VENTE, VENTE, VENTE: De som blir curvet venter mye på lovnader om ting som aldri kommer til å skje.
VENTE, VENTE, VENTE: De som blir curvet venter mye på lovnader om ting som aldri kommer til å skje. Foto: Getty Images

Dating

Ny datingtrend: Den nye måten å være en idiot på

«Beklager at jeg ikke har ringt deg på tre uker. Har hatt sjukt mye å gjøre».

Publisert Oppdatert

Datingverdenen anno 2018 er svært forvirrende. Tinder og Happen gjør at man er på konstant jakt, til tross for at den siste daten var den beste du har opplevd på lenge. De siste årene har nye navn på gamle fenomener dukket frem som brunsnegler om våren og forsøker å ta livet av alt håp om å møte Mr. eller Mrs. Big.

Og har du møtt ham eller henne, så er det dessverre en viss sjanse for at han eller hun «curver» deg. Curving er nemlig det siste innen datingverdenen, skriver Independent.

Slu måte å avvise på

Og hva er så curving? Jo, det er å bli avvist på en så slu måte at du ikke egentlig skjønner at du har blitt avvist. Det disse folka gjør, er altså å finne en måte å være utilgjengelig på uten og egentlig være det. De er «på», men «av». Det kan f.eks gjøres via tekstmeldinger eller Messenger.

I motsetning til «ghosting» som handler om at den du dater plutselig lar være å kontakte deg (uten å gi deg noe forvarsel på manglende interesse), svarer en «curver», men han eller hun bruker lang tid. Og ikke bare bruker de lang tid (dager og uker), men de er også fulle av unnskyldninger når de endelig svarer.

- Beklager at jeg er så treig til å svare, men jeg har vært (fyll inn dårlig unnskyldning her).

LES MER: Åtte datinghistorier fra helvete

Syltynne unnskyldninger

Selvsagt kan det være grunner til at folk er trege, og man kan ha vært opptatt med jobb, familie, hund eller hva det nå enn måtte være. Men dersom oppførselen blir en vane, og du ender opp med å vente på denne personen mer enn du faktisk snakker eller tilbringer tid med ham eller henne, vel da er det grunn til å tro at du blir «curvet».

Et annet eksempel på curving kan kan være at personen du dater setter opp et møte eller en date, for så å avlyse i siste liten. De kan komme med de mest absurde, syltynne unnskyldningene og skriver seg bort i floskler som:

- Jeg vil gjerne henge med deg på lørdag, men jeg har denne (fyll inn unnskyldning her) , og jeg kan ikke komme fra. La oss finne på noe snart.

Så du sitter der da og lurer på hva «snart» egentlig er. Men det er bare ett av mange luftslott disse feigingene bruker, fordi de ikke har baller til å si det som det er: Jeg er faktisk ikke interessert.

Så siden disse folka ikke klarer å stokke tungebåndet sitt, og du er litt for keen til å be dem dra til helvete, så blir du sittende der.

Kort oppsummert: En «curver» skriver «snart», men mener «aldri». De tør bare ikke å si det.

- Curving er et stort problem

- Curving er absolutt et stort problem og noe mange av mine klienter opplever, forklarer dating-coach James Preece.

- Innerst inne vet de at den andre personen egentlig ikke er så interessert, men de klarer ikke å gi slipp. De overbeviser seg selv om at personen kun har en dårlig dag/uke/måned. De tenker at hvis de bare holder ut, så blir det som det var i begynnelsen, sier han

- Når en person «curver» deg, så er det deres måte å roe ned ting på, uten å si det til deg direkte, forteller Preece til Independent.

LES MER: Dette er den største feilen folk gjør når de dater

-Ha nulltoleranse

Psykolog og datingekspert Madeleine Mason forklarer at folk som «curver» ofte gjør det for å booste sitt eget ego, fordi det å ha noen som går og venter på dem gjør at de føler seg beundret og sett opp til.

Hun sier til Independent at det er opp til den som blir «curvet» å få en slutt på oppførselen og sette en strek.

- Man skal aldri akseptere denne type oppførsel, sier hun og anbefaler alle dem som blir «curvet» å ha nulltoleranse for denne type oppførsel og adferd, som kan være både grusom og manipulerende.

Dersom opplever du denne type oppførsel, er det altså bare å sette sluttstrek. Problemet er bare at mange ikke klarer det, fordi de som følge av denne oppførselen (curvingen) blir «hekta». De håper og håper på at personen til slutt skal komme tilbake og være sitt gamle jeg. Slike hekter kan være smertefulle og langvarige. Gran har også skrevet en bok om fenomentet, med tittelen «Hekta på et håp om kjærlighet».

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!