Disney bryter sin distribueringsavtale med Netflix.
Disney bryter sin distribueringsavtale med Netflix. Foto: (The Walt Disney Company)

Disney fjerner filmene sine fra Netflix i USA

Starter egen strømmetjeneste.

Publisert

Disney vil ikke lenger ha sine filmer på Netflix i USA. Årsaken er at selskapet starter sin egen strømmetjeneste i 2019 for å vise egne produksjoner.

En talsperson sier at avtalene Netflix har med Disney utenfor USA forblir akkurat som de er. 

Les saken: Orphan Black: Den råeste dama på Netflix er tilbake

Disney vil også starte en strømmetjeneste med datterselskapet ESPN der man skal kunne se på mer enn 10.000 sportsarrangementer hvert år, inkludert fotball, hockey og amerikansk fotball.

Nyheten ble presentert da underholdningskonsernet la fram sin kvartalsrapport tirsdag. Selskapet mener det vil skape større verdier på lang sikt å ha sin egen strømmetjeneste enn å gjøre filmene tilgjengelige på andre slike tjenester, som Netflix.

Les også: Disse tingene må Side2-redaksjonen ha i helgen

Netflix forbereder seg

Resultatet for andre kvartal var 9 prosent svakere sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge AFP. Reuters melder at Disney-aksjen falt med 3,8 prosent utover dagen, mens Netflix-kursen sank med 3 prosent.

Det virker allerede som om Netflix forbereder seg på å miste rettighetene til å vise Disney-filmer. Tidligere denne uka kunngjorde selskapet at de kjøpte opp Millarworld , en tegneserieforlag som ifølge AP som vil utvikle filmer og TV-serier for barn ung unge basert på sine karakterer.

Disney på sin side kan komme til å fremdyrke mer av sine Marvel-superhelter og Star Wars-serien, og eventuelt tilby produksjonene i atskilte strømmetjenester.

Disney-tjenesten vil være tilgjengelig i flere markeder utenfor USA, inklusive Norge, og en talsperson for Netflix sier dette i en kommentar:

– Våre avtaler med Disney utenfor USA forblir nøyaktig som det er – dette har ingen innvirkning på alle Disney-filmene som vi kan ha separate avtaler for i disse markedene.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.