BOTANISK HAGE: På Botanisk hage i Oslo kan du se planter og vekster fra hele verden. Men stedet har mye mer å by på enn kunn grønn skjønnhet.
BOTANISK HAGE: På Botanisk hage i Oslo kan du se planter og vekster fra hele verden. Men stedet har mye mer å by på enn kunn grønn skjønnhet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Stor oversikt: Konserter, events og ting å gjøre i juni 2019

Skal du ut med vennene, på date, eller bare har lyst til å finne på noe for deg selv? Her er våre beste tips til ting som skjer tidlig denne sommeren!

Publisert

Aktiviteter

DIGG: Sveler på Handwerk i Botanisk Hage.
DIGG: Sveler på Handwerk i Botanisk Hage. Foto: @handwerk_botaniske på Instagram

Gå tur (og spis svele) / Botanisk hage, Tøyen i Oslo

Botanisk hage er ikke bare for deg som geeker ut over planter. Dette er også stedet for deg som er mer interessert i Oslos beste svele og surdeigsbakst. Perfekt søndagsaktivitet!

Bli inspirert av: Jørgen Ravneberg / Sankeboka

I denne boka lærer Jørgen Ravneberg, kjøkkensjef på restaurant Kolonihagen, deg alt du må vite om de spiselige, ville vekstene som den norske naturen er full av. Og det er ikke bare blåbær! Cappelen Damm, kr 449.

Ecotrail Oslo / 25. mai i Oslo-området

Oslo er så mye mer enn Karl Johans gate. Ecotrail Oslo ønsker å vise fram Oslo, byen som er Europas miljøhovedstad i 2019, fra en annen side enn den turisten vanligvis ser. Velg mellom løyper som er mellom 10 og 80 (!) kilometer lange.

Les også: Topp 10 Instagram-vennlige feriedestinasjoner

Konserter

GJENSYN: Som vi gleder oss til at Team Me kommer tilbake!
GJENSYN: Som vi gleder oss til at Team Me kommer tilbake! Foto: Team Me

Team Me / Comeback!

Det er ikke alle comeback vi er like giret over, som at bøttehatten er tilbake, men at Team Me er gjenforent er som musikk i våre ører. Se det med egne øyne på Trænafestivalen, Trollrock, Fres festival og Pstereo.

Backstreet Boys / 1. juni i Oslo Spektrum

Vet du hvordan vi vet at boybandet Backstreet Boys spiller i Oslo Spektrum 1. juni? Fordi 90-tallet ringte ...


Bergenfest / 12. til 15. juni i Bergen

Vi kunne skrevet mye om Bergenfest, men vi trenger plassen til å «namedroppe» en liten del av et stort program: Bon Iver, First Aid Kit, Tove Lo, Unge Ferrari, Tallest Man on Earth og mange, mange flere.

Kunst/kultur

KORTFILMFESTIVAL: I Grimstad, hvis du digger film.
KORTFILMFESTIVAL: I Grimstad, hvis du digger film. Foto: Kortfilmfestivalen i Grimstad

Kortfilmfestivalen i Grimstad / 12. til 16. juni

Det går an kjøpe enkeltbilletter til Kortfilmfestivalen i Grimstad, men ønsker du at moroa skal vare i mer enn noen minutter kan du gå for et dags- eller festivalpass, til det som er en av Norges største (lengste) kortfilmfestivaler.

Norsk litteraturfestival / 21. til 26. mai på Lillehammer

Unnskyld Kristin og Håkon, men Lillehammer er så mye mer enn OL i 1994. Det er også stedet hvor Nordens største litteraturfestival arrangeres, med et variert program for lesere i alle aldre. Les det på Litteraturfestival.no.

Festspillene i Bergen / 22. mai til 5. juni

Ikke et vondt ord om å gjøre ingenting, det er noe av det beste vi vet, men har du lyst til å gjøre det motsatte av det kan du sjekke ut Festspillene i Bergen. Den største musikk- og teaterfestivalen i Norden, som blant annet får besøk av den Berlin-baserte komponisten Nils Frahm.

Eventer

UT PÅ KONSERT: Under Lyse Netter på Jeløya.
UT PÅ KONSERT: Under Lyse Netter på Jeløya. Foto: Lars Ingar Bragvin Andresen

Lyse netter / 7. til 8. juni på Jeløya, Moss

Festivalen Lyse Netter ble arrangert for første gang i fjor, og da kalte NRK Østfold den «verdens hyggeligste festival». Kanskje ikke så rart at vi, og blant annet Nils Bech og Pom Poko, bare må dit i år?

Oslo Comics Expo / 6. til 8. juni i Oslo

Oslo Comics Expo er en festival for deg som skjønner tegninga, vanligvis med utstillinger, intervjuer og foredrag med tegneserieskapere.

