Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- De kuleste jentene bor på østkanten

Charlotte Thorstvedt trives på østkanten.

Publisert

(SIDE2): Biologiprofessorene Dag Hessen og Bjørn Grinde, ved Universitetet i Oslo og ved Folkehelseinstituttet, mener at befolkningen i Oslo vest blir stadig penere enn de i øst.

- Bedre gener
Begrunnelsen er basert på oppfatningen av at pene kvinner søker pene menn som har makt og penger, og siden det er liten folkeflytting mellom øst og vest i Oslo endrer heller ikke befolkningen seg så mye, skriver Dagsavisen fredag.

- Det er et faktum at pene kvinner gjerne søker pene menn. Mennene blir enda mer attraktive hvis de også har makt og penger. Status er viktig, men også penhet, sier Hessen til avisen.

Videre viser han til at menn er de som tidligere har hatt maktposisjoner, og at kvinner har gått etter slike for å sikre seg selv og eventuelle etterkommere.

- Kvinnene har valgt seg partner etter om utseendet har falt i smak, men de har vært mer opptatt av makt, penger og kjendiser. Kvinner er bevisst eller ubevisst mer kyniske. Man kan jo bli forelsket i makt, uttaler Hessen.

Forfatter Aslag Nore har stilt seg bak biologiprofessorenes uttalelser.

Han hevder at det er åpenbart at vestkantjenter er penere, men uttaler til Dagsavisen at man har fått en ny genpol på østkanten av folk med minoritetsbakgrunn som er med på å dra opp gjennomsnittet og gjøre østkanten penere.

- Det stemmer kanskje
En av flere norske kjendiser som har valgt å bosette seg på østkanten er Charlotte Thorstvedt.

Hun har i flere år jobbet både som modell og programleder, og blir ofte omtalt som en av Norges vakreste jenter.

- Det stemmer kanskje at de peneste jentene bor på Oslos vestkant, men de kuleste jentene bor på østkanten, sier hun til Side2, med et lurt smil.

Thorstvedt er for tiden bosatt på Grønland, øst for Oslo sentrum, et område som lenge har vært tett befolket av grupper med innvandrerbakgrunn.

- Jeg synes østkanten har mye sjel, ikke tar seg selv for høytidelig, og det er deilig og avslappet å bo der, forteller Thorstvedt.

Hun legger ikke skjul på at hun liker seg godt i det området hun har valgt å kjøpe leilighet.

- Jeg går til sentrum på femten minutter, til Grünerløkka på syv minutter og har Botanisk hage et steinkast unna leiligheten. Jeg stortrives, oppsummerer skjønnheten.

- Østkanten har mer å by på
Den 23 år gamle Charlotte Isachsen, kom på andreplass i Top Model, og danket dermed ut flere tusen andre norske jenter i kampen om å få en plass i det mye omtalte realityshowet.

- Jeg tror overhode ikke de vakreste jentene bor på vest, sier modellen til Side2.

Selv om hun selv har valgt på å bosette seg på vestkanten, tilbringer hun mesteparten av tiden sin på Østkanten.

- Jeg synes det ligger noe vakkert i det å være alternativ og annerledes. De menneskene finner man ofte i mer urbane og kulturelle strøk, mener Isachsen.

- Likevel kan man finne slikte steder både i øst og vest, legger hun til.

Selv om modellen er av den oppfatningen at jenter på vestkanten kan være mer sofistikerte av seg, er det mangfoldet modellen liker med østkanten.

- Jenter på østkanten har ofte en mer variert stil enn de på vest. Man ser kanskje flere typer stiler og varianter, uttaler Isachsen.

- Østkanten har mye å by på kulturelt sett og jeg liker mangfoldet av steder. Det er litt for enhver smak, fortsetter hun.

Når det kommer til hvor de peneste guttene holder hus, er Isachsen sikker i sin sak.

- Helt klart øst, mener hun.

- Hva er pent?
Nettavisens lesere er delt i sin oppfatning om hvor Oslos peneste jenter bor, noe som kommer til uttrykk i de mange kommentarene som har kommet inn vedrørende problemstillingen.

- Dette er ikke noe nytt fenomen, pene mennesker lever på vestkanten. Dette henger sammen med at de også er rikere, smartere, og dette er kvaliteter en trenger for å ha råd til å bo der, skriver Hodin.

- Hva er pent? Spørs hva man legger i ordet pen. Smak og behag. For meg er naturlig pent. Østkantjenter er naturlig. Hun kan låne joggebuksa mi å sprade rundt imens ei vestkantjente løper ut på badet og doller seg opp før hun i det hele tatt kan vise seg. På byen løper de etter den med den dyreste champagnen på bordet. En annen form for prostitusjon. Østkantjenter anytime, anyday. :) Nå generaliserer jeg, men det gjør jo artikkelen også, skriver Kasper7.

- Om du ikke tror det, anbefaler jeg å ta en gåtur på Frogner/Majorstua en lørdag og gjøre det samme i Grønlandsleiret. Man trenger ikke sterke briller for å konstatere at det er riktig, skriver Suiram.

- I mine øyne er det naturlige jenter uten en masse sparkel og maling i ansiktet som er de peneste, for de tør å vise hvem de er. I min erfaring er dette også de mest intelligente jentene, og jenter som har bein i nesa og tør å stå for sine meninger. Det er klart at mange jenter går etter penger først og deretter partner. Det er like klart at mange menn med penger først går etter de peneste jentene, skriver Dante.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.