HUNDRE ÅR TILBAKE I TID: Denne gjengen blir snart å se på TV i den nyeste sesongen av Farmen.
HUNDRE ÅR TILBAKE I TID: Denne gjengen blir snart å se på TV i den nyeste sesongen av Farmen. Foto: Espen Solli / TV 2

Klart for ny sesong av gårdsrealityen

Her er årets Farmen-deltagere

14 personer har forlatt 2019 og reist hundre år tilbake i tid for å leve slik man gjorde på den tiden. Nå kan du bli bedre kjent med gjengen!

Publisert Oppdatert

I juli sjekket 14 spente deltagere inn på gården Lundereid i Sannidal, rundt to mil fra Kragerø i Telemark. Der skal de reise tilbake til 1919 og forsøke å leve i takt med datidens standard.

Årets Farmen er den 15. sesongen av den populære gårdsrealityen. I år skal deltagerne styre en storgård, og mange vil nok si at de har fått tildelt en mer luksuriøs gård enn tidligere. Nytt av året er også at de skal styre en skysstasjon.

– Det er ikke en togstasjon, men et sted reisende kan komme til når de ankommer i båt. Derfra blir de fraktet videre med hest og vogn, og da er det deltakerne som må beverte og hjelpe dem videre på ferden, forklarer programleder Gaute Grøtta Grav til TV 2.

Til kanalen røper han også at årets gjeng har mulighet til å spille piano.

– Det er første gang i Farmens historie at vi har piano. Det blir spennende å se om deltakerne synes det er artig, om de kan spille piano i det hele tatt, eller om det blir stående som et møbel som i de fleste norske hjem, sier han.

Droppet reise til Australia

Stine Alice Claussen-Væringstad (22)

DELTAGER: Stine Alice Claussen-Væringstad.
DELTAGER: Stine Alice Claussen-Væringstad. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Singel

Bor: Drammen

Yrke: Eventyrer og freelance skuespiller

– Jeg er så spent! Nå gleder meg til å komme i gang. Jeg bråbestemte meg for å melde meg på. Jeg skulle egentlig til Australia for å fullføre arbeidsvisumet jeg har der. Da skulle jeg jobbe som berider på en stall i august og september. Jeg er en eventyrer, og å få reise tilbake i tid er ikke noe man får så mange andre steder. Min styrke er nok at jeg er flink med hest og god med dyr. Jeg har også godt humør og er arbeidsvillig. Min svakhet kan være at jeg har et kraftig temperament, men jeg skal forsøke å tøyle det!

Håper å spre glede

Mathias Scott Pascual (27)

<b>DELTAGER:</b> Mathias Scott Pascual. 
DELTAGER: Mathias Scott Pascual.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Singel

Bor: Bærum

Yrke: Salgssjef

– Jeg ble påmeldt av noen venner. Jeg har fulgt med mye på Farmen selv, men har aldri turt tanken på å skulle være med selv. Dette blir kjempegøy, men samtidig tøft, tror jeg. Min styrke er nok positivitet og at jeg er blid. Kanskje jeg får gjort noe med humøret til de andre som er der inne. Min svakhet er nok at jeg ikke har noen gårdserfaring. Jeg har bare kunnskap om hund og katt.

Er livredd for høns

Agna Hollekve (47)

<b>DELTAGER:</b> Agna Hollekve. 
DELTAGER: Agna Hollekve.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Singel

Bor: Sogndal

Yrke: Hjelper vanskeligstilte ungdom på sin egen gård.

– Jeg lurer veldig på hvordan dette blir. I fjor meldte datteren min og en venninne meg på. Da ble det ikke noe av, men i år fikk jeg være med! Min styrke er nok at jeg driver en liten gård og har vært borti en del av disse arbeidsoppgavene tidligere. Min svakhet er at jeg er redd for høner. Jeg er allergisk mot høns, så de kan jeg ikke være sammen med.

