TILBAKE IGJEN: Svein Østvik, bedre kjent som Charter-Svein, er tilbake der han slo gjennom: Charterfeber.
TILBAKE IGJEN: Svein Østvik, bedre kjent som Charter-Svein, er tilbake der han slo gjennom: Charterfeber. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Reality

Charter-Svein: - Det var som om et ekteskapsbrudd plutselig ble reparert

Charterfeber-stjernen er tilbake i samme program som han slo gjennom i.

Publisert Oppdatert

HARD ROCK CAFE, OSLO (SIDE2): Mandag kveld gikk premierefesten til Chartefeber av stabelen, og det var topp stemning med årets deltakere, produksjonsfolkene og presse til stede.

Charterfeber er et realityprogram som gikk på TV fra 2006 til 2013, og introduserte folkekjære TV-fjes som Svein Østvik og Hilde Skovdahl, henholdsvis Charter-Svein og Charter-Hilde, til det norske folk. Det skal egentlig mye til for å ha unngått dette programmet.

Denne sesongen introduseres flere nye fjes til seerne, blant annet tidligere Paradise Hotel-stjerner som Aurora Gude og Ann Marielle Lipinska, samtidig som vi får vi et kjært gjensyn med gamle stjerner. Side2 tok en prat med charterlegenden Charter-Svein om hvordan det er å være tilbake i samme program som han slo gjennom i på TV i 2006.

- Det var som om et ekteskapsbrudd plutselig ble reparert, så er det plutselig fullt av glød igjen, fullt av entusiasme, full av troen på kjærligheten. Så jeg synes det var dødsgøy, slår han fast overfor Side2.

Rett fra Farmen til charter

Svein Østvik er også aktuell i den kommende sesongen av Farmen Kjendis, som kommer på TV neste år. I programmet har han fått testet hvordan det er å leve på en gård hundre år tilbake i tid, uten noen form for moderne hjelpemidler.

- Jeg var jo litt mer nervøs nå enn på lenge. Jeg kommer rett fra Farmen og var helt i et annet modus, så måtte jeg finne den frigjorte gleden som jeg har på Charterfeber og plutselig var det i fullt monn. Jeg har det akkurat som jeg hadde det etter den første sesongen.

- Hva er den største forskjellen på Farmen og Charterfeber?

- Det er så natt og dag som det får gått an. Det var det jeg var redd for. Når du har levd i 1919 en stund og skal nesten på ytterkanten av 2018... Kroppen min var inne i et mer rolig modus, et slitent modus. «Hvor i all verden er Svein hen oppe i det hele?» Nå er jeg bonde, liksom.

Han var usikker på deltakelsen i en ny sesong av realityserien frem til han en dag kjente at han gledet seg.

- Det var mest som dette: «Klarer jeg dette? Klarer jeg omstillingen?» Men så begynner sommerfuglene, og det begynte å bruse i årene. Så tok jeg litt sats da. Fant på noe sprell. Våknet naken óg,... hahaha!

Gjort noe med ham

Svein Østvik har underholdt nordmenn på TV i en årrekke, og forteller at Charterfeber har gjort noe med ham som person.

- Jeg har fått lov til å åpne opp det jeg har i meg. Jeg har fått leve av ting jeg synes er gøy, jeg har fått et liv jeg aldri hadde drømt om. Det at jeg plutselig kan leve mer eller mindre av personligheten min og av livet mitt og det jeg har på hjertet er i seg selv helt utrolig.

CHARTER-LEGENDER: Svein Østvik og Hilde Skovdahl på premierefesten til Charterfeber på Hard Rock Cafe i Oslo.
CHARTER-LEGENDER: Svein Østvik og Hilde Skovdahl på premierefesten til Charterfeber på Hard Rock Cafe i Oslo. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

- Folk sier til meg: «Har du ikke vært litt for gæren? Har du ikke gjort litt for mye sånn eller sånn?» Men jeg kan ikke noe for det. Jeg bare er sånn, og det må jeg bare være glad for, sier han med en latter.

Svein sier han er svært takknemlig, og at det var noe av grunnen til at han nå valgte å stille opp i enda en sesong av programmet, selv om han trodde det var over for konseptet.

- Grenser for hvor lenge man klarer å gå

- Jeg er snart 60 år og det er jo grenser for hvor lenge man klarer å gå i unntakstilstand. Man kaster hele skjoldet sitt. Det er jo ikke så mye jeg behøver å kaste da, men jeg gir jo jernet.

- Jeg har turt mer av mørket mitt, lyset mitt, og gleden ved å leve har blitt sterkere, troen på meg selv har blitt større. Jeg har i det hele tatt fått et bedre liv. Det er masse ting som er positivt.

På spørsmål om hva vi kommer til å få se av Charter-Svein i den kommende sesongen, svarer han:

- Det er mer sprut igjen, jeg kjenner igjen den livsgleden jeg digget med Charterfeber. Å få lov til å vise verden at det går an å ha det gøy selv om man er godt voksen.

- Jeg var jo litt stolt av kroppen min, jeg kom rett fra Farmen og hadde gått ned masse i vekt. Så det blir noe kropp, jeg kjører litt frigjorthet, ler han.

- Samtalene blir alt fra det dypeste til plutselig vill latter. Vi var med kameraer midt i et privat bryllup! Det er sjokkerende og vi trodde aldri vi skulle komme inn der. Vi ble plutselig venner med folka som giftet seg uten å ane hvem de er.

- Når du er åpen til sinns, blir alt det som ellers er umulig, mulig. Så jeg føler at det skjer litt uventede ting. Både på godt... og litt på kanten!

Se teaseren til årets Charterfeber under:

- Hva er det som er på kanten, da?

- Jeg er vel verre enn noen gang på en karaokebar. Det tar jo helt av! Men jeg er glad jeg ble med igjen, og tror det er en helt rå casting.

- Er det noe realityprogram du ikke kunne vært med på?

- Nei.... Jeg har vel egentlig sagt Paradise Hotel før, men nå har jeg møtt så mange av dem også, og jeg vet selv hvor lett det er å gå litt lenger. TV er litt som dette - du må by på deg selv og du kommer inn i en boble. Jeg møter folkene som har vært med der, og de er jo fantastiske folk. Jeg gidder ikke si det lenger. Jeg har fordommer jeg også, og jeg elsker å bryte med fordommene mine. Men jeg tror aldri jeg blir spurt om å være med, så jeg tenker det får greie seg.

- Hva gleder du deg mest til med den kommende sesongen?

- Jeg håper at den følelsen jeg har inni meg selv stemmer med det man får se på skjermen i år. Og så håper jeg Hilde blomstrer som hun alltid gjør, og så håper jeg at de nye har turt å gå ut av komfortsonen og by på seg selv. Det å åpne opp hjertet sitt og gi fra kilden i seg selv, har masse bra ringvirkninger.

Du kan se Charterfeber på TV3 mandag til torsdag klokken 19.30.

Se flere bilder fra premierefesten under:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!