og ett annet tilfeldig.

- I teksten så må du gå bort fra «Mann på 28 år søker en person å dele livet med». Hvis du er så på søkeren, og skriver det, så er det en grunn til at du søker ennå. Ingen vil ha en som er på jakt. Vær kjempeærlig om hvordan du er som person i en kort tekst. Ikke skriv masse om deg selv, men bruk noen harde og ærlige fakta. Er du gutt og elsker «Gossip Girl», så skriv det. Men ikke fortell hvorfor. Bårærlige ting og leken tekst funker. Du må også ha selvironi og være avslappet. Du må utfordre den som leser profilteksten, og trigg dem til å ta kontakt, uten å være for konkret. Vær annerledes.

- Når det gjelder kommunikasjon så ikke fortell livshistorien din over nettet. Vis personlighet, men ikke chatt i ukesvis. Møt hverandre heller på cafe et kvarter, er det bra så kan dere møtes igjen. Men se an om det er en bra person selvsagt. Når du kommuniserer så ha det gøy og bruk humor.