Er odelsgutt

Erik Rotihaug (24)

<b>DELTAGER:</b> Erik Rotihaug. 
DELTAGER: Erik Rotihaug.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Singel

Bor: Nordfjordeid

Yrke: Septiktømmer

– Dette blir spennende. Jeg gleder meg! Jeg har vært mye sammen med eldre folk på gården hjemme der jeg er oppvokst. De snakker mye om gamledager og hvordan det var, så derfor har jeg lyst til å prøve det. Jeg er odelsgutt, så jeg blir bonde etterhvert. Å være med dyr og i naturen gir meg ro. Det er også fint å kunne styre tiden selv. Min største styrke er nok fysisk styrke og kunnskap. Min svakhet er lite mat. Det takler jeg dårlig!

Lærevillig handyman

Asad Shehada (29)

<b>DELTAGER:</b> Asad Shehada. 
DELTAGER: Asad Shehada.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Singel

Bor: Stavanger

Yrke: Restauranteier

– Dette blir bra! Jeg har ikke meldt meg på selv, men jeg ble påmeldt av datteren til en kompis. Jeg liker å se på Farmen og synes det er et fint program. Samtidig har jeg lyst til å prøve å reise tilbake i tid. Jeg har null gårdserfaring, men jeg er en handyman som lærer fort. Min styrke er nok at jeg er god til å gjøre det jeg blir bedt om å gjøre, og at jeg gjerne hjelper til med alt mulig. Jeg ser heller ikke så sterk ut - men det er jeg. Min svakhet blir vel å skjule alt det jeg kan.

Takler ikke latskap

Leif Haugo Stavenjord (53)

<b>DELTAGER:</b> Leif Haugo Stavenjord. 
DELTAGER: Leif Haugo Stavenjord.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus:Gift

Bor: Årdal

Yrke: Entreprenør

– Jeg har forberedt meg så lenge på dette nå, så jeg gleder meg nok like mye som sønnen min på åtte gleder seg til julaften. Fra jeg sendte søknaden har jeg holdt på med øksekast. Jeg kommer til å holde meg langt unna allianser og tullball. Min styrke er kanskje at jeg er tømrer og har en del kunnskap. Min svakhet kan være at jeg ikke takler latskap eller om noen skal sabotere ukesoppdraget.

Søkte dagen før fristen

Ingebjørg Monique Haram (31)

<b>DELTAGER:</b> Ingebjørg Monique Haram. 
DELTAGER: Ingebjørg Monique Haram.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Singel

Bor: Oslo

Yrke: Lekeplassdesigner

– Jeg kom over en annonse om deltagelsen dagen før fristen gikk ut. Dette blir veldig spennende! Dette er en utrolig opplevelse som man bare får muligheten til en gang. Min styrke blir kanskje at jeg har bestemt meg for å være meg selv. Jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å være, men jeg tar det som det kommer. Min svakhet er at jeg kan lite om gårdsdrift. Jeg er heller ikke så fysisk sterk.

Gårdspoliti

Berit Ivy Junge (31)

<b>DELTAGER:</b> Berit Ivy Junge. 
DELTAGER: Berit Ivy Junge.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Singel

Bor: Kristiansund

Yrke: Politi

– Jeg har aldri vært borti noe lignende, så det er vanskelig å se for seg hvordan det blir. Man kan tenke seg til å flytte inn på en gård, men jeg vet jo ikke hvem jeg skal være der sammen med. Jeg håper i alle fall jeg kan lære noe ut av dette. Min styrke er at jeg er lærevillig og fleksibel. Jeg håper det er noen jeg kan lære gårdsdrift av. Min svakhet er nok at jeg ikke har noen som helst form for gårdserfaring.

Har jobbet som livvakt

Jan Erik Brodahl (60)

<b>DELTAGER:</b> Jan Erik Brodahl. 
DELTAGER: Jan Erik Brodahl.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Kjæreste

Bor: Oslo

Yrke: Tidligere sikkerhetsvakt

– Jeg ble meldt på av et familiemedlem. Da visste jeg ikke hva jeg gikk til, for jeg hadde ikke sett på Farmen før. Jeg måtte gå en runde med meg selv da jeg fikk tilbudet. Jeg er nok en ganske privat person. Min styrke er nok den erfaringen jeg har og at jeg er vant til å jobbe med logistikk og å legge strategier. I mitt yrke er allianser gjerne noe negativt, så det er ikke noe jeg har tenkt å blande meg borti.

