BURGERLYKKE: Små tårn med mye greier.
BURGERLYKKE: Små tårn med mye greier. Foto: Getty Images

Underholdning

Du har spist burgere feil hele livet

Er du en av dem som alltid griser, blir du sikkert kjempeglad nå.

Publisert Oppdatert

Ja, vi elsker burgere. Middagen er like populær blant barefamiliene som hos single. Og de siste årene har det poppet opp restauranter her til lands som har gjort burgerlaging om til matkunst. Det er bare et problem, og det er all sølingen. Dressing på haka og ketchup på kjolen.

Vel, dette problemet er nå i ferd med og løses en gang for alle, skriver The Sun og skyver life hack-ekspert, Grant Thompson foran seg. Fyren som stortrives med kallenavnet «King of Random» og har en ganske diger You Tube-konto hvor han tar for seg alle mulige problemstillinger. Den beste måten å spise burgeren på, er opp ned, mener han.

Når du får burgeren i hånda, så snur du den før du begynner å spise. Skjønner?

Dette er det visstnok flere grunner til.

Teorien som presenteres går på at toppen av en burger er mer ustø, rett og slett fordi det er der alt fyllet ligger. Løk, sylteagurker, kjøtt (eventuelt veggiskjøtt, kylling eller fisk) etc. I tillegg kan den underste delen av en dressingrik burger bli fuktig og i visse tilfeller nesten falle fra hverandre. Alt av digge sauser, ketchup og det som er, trenger jo gjennom brødet. Når man snur den, vil jo den gjennomvåte bunnen da være på toppen hvor man har mer kontroll på den. Forhåpentligvis kan man da lettere unngå at man får det gjennomvåte brødet i fanget eller at hele greia løser seg opp når man tar en bit.

I tillegg hevder avisen at dersom du snur burgeren vil fyllet begynne å suge seg inn i den øverste halvdelen, i stedet for å flyte ut på sidene. Det skal visstnok spare deg jo for en masse gris. Men så kommer jo dette an på hva slags type burger du spiser sikkert. Om det er en sånn enkel velformet en, hvor det er umulig å trå feil eller om det er en hjemmemekka med masse greier som spruter ut bare du ser på den.

En Reddit-bruker mener også at det å spise en burgeren på hodet, visstnok forbedrer smaken. Det forklarer han slik:

- Når man tar en bit av burgeren man har snudd, berører tungen burgeren fra bunnen hvor all smaken ligger (vi antar han mener dressing og saus etc, red.anm). Man får en smak av all toppingen med en gang, og det er det ideelle.

Med fare for å komme med en antagelse må det være at brukeren føler at han får en smakseksplosjon raskere. Om det stemmer eller ikke, er derimot en helt annen sak.

Skeptisk. Men det kan muligens være verd et forsøk?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!