Foto: Nora Angeltveit / Det Nye

Relasjoner

Dette googler vi om one night stands

De Nye-profil Nora Angeltveit har sjekket ut hva norske jenter googler om one night stands. Her gir deg svaret ved hjelp fra vår kjære venn: Google.

Publisert Oppdatert

1. Hva er en one night stand?

One night stand er tilfeldig sex, også kalt «one night stand» er sex mellom to mennesker som ikke nødvendigvis er basert på kjærlighet, og hvor det ikke som oftest ikke foreligger noen intensjoner om å starte et varig forhold. Det kan være noen man kjenner eller noen man tilfeldig treffer på en fest eller liknende - og det er gjerne ikke planlagt.

2. Hvorfor velger man å ha one night stand?

Det er ulike grunner for at man har en one night stand. Det kan rett og slett være at man ønsker å ha sex, eller man finner det spennende med en ukjent partner. Mange føler at de kan slippe seg litt ekstra løs, da man ikke har planer om å møtes igjen.

3. Hvordan kan man vite om personen bare er ute etter en one night stand?

Noen personer er helt ærlige og sier med en gang at de ikke er ute etter et forhold eller noe mer. Noen tegn kan være at personen bare vil møtes på fylla, spanderer litt for mye alkohol ute på byen eller sist men ikke minst - drar med en gang dere er ferdig med akten.

4. Hva kan være konsekvensene etter en one night stand?

En one night stand kan by på litt trøbbel. Ikke bare kjønnssykdommer og uønsket graviditet, men også sårede følelser til tross for at man ikke kjenner hverandre. Selv om begges intensjon bare var en one night stand, kan det hende at den ene blir interessert i noe mer, mens den andre ikke blir det.

One night stands er ofte forbundet med beruset tilstand, vurderingsevnen går ned rundt hvem man har sex med og når det gjelder beskyttelse. Derfor kan man fort angre seg dagen derpå.

5. Kan en one night stand bli til et forhold?

Noen mener kanskje at det kan være vanskeligere fordi man da allerede har definert relasjonen som en one night stand, ikke som starten på et forhold. Det kan gjøre det vanskeligere å omdefinere det og starte fra null. Det kan likevel hende at en one night stand utvikler seg til noe mer, slik som med forhold hvor man dater i uker og måneder før man blir et par. Noen ganger er det bare full klaff, andre ganger ikke, og dersom kjemien er god, vil nok også begge har et ønske om å fortsette å treffes, og det er jo bare kjempebra.

6. Er det noen uskrevne regler når det gjelder one night stand?

Det er viktig å ikke gi falske forhåpninger til den andre personen om det er kun et engangstilfelle du vil ha. Det er kanskje ikke vits å bli hele dagen, lage frokost og den type ting. Det verste er vel å si at du er ute etter noe mer bare for å få deg noe mer. Andre regler kan være le av det, le av deg selv når du går hjem med høye heler og maskara i halve ansiktet. Ha det gøy! Og husk kondom!

Kilder: kk.no, ung.no, Wikipedia

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!