Miniøya / 25. til 26. mai i Tøyenparken, Oslo

Programmet til barnefestivalen Miniøya er såpass bra, blant annet med Daniel Kvammen og The Dogs, at tantebarnet vårt blir mer som en unnskyldning – enn en grunn til å reise dit.

Podcast

BRA PODCAST: Jonathan Van Ness er ikke bare bra på skjermen, han er rå på podcast også.
BRA PODCAST: Jonathan Van Ness er ikke bare bra på skjermen, han er rå på podcast også. Foto: Christopher Smith/Netflix

Getting Curious with Jonathan Van Ness

Etter at vi oppdaget nye Queer Eye, det som tidligere het Homsepatruljen, har vi blitt gode til å nevne det i alle mulige settinger. Nå gjør vi det her fordi Jonathan, han som gjør hår og makeup, også har en podkast med alt han lurer på.


Kjente bøker på 4 minutter

Vi pleier ofte å ha planer om å lese ørten bøker i sommerferien, men så viser det seg at ambisjonsnivået er høyere enn gjennomføringsevnen … Sånn blir det ikke i år, for nå har vi oppdaget podkasten Kjente bøker på fire minutter, som gjør at vi kan runde både Knausgård og Tolkien på 1, 2, 3 (4).

Blackout

Podkaster er virkelig ikke småtteri lenger. Den apokalyptiske thrilleren Blackout, som handler om en radio-DJ som plutselig befinner seg midt i et strømbrudd, har Rami Malek (Mr. Robot og BohemianRhapsody) i hovedrollen.

Kino

UNDERHOLDENDE: Fred Flarsky (Seth Rogen) Og Charlotte Fields (Charlize Theron) i Long Shot.
UNDERHOLDENDE: Fred Flarsky (Seth Rogen) Og Charlotte Fields (Charlize Theron) i Long Shot. Foto: Philippe Bosse

Long Shot / På kino nå

Har du lyst til å se en film som er litt drøy og veldig morsom? Seth Rogen pleier å være en indikator på at filmen er det. I Long Shot blir han ansatt som en presidentkandidat (Charlize Theron) sin nye taleskriver ... og noe sier oss at denne ikke akkurat blir politisk korrekt.


Rocketman / På kino 29. mai

Du har kanskje ikke et nært forhold til Elton John, men vi vedder på at du kjenner voksne som har det. Er du i beite med gave til bursdagen, eller noe å gjøre på søndagen, er dette derfor vårt heteste tips. Kjøp billetter til Rocketman.

Godzilla: King of the Monsters / På kino 31. mai

Hva storfilmer har med sommeren å gjøre er vi ennå usikre på, men det blir liksom ikke sommer uten. I år er det Godzilla og Millie Bobby Brown som skal få oss til å kjenne det, at det er sol ute, mens vi sitter inne i mørket.

Film

Foto: HBO Nordic

Game of Thrones: The Last Watch / 27. mai på HBO Nordic

Begynner abstinensene å melde seg, én uke etter at Game of Thrones er ferdig for godt, vet vi om en kur. Den to timer lange dokumentaren, Game of Thrones: The Last Watch, som viser hvordan siste GOT-sesong ble til.

Green Book / Kan strømmes på iTunes

Green Book handler om en sjåfør (Viggo Mortensen) som skal kjøre en artist på turné (Marhershala Ali), og må forholde seg til The Green Book på veien. En slags rasistisk Gule sider, med stedene som artisten kan og ikke kan besøke, bare fordi han har mørk hud. Og fordi det er 60-tallet.


Free Solo / Kan snart strømmes

Dette er heller en av de mest nervepirrende dokumentarene vi har sett, om Alex Honnold som på død og liv skal klatre uten sikring, og som gir oss skikkelig høydeskrekk. Selv når vi sitter pal i en 80 centimeter høy sofa.

Serier

Foto: Netflix

Our Planet / På Netflix nå

Det finnes TV-serier som handler om utroligere ting enn drager og levende døde. Det som virkelig tar pusten fra oss er det som handler om planeten vår, særlig når det er Sir David Attenborough som presenterer den.

Twin / Kommer på NRK til høsten

Storsatsingen Twin kommer ikke før til høsten, men vi tenker det er på høy tid å begynne å glede seg. Spenningsserien, som har Kristoffer Hivju i to av hovedrollene (eneggede tvillingbrødre), konkurrerer allerede i den internasjonale seriefestivalen Series Mania!

Lykkeland 2 / Kommer på NRK

NRK har bekreftet at det kommer en ny sesong av Lykkeland, men denne
gangen er det ikke bare ... lykke. I Lykkeland 2 følger vi hovedpersonene fra 1977 til 1980, når de opplever miljøkonsekvensene av oljeutvinningen, og at boligplattformen Alexander L. Kielland kantrer i Nordsjøen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!