Gruer seg til å få lite mat

Marte Flobergseter (22)

<b>DELTAGER:</b> Marte Flobergseter. 
DELTAGER: Marte Flobergseter.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Singel

Bor: Vestnes

Yrke: Lærervikar

– Dette blir sykt. Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg ennå. Jeg har alltid fulgt med på programmet. Jeg meldte meg egentlig på sammen med mamma, men hun gikk ut etter det første intervjuet. Min største styrke er at jeg er veldig glad i å lære og å jobbe. Jeg vil være en ressurs. Min svakhet kan bli maten. Jeg vet ikke hvordan jeg reagerer med lite mat. Jeg er vant til å ha det jeg trenger.

Har et nyoperert kne

Vibecke Garnaas (44)

<b>DELTAGER:</b> Vibecke Garnaas. 
DELTAGER: Vibecke Garnaas.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Gift

Bor: Moss

Yrke: Spirituell coach

– De siste ti årene har jeg jobbet beinhardt med kallet mitt. Det fikk jeg manifestert i fjor, så i 2018 startet jeg en stiftelse som heter Soul Energy In Motion. Inntil det har blitt stort nok til at jeg kan bare drive med det, står jeg i et veiskille. Kroppen min har alltid vært trøblete. Jeg er nyoperert i kneet og under rehabilitering. Jeg er også 10% invalid i kneet, men det skal ikke stoppe meg. Nå skal jeg bli sterk nok fysisk til å bære den frekvensen jeg vet jeg kan ha. Min styrke er at jeg er glad i mennesker og finner alltid noe godt i folk. Min svakhet kan bli lite mat og dårlig søvn.

Gir aldri opp

Vivian Kvarven (47)

<b>DELTAGER:</b> Vivian Kvarven. 
DELTAGER: Vivian Kvarven.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus:Gift

Bor: Bømlo

Yrke: Operasjonsansvarlig, fiskeoppdrett

– Jeg er en utadvendt, sta og viljesterk person som snakker alt for mye. Det er kanskje derfor de har valgt meg? Når jeg har sett på Farmen tidligere har jeg tenkt at det ser veldig fint ut. I fjor sa de at de trengte en på 40+ som var spesiell, så da kastet jeg inn en søknad. Min største styrke er vel at jeg ikke gir opp. Jeg står på til det motsatte er bevist. Min svakhet er at jeg blir irritert om folk er trege eller roter. Det kvir jeg meg egentlig til!

Ser frem til et liv uten mobil

Leif Kristian Tindeland (27)

<b>DELTAGER:</b> Leif Kristian Tindeland. 
DELTAGER: Leif Kristian Tindeland.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Singel

Bor: Haugesund

Yrke: Byggmester

– Dette blir kjekt. Jeg meldte meg på for å få nye utfordringer. Jeg er singel og nå har jeg mulighet til å bli med. Jeg har gru-gledet meg lenge. Det skal dessuten bli godt å være uten telefonen. Jeg bruker alt for mye tid på den. Min styrke er kanskje at jeg er utdannet tømrer og det at jeg er glad i å være sammen med folk. Svakheten er nok at jeg aldri har vært i nærheten av en bondegård før.

Har en følelse av å kunne det meste

Terje Leer (54)

<b>DELTAGER:</b> Terje Leer. 
DELTAGER: Terje Leer.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sivilstatus: Gift

Bor: Eggedal

Yrke: Anleggsbas

– Jeg meldte meg på Farmen for fem år siden også. Da var jeg inne til intervju, men nå meldte jeg meg egentlig på for moro. Jeg glemte det bort like etterpå, så det kom litt brått på. Jeg er født og oppvokst på gård, og solgte gården for to år siden. Jeg har også arbeidet på anlegg i alle år og bygd mitt eget hus. Min styrke er at jeg har en følelse av at jeg kan det meste. Det kan kanskje også bli en svakhet at jeg kan for mye også?