Foto: Rune Andre Bendiksen (TV3)

Disse skal kjempe om å bli Norges beste baker

Ny sesong av realitykonkurransen.

Publisert

(SIDE2): Da «Hele Norge baker» gikk sin seiersgang i fjor, var det til slutt Ida Gran-Jansen som gikk av med seieren i realitykonkurransen.

Nå er det igjen klart for å finne landets beste amatørbaker, og Side2 kan presentere hvem deltakerne er denne gang.

LES MER OM FJORÅETS SESONG HER:
- På tide med litt rock ’n’ roll
- Jeg nyter singellivet

12 stykker - åtte kvinner og fire menn - er plukket til å prøve seg på tittelen som Hele Norges bakemester.

SE HVEM DELTAKERNE ER NEDERST I ARTIKKELEN!

For rosa

En av deltakerne er Helene Rui Skoje (25). Hun var aktuell også for første sesongen, og i den forbindelse uttalte hun til Side2 at for henne er smaken viktigst, og at mye av det som er å finne på blogger og TV-programmer, er for jålete.

- Det kan fort bli litt rosa, og for mye fokus på pynt og dekor, fremfor smak. For meg er det aller viktigst at det skal smake godt, sa 25-åringen da - som også blogger om baking sin.

Sykepleieren har mange baller i lufta, men hadde ikke hatt noe i mot å gjøre bakehobbyen til karriere.

- Det hadde selvsagt vært en drøm å skulle leve av dette, og startet noe eget. Enn så lenge er det bare en hobby, men det hadde selvfølgelig vært noe å ta det ett skritt videre.

Hard konkurranse

De 12 skal under tidspress lage den perfekte gjærdeigen, den beste glasuren og bake alt fra klassiske sjokoladekaker og ostekaker, til å lage desserter og avansert konditori. 

Hver uke må den som ikke holder mål forlate konkurransen, for bare én kan kåres til årets beste baker. Vinneren av Hele Norge baker får gi ut sine oppskrifter i en egen bakebok og vinner kjøkkenutstyr til en verdi av 125.000 kroner.

Også i år er det konditor Pascal Dupuy og Åpent bakeri-gründer Øyvind Lofthus som er dommere, mens Line Verdal er programleder.

Søndag 2. mars klokken 20.00 er det premiere på en ny sesong av «Hele Norge baker» på TV3.

DISSE ER MED I HELE NORGHE BAKER:

Anne Thorsen
Alder: 46
Bosted: Røver/Haugesund
Yrke: Politiker og fostermor

 Anne kan bake alt! Henne store forbilde er Ingrid Espelig Hovig. Hun lager alt fra bunnen av og hater sugarpaste og er spesialist på lefser. Hun bor på ei lita øy utenfor Haugesund med mann, datter og fostersønn. Anne har gått ned 60 kilo.

Foto: Hanrune (TV3)

Aina Goa-Bjørnøy
Alder: 27
Bosted: Randaberg
Yrke: Utviklingskoordinator i oljeindustrien

Aina er småbarnsmor med mange jern i ilden. Når hun ikke baker, spiller hun trompet eller gitar og er instruktør på babysvømming. Aina har et sterkt konkurranseinstinkt.

Foto: Hanrune (TV3)

Camilla Johansen
Alder: 35
Bosted: Harstad
Yrke: Blomsterdekoratør

Camilla er daglig leder i en blomsterbutikk og hun gjør hverdagen til en fest. Hun har en drøm om å starte fransk cafè i butikken. Hun er trebarnsmor og overskuddsmenneske og stiller opp på det meste! Hun er med i en svømmeklubb med venninner hvor de sladrer i badstuen.

Foto: Hanrune (TV3)

Anne Kat Håskjold
Alder: 38
Bosted: Vikersund
Yrke: Har egen klesbutikk

Anne Kat er ambisiøs og har mange baller i luften. I tillegg til å drive egen butikk, setter hun opp musikaler, baker og strikker til alt og alle. Anne Kat er selvlært i alt hun gjør.

Foto: Hanrune (TV3)

Vegard Hellevik
Alder: 27
Bosted: Oslo
Yrke: Barneveileder

Vegard sier han baker verdens beste boller og anser seg som en sterk konkurrent. Han samler på bakeutstyr og har blant annet en sukkerspinnmaskin.

Foto: Hanrune (TV3)

Souheila Eddamnat
Alder: 24
Bosted: Oslo
Yrke: Blomsterdekoratør

Souheila kommer fra en Marokkansk storfamilie som hun baker til ofte. Souheila er perfeksjonist og overlater ingenting til tilfeldighetene når det kommer til smak og estetikk. Når hun lager kake til familiesammenkomster må hun ha den beste kaken!

Foto: Hanrune (TV3)

Knut Olav Sundsvåg Knutsen
Alder: 32
Bosted: Hakadal
Yrke: resepsjonist

Knut Olav skal vinne for enhver pris! Han lærte seg å bake av bestemor og har bakt siden han var liten. Nå pusser han opp sitt og får laget sitt drømmekjøkken der han har plass til alt bakeutstyret sitt.

Foto: Hanrune (TV3)

Helene Rui Skoje
Alder: 25
Bosted: Sandvika
Yrke: Sykepleier

Helene liker å pynte seg og er opptatt av estetikk. Hun er driftig og målrettet og mener hun kan vinne. Helenejobber som sykepleier og utdanner seg til kosmetolog, men hun er også odelsjenten på familiegården i Tuddal.

Foto: Hanrune (TV3)

Marit Hegle
Alder: 29
Bosted: Trondheim
Yrke: Sivilingeniør

Marits ambisjon er å vinne og lage Norges beste kakeblogg. Hun liker å restaurere gamle møbler og er supernøye i alt hun gjør. Hun jobber med å designe nettportaler i et mannsdominert miljø.

Foto: Hanrune (TV3)

Kenneth Hermansen
Alder: 36
Bosted: Oslo
Yrke: Sykepleier

Kenneth er en omsorgsperson som liker å glede andre med bakst. Hans drøm er å starte et cateringfirma, men før den tid skal han bli far sammen med mannen sin gjennom surrogatmor i USA. I konkurranser kommer nordlendingen frem i ham.

Foto: Hanrune (TV3)

Iren Sandholt
Alder: 53
Bosted: Eidsvoll
Yrke: Miljøarbeider

Iren er kreativ og spontan og hun elsker å lage mat og bake. Hun er en alternativ dame som er sjaman og bruker figurativ maling som terapi. Hun er en omsorgsperson og baker mye til barnebarna.

Foto: Hanrune (TV3)

Robert Ingebrigtsen
Alder: 35
Bosted: Melhus
Yrke: Trafikkstyrer i Jernbaneverket

Robert elsker teknikk og jobber til daglig med tog, men samtidig har han blitt skikkelig glad i å bake. Han liker å prøve nye ideer og smaker og er kreativ med baksten og får inspirasjon fra bakeblogger. Han er heller ikke fremmed for å putte elektronikk i kakene sine! Han har to døtre.

Foto: Hanrune (TV3)

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!