SA OPP JOBBEN: Gisele orket ikke mer av livet som «engel» og valgte å ikke fornye kontrakten md undertøysmerket.
SA OPP JOBBEN: Gisele orket ikke mer av livet som «engel» og valgte å ikke fornye kontrakten md undertøysmerket. Foto: Getty Images

Underholdning

Derfor er ikke Gisele Bündchen en «engel» lenger

Kastet englevingene i 2006, og det virker ikke som hun angrer.

Publisert Oppdatert

Det årlige Victoria's Secret-showet er kun noen timer unna. Natt til fredag 9. november norsk tid, vandrer de undertøyskledde englene nedover catwalken i New York, som i år er vertsby for arrangementet. Men en av de mest profilerte englene gjennom tidene er ikke med denne gangen heller, nemlig den brasilianske supermodellen Gisele Bündchen (38), skriver Independent.

I sin nye bok, «Lessons: My Path to a Meaningful Life» reflekterer hun over sin utrolige karriere som Victoria's Secret-engel, og om den gangen hun kjente at nok var nok, og rett og slett forlot sin prestisjefylte jobb og lange tilknytning til merket.

Bündchen signerte med undertøysgiganten for første gang da hun bare var 19 år. På den tiden var forskjellene store mellom fashionmodeller og modeller som takket ja til kampanjer i kataloger. Hun var svært glad for muligheten og den økonmiske tryggheten som fulgte en slik avtale.

Senere skulle hun innta tronen som den best betalte modellen i verden, en tittel hun beholdt i hele femten år. Den holdt helt frem til 2017, hvor Kendall Jenner (23) overtok, skrev Independent i fjor. Bündchen kan i stor grad takke Victoria's Secret for inntektene. Hun avslørte tidlig i karrieren at undertøysmerket stod for 80 prosent av inntjeningen hennes.

Til tross for at hun ble et av merkets mest kjente ansikter, ble hun etterhvert lei av livsstilen og kravene som fulgte med det å være «engel».

- I de første fem årene var jeg komfortabel med å gå på catwalken i undertøy, men etter hvert kjente jeg at jeg det ikke føltes helt ok å bli fotografert i kun en bikini eller en truse. Og jeg ble litt sånn «Gi meg en hale, en kappe eller noen vinger. Vær så snill, dekk meg til.»

Så, da kontrakten skulle fornyes i 2006, var Bündchen noe ambivalent.

- Jeg var på et annet sted i livet mitt, og jeg var slett ikke sikker på at jeg hadde lyst til å fortsette å jobbe med dem.

Det var en svært vanskelig avgjørelse, og Bündchen bestemte seg derfor for å la tilfeldighetene råde. Hun krøllet sammen to papirlapper med ordene «ja» og «nei» på og la den i en tom tekopp.

- Jeg lukket øynene mine og bestemte meg for at den lappen jeg trakk skulle avgjøre om jeg skulle fortsette eller ikke.

Og hun valgte lappen med «nei». Og det var hun tilfreds med. I følge avisen var dette det svaret hun ubevisst ønsket å få.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!