I MØDRENES FOTPOR: Gigi og Bella Hadid, Kaia Gerber med mor Cindy Crawford og Lila Moss, med moren Kate Moss bak.
I MØDRENES FOTPOR: Gigi og Bella Hadid, Kaia Gerber med mor Cindy Crawford og Lila Moss, med moren Kate Moss bak. Foto: Getty Images

Underholdning

Disse jentene går i modellmødrenes fotspor

De er unge og smellvakre og kan dytte modellmødrene sine ned fra tronen.

Publisert Oppdatert

Kate Moss (44) var en av 90-tallets aller største modeller, og har blant annet vært modell for Calvin Klein, Marc Jacobs og flere av de aller største motehusene i verden. Nå følger datteren Lila (16) i morens berømte fotspor, og nylig landet hun en stor kontrakt med designeren Marc Jacobs, skriver Harpers Bazaar.

MOR OG DATTER: Her er Kate og Lila i bryllupet til prinsesse Eugenie.
MOR OG DATTER: Her er Kate og Lila i bryllupet til prinsesse Eugenie. Foto: WPA Pool/Getty Images

Ifølge nettstedet er hun det nye ansiktet utad til Marc Jacobs Beauty, og Lila omtaler det som en ære på sin Instagram-profil. Også Marc Jacobs er godt fornøyd med å ha kapret vakre Lila.

– Lilas sterke karakter, personlighet og skjønnhet var allerede godt synlig da, skriver han på Instagram.

Les også: De norske toppmodellene du kanskje ikke visste om

Ireland Baldwin (22) startet modellkarrieren i 2013, men allerede fra hun var liten har hun vært en del av medienes søkelys som datter av det tidligere superparet, Alec Baldwin (60) og Kim Basinger (64).

Kim var en populær modell på slutten av 1970-tallet, men etter hvert var det skuespilleryrket hun satset på. Ireland har valgt å følge i morens modell-fotspor foreløpig og har prydet coveret på blant annet Vanity Fair, ELLE og Marie Claire. Modellkarrieren har ikke alltid vært like enkel for 22-åringen. En lang periode slet hun med spiseforstyrrelser.

– Det tok meg veldig lang tid å finne aksept og kjærlighet for meg selv, uttalte hun til People tidligere i år.

BERØMTE FORELDRE: Kim Basinger og Alec Baldwin er de berømte foreldrene til Ireland Basinger-Baldwin som nå gjør karriere som modell.
BERØMTE FORELDRE: Kim Basinger og Alec Baldwin er de berømte foreldrene til Ireland Basinger-Baldwin som nå gjør karriere som modell. Foto: Kevin.Mazur/Getty Images

På 1980-tallet reiste nederlandske Yolanda Hadid (54) verden rundt som supermodell, men i 1994 la hun karrieren på hylla, flyttet til Los Angeles og stiftet familie. Sammen med eks-mannen Mohamed Hadid fikk hun døtrene Gigi (23) og Bella (22). Nå er det de to døtrene som reiser verden rundt som to av verdens største modeller. De har en strålende karriere både bak og foran seg, og har vist frem klærne til verdens største motehus som for

SØSTRE: Gigi (t.v) og Bella Hadid går i sin mors fotspor og er begge berømte modeller som kan skilte med visninger for noen av verdens største motehus.
SØSTRE: Gigi (t.v) og Bella Hadid går i sin mors fotspor og er begge berømte modeller som kan skilte med visninger for noen av verdens største motehus. Foto: Getty Images

17 år gamle Kaia Gerber er prikk lik mamma Cindy Crawford (52), og som Cindy er Kaia allerede i ferd med å få en stor karriere som modell.

Crawford var en av de aller største supermodellene på 1980- og 1990-tallet. I tillegg til å pryde en rekke forsider på verdens største magasiner, har Cindy gått på catwalken for blant andre Chanel, Versace, Dolce & Gabbana og Michael Kors. Datteren Kaia fikk sin catwalk-debut i 2017 da hun gikk modell for Calvin Klein.

Les også: Se norske Kamilla oppleve skrekk og gru i American Horror Story

MOR OG DATTER: Kaia til høyre, med sin mor Cindy, en av verdens mest berømte modeller.
MOR OG DATTER: Kaia til høyre, med sin mor Cindy, en av verdens mest berømte modeller. Foto: Getty Images
KLISS LIK MAMMA: Kaia Gerber er svært lik sin berømte mor Cindy Crawford. Også hun har blitt modell.
KLISS LIK MAMMA: Kaia Gerber er svært lik sin berømte mor Cindy Crawford. Også hun har blitt modell. Foto: Getty Images

I 1975 ble vakre Jerry Hall (62) oppdaget av et moteagent da hun og tvillingsøsteren satt på en strand, og bare i løpet av noen få år hadde hun prydet forsiden på over 40 blader, og modellkarrieren hadde virkelig skutt fart.

I 1977 møtte hun rockestjernen Mick Jagger (75) og i 1992 fikk de to datteren Georgia May (26). Nå er det Georgia som er på god vei til å ta over motetronen fra sin berømte mamma. Hun har allerede vært ansiktet utad for store navn som Chanel, Mugler og Versace.

View this post on Instagram

Monday Muse @the_antonio_archives

A post shared by Jerry Hall Archives (@thejerryhall) on

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!