Foto: (Youtube)

Denne elleville parodien ble en slager på YouTube.

Se videoen av de fire norske jentene.e

Publisert

(Nordlys) For snart to år siden laget en vennegjeng fra Kjøllefjord et musikkvideo som bidrag til UKM (Ungdommens kulturmønstring).

Sangen var basert på Justin Biebers "Baby", men hadde en overdreven og humoristisk tekst om Finnmark. Musikkvideoen ble svært godt mottatt, og de fire jentene i videoen gikk hele veien via kommune- og fylkesmønstringa - til landssamlingen i Trondheim.

Se video nederst i saken.

- Det var utrolig artig. Vi fikk veldig god respons og fikk møte forlk som holdt på med det samme som oss, sier Karoline J. Lyngedal, som spiller politi og rapper i videoen.

Derfor valgte jentene å laste musikkvideoen opp på videonettstedet YouTube.

Populær på YouTube

- Først fikk vi 1000 seere, og vi ble kjempeglad. Så ble det bare mer og mer. Alle delte den på Facebook, forteller hun.

Jentene ble oppringt av radio, og fikk stor oppmerksomhet for videoen, som i dag er sett hele 132,842 ganger på YouTube.

- Det var veldig bra uker!, sier Lyngedal fornøyd.

Hun mener at opplevelsen har påvirket henne i skolevalget. Nå går hun første året på Medie- og kommunikasjon i Alta. Der opplever hun å bli gjenkjent for den snart to år gamle videoen.

Gode videotips

- Hvor lang tid brukte dere på å lage denne musikkvideoen?

- Vi brukte to uker på alt fra innspillinga til den var ferdig.

- Har du noen tips til andre som vil lage videoer som kan slå an på for eksempel YouTube?

- Man må lage nåkka nytt som ikke er gjort før. Det handler veldig mye om timing. For eksempel lage en sang som passer til videoen og som er fengende, forklarer hun.

Les flere saker fra Nordlys.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!