Foto: Privat

- Det var en smerte jeg ikke ante fantes

Anniken skriver åpent om kjærlighetssorgen.

Publisert

(SIDE2:) Anniken Englund Jørgensen (18) la tirsdag ut et innlegg på bloggen sin med tittelen «Kjærlighetssorg». For ett år siden ble det slutt med kjæresten, og hun har fortsatt ikke kommet helt over bruddet.

Hun skriver åpent om hvor vondt kjærlighetssorg er, og at det sårer ekstra mye når det er snakk om den første store kjærligheten.

Et enkelt tema, men som veldig mange unge lesere kjenner seg igjen i. Bloggen er leste av flere titalls tusen, og hundrevis av lesere har kommentert innlegget.

«For hvordan i helvette kommer man seg igjennom noe så vondt? Hvordan kommer man seg igjennom å miste en person som står deg mer nært enn moren og faren din? For det blir sånn. Det blir faktisk sånn. Uansett hvor patetisk det høres ut. Man blir så glad i noen at man blir blind. Man kommer plutselig til et punkt der man kunne gjort hva som helst».

Stor smerte

Anniken valgte å skrive om kjærlighetssorgen fordi hun har fått så mange henvendelser fra leserne sine om bruddet.

- Som sagt er det jo ett år siden, så det har tatt meg utrolig lang tid å ta meg selv i nakken på det temaet der, sier hun til Side2 og fortsetter:

- Det var en smerte jeg ikke ante fantes, men både jenter og gutter har i ettertid skrevet mye til meg. Både på mail og private meldinger der de har bedt om hjelp og spurt hva de kan gjøre. Så i det siste ballet det på seg, og jeg begynte å la sinnet mitt gå utover mange rundt meg. Jeg gjør det når jeg selv har det vondt. Forferdelige greier. Så jeg måtte få noe ut.

Anniken tok derfor fram mobilen da hun satt på flyet på vei til Portugal denne uken, og noterte alle tankene sine.

- Da jeg satt på flyet var det som om alt bare fløt. Tror det er første gang jeg har skrevet et blogginnlegg fullt og helt med en gang, uten stopp.

Resultatet ble blogginnlegget som har truffet så mange unge lesere.

Kommentarene fra leserne omhandler alt fra takk, til at veldig mange kjenner seg igjen og er enig i at det vonde går over med tiden.

- Arrene blir

Anniken gjør et poeng ut av at den første kjærlighetssorgen er ekstra vond, også fordi man ofte er så ung. Selv føler hun ikke at hun har kommet videre helt ennå.

- Kommet videre? Hm, jeg vet egentlig ikke om man noen gang kommer til å gjøre det? Arrene vil på en måte alltid forbli. Det blir som å få et kutt, og arret lever du med resten av livet. Første kjærlighetssorgen vil alltid basere seg opp mot de neste forholdene man har, for i det neste forholdet vet man hva man burde gjøre og ikke. Man lærer så utrolig mye, sier hun.

- Jeg hadde kanskje litt uflaks med at den første kjæresten min var kjent. Det var ikke akkurat sånn at jeg kunne unngå han. Han dukker fortsatt opp på radioen, på plakater, konserter og fester. Til og med når jeg selv skal være russ kommer han til å stå på scenen, så det er noe jeg må takle.

Anniken ler, og mener at hun kunne gjort mye for å hatt en eks som satt hjemme og spilte videospill istedenfor å være overalt.

- Åpenhet hjelper

18-åringen tror blogginnlegg om følelser kan være med på å hjelpe andre som ikke har det helt bra.

- Jeg har alltid hatt den oppfatningen om at bloggere lever på en rosa sky. Jeg trodde det selv da jeg leste blogger som 10-åring. Så i det jeg heiv meg ut i det selv, ser jeg nå som 18- åring at sånn er det ikke. Det har alltid vært viktig for meg å fortelle at jeg har en dårlig dag om jeg har det. For jeg er en helt vanlig jente som alle andre, jeg har truffet veggen hardt jeg også, sier hun:

Foto: Privat

- Før snakket jeg ikke om følelser i det hele tatt, men nå er jeg så ærlig som jeg kan få blitt. Ta meg som er jeg, rett og slett. Jeg tror mange unge setter pris på nettopp det, å vise at ting ikke alltid er lekende lett. For det er det ikke for noen. Det er viktig å snakke om, og samfunnet gjør det bare mer og mer vanskelig ettersom årene går. Jeg er faktisk veldig redd for å få barn en gang i tiden, for jeg vil ikke ha et barn som skal vokse opp i det samfunnet vi lever i dag. Da jeg var ung spradet jeg rundt i Bergans-jakke, knæsj rosa moonboots med hår, og lekesminke fra Brio. I dag ser ungdomsskole-elevene eldre ut enn meg selv. De går rundt med merkeklær og oppfører seg skremmende voksent. Det er noe jeg synes er skummelt. Barn skal være barn.

Akkurat nå er bloggeren på ferie i Portugal, og har det bra.

- Jeg har det fint. Det er vel det jeg ville svart uansett. Men det er som alltid, opp og ned. Som mamma alltid pleier å si til meg «Det er kun deg selv som kan bestemme over ditt eget hode Anniken, legg de negative tankene i hånden din og kast de avgårde. Du er din egen lykkes smed». Mamma er en klok dame som selv har gått igjennom mye i livet, ting som ikke kan måles med mitt. Så hun har vært en enorm støttespiller for meg. Selvom hun tror jeg bare syns hun maser, «haha». Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!