Det neste Madrugada?

Men bandet selv ser ikke sammenligningen som udelt positiv.

Publisert

(SIDE2): Tromsøbandet Vishnu slapp nylig debutskiva «Outskirts of Love», og en liten lytt har fått både undertegnede og et par anmeldere til å stusse - dette er da likt Madrugada?

- Sammenligningen er ikke så viktig for oss, og den blir litt smal, men jeg ser den. Vi er også norske, spiller samme type musikk og så videre. Det kan jo også være negativt å kalles et nytt Madrugada, hvem vil høre på oss da? Men de var jo et bra band, så slik sett er det en ok ting, sier vokalist Tor Thomassen til Side2. Han mener det er mer naturlig å trekke sammenligningen til utenlandske band som Doors, Velvet Underground, Nick Cave og Dream Syndicate.

- Det har vel sammenheng med at Madrugada står sterkt i Norge. De på sin side ble vel sammenlignet med andre band da de slo gjennom. Uansett - det finnes verre band å bli sammenlignet med, smiler Thomassen.

Madrugada-hjelp
En annen grunn er at Frode Jacobsen, bassist i Madrugada, har vært en av to produsenter på skiva. Den andre er Alexander Kloster-Jensen kjent fra Ricochets og My Midnight Creep, og studio- og livemusiker for Madrugada. Det lar seg høre.

Siden mars 2009 har bandet jobbet med «Outskirts of Love», et arbeid som startet før plateselskap var på plass.

- Vi spilte på Gloria Flames, der Alexander så oss. Han tok kontakt og slik startet samarbeidet med han, og via han også Frode. Vi kunne sikker spilt inn skiva hjemme i Tromsø, det hadde vært lettere og billigere - men også dårligere. Vi er veldig, veldig fornøyde med jobben Alex og Frode har gjort med skiva.

Ventet på øyeblikket
Femkløveret vant, som relativt nystartet band, Zoom allerede i 2004. Deretter spilte de på by:larm og dro på turné både her hjemme og i Tyskland året etter, før de ga ut en EP i 2006 - og så ble det stille. Ikke på konsertfronten, men det kom ingen plate og momentumet uteble. Eller hva?

- Vi var ikke klare for å gi ut et album da, vi var alt for ferske. Zoom viste at vi kanskje hadde en ferdig livepakke, men vi har respekt for faget og vi mente vi måtte bli bedre på det vi gjorde før vi kunne feste noe på tape. Så det føles litt som om vi har startet på nytt nå, forteller gutta, som er overlykkelige over å ha skiva ute og er klare for å spille låtene for folk.

(Artikkelen fortsetter under videoruta)

På nyåret blir det full turné, og deretter står festivalsommeren for tur. Det er noe de er vant til - siden 2006 har de selv finansiert to Norgesturneer.

- Vi har finansiere turneene, samtidig som vi har klart å spare litt midler. Det er det ikke alle som får til. Men nå slipper vi tenke på det, og det er deilig å kunne konsentrere seg fullt om spillinga, sier Thomassen, og hentyder til avtalen med Big Dipper.

Planen er å komme seg utenlands:

- Vi jobber for å få plata ut og for å få et bookingselskap som vi kan jobbe med ut av landet. Det er stor enighet om at det er der vi kanskje har det største markedet.

Slappe Tromsø
Som sammenligningsbandet, er også Vishnu fra Nord-Norge, mer nøyaktig fra Tromsø.

- Tromsø er vår lekegrind. Vi kan spille så mange konserter vi vil der, men det skjer ikke noe der. I Oslo treffer vi folk, og vi må hit for å gjøre jobben, forteller gjengen, som mener et seriøst musikkmiljøet i hjembyen er nærmest ikke-eksisterende.

- Vi trives med å bo og øve i Tromsø, men samtidig så er Tromsø slapt. Det er lett å stå i baren på Blå Rock og snakke om å ha et band, et band man spiller i en gang i måneden. Det er ikke noe galt i det, men man klarer aldri slå gjennom på den måten, sier Thomassen, som heller ikke lar seg begeistre veldig av hvordan byen tar vare på musikkmiljøet.

- Tromsø trekker fram sine store artister når de trenger dem, som Lene Marlin og Espen Lind. Men strengt talt så dro vel de fra Tromsø før de ble store.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!