<b>FIKK HVERANDRE:</b> Charlotte Casiraghi og Dimitri Rassam ga hverandre sitt ja lørdag 1. juni. Charlotte valgte et helt spesielt smykke for å hylle sin verdensberømte mormor, fyrstinne Grace av Monaco.
FIKK HVERANDRE: Charlotte Casiraghi og Dimitri Rassam ga hverandre sitt ja lørdag 1. juni. Charlotte valgte et helt spesielt smykke for å hylle sin verdensberømte mormor, fyrstinne Grace av Monaco. Foto: Félix Dol-Jersey / Palais Princier de Monaco

Kongelige

Charlotte Casiraghi hyllet filmstjerne-bestemoren på en helt spesiell måte i bryllupet

Og endelig fikk Charlotte og Dimitri hverandre!

Publisert Oppdatert

Lørdag 1. juni var det duket for kongelig bryllup i Monaco. Prinsesse Carolines datter Charlotte Casiraghi (32) giftet seg med den franske filmprodusenten Dimitri Rassam (37).

Til vielsen på det kongelige slottet hadde Charlotte valgt en kort blondekjole med lange ermer og tre store sløyfer foran fra merket Yves Saint Laurent.

I VIELSEN: Charlotte Casiraghi og Dimitri Rassam i forbindelse med vielsen sin. Charlotte Casiraghi bærer en brokadekjole som tydelig er inspirert av kjolen mormoren fyrstinne Grace bar i sitt eget bryllup.
I VIELSEN: Charlotte Casiraghi og Dimitri Rassam i forbindelse med vielsen sin. Charlotte Casiraghi bærer en brokadekjole som tydelig er inspirert av kjolen mormoren fyrstinne Grace bar i sitt eget bryllup. Foto: Eric Mathon / Palais Princier de Monaco

Denne kreasjonen minner mange rojale fans om den kjolen som Charlottes mormor fyrstinne Grace bar i den borgerlige vielsen da hun giftet seg med fyrst Rainier i 1956.

<b>NYDELIGE:</b> Fyrst Rainier III og fyrstinne Grace vinker fra balkongen da de giftet seg 18. april 1956. Filmstjernen er ikledd en nydelig brokadekjole som til forveksling ligner på den barnebarnet Charlotte Casiraghi valgte i sin egen vielse.
NYDELIGE: Fyrst Rainier III og fyrstinne Grace vinker fra balkongen da de giftet seg 18. april 1956. Filmstjernen er ikledd en nydelig brokadekjole som til forveksling ligner på den barnebarnet Charlotte Casiraghi valgte i sin egen vielse. Foto: AP / NTB scanpix

Fyrstinnen hadde en lignende, langermet brokadekjole i dus farge og med en liten sløyfe foran.

Under bryllupsfesten på Villa la Vigie litt senere med utsikt over havet hadde Charlotte skiftet til en hvit, stroppeløs kjole designet av John Nolle for Chanel.

Også her er det tydelig at hun sender nok en hyllest til mormor, Hollywood-stjernen Grace Kelly, som døde fire år før Charlotte kom til verden.

Det vakre halskjedet som Charlotte bærer på bryllupsbildet er nemlig det samme smykket som Grace fikk i bryllupsgave fra smykke- og klokkeprodusenten Cartier i 1956.

Grace bar dette diamantsmykket på et ball i 