Foto: Dimitrios Kambouris / Staff / Getty Images

Morsdag

10 grunner til at mamma er best

En hyllest til alle mødre der ute!

Publisert Oppdatert

1. Mamma er en trygghet i livet.

Uansett hva som går skeis i livet, er hun der som en bauta det er umulig å rokke ved. Mamma bygger deg opp, bryr seg, passer på deg når ingen andre gjør det, og elsker deg ubetinget. Er det rart vi skriver denne hyllesten til henne?

2. Ingenting smaker like digg som mammas hjemmelagede kjøttkaker/skinkestek/lasagne/pizza/*sett inn din mammas signaturrett*.

Ikke rart vi tar turen hjem hver eneste helg vi kan for å spise oss stappmette!

3. Uansett hva man gjør, er hun dritstolt.

*Klarer å lage middag som ikke ble brent til henne når hun er på besøk* = overlykkelig mamma.

*Står på oppkjøringen* = mamma kommer med champagne før du har sagt hadet til sensor.

*Måker gårdsplassen for snø* = mamma legger gladelig ut bilde av det på sosiale medier og proklamerer sin sikkerhet på deg som wifey-material for absolutt alle menn der ute innen ti minutter.

4. Du har alltid noen du kan ringe til og snakke med om alt.

Enten det er venninnene som lager drama, typen/dama som har slått opp, eller du bare ikke vet hvordan du skal koke poteter eller logge deg inn for å levere selvangivelsen. Mamma hjelper til!

5. Ingen svarer like entusiastisk på meldingene dine som henne.

Mens typen og pappa gjerne ser ut til å ha fått kreativitetsstopp og svarer på det meste med «OK» eller «👍», ser mammas meldinger gjerne ut sånn cirka som dette:

«Hei jenta mi, vi gleder oss til å se deg i påskeferien🐣🌷💐🐥 Husker du på å pakke med deg solkrem og nok ullsokker? ☀️ Vi må muligens få en reparatør til å se på vaskemaskinen, så det er ikke sikkert vi får vasket klær like ofte som vanlig. Når kommer du med toget?🚂 Jeg står på stasjonen og venter på deg. Tror du du er sulten? I så fall kan vi kjøpe med oss noe middagsmat på vei hjem. Tante sier at de har veldig god mat vi kan ta med på vertshuset ved hovedveien. Skal hilse så masse fra mormor og bestefar og pappa og søsknene dine👋 Glad i deg❤️💕❣️💙💚💛💜💖💝»

Er det rart vi digger henne?

6. Du får alltid minst én like på ting du legger ut i sosiale medier.

Godt å vite, når den sexy-selfien ikke gikk helt som den skulle...

7. Hun tar gjerne en ekstra runde og vasker og rydder i leiligheten din når hun er på besøk.

Men det er litt rart hvordan én person kan få leiligheten din til å se bedre ut på en time enn du selv klarer på et helt år med ukentlig vasking.

8. Du har alltid noen å spise opp kjøleskapet til.

Hjemme hos mamma er det alltid fullt i kjøleskapet, og det ser også ut til å fylle seg selv på mystisk vis.

9. Hun vippser alltid over litt ekstra cash når det trengs.

Det er ikke det at vi er økonomisk uansvarlige, det er bare det at mamma har bedre kontroll på vår økonomi enn vi har selv, og en slags telepatisk evne til å vite akkurat når det begynner å bli slunkent i lommeboka.

10. Uansett hvor mye du driter deg ut, er det alltid én person som støtter deg.

Sa du noe uheldig til sjefen, kranglet med venninna di over en bagatell, eller ble tatt i billettkontroll på trikken - ikke bekymre deg. Mamma er alltid på din side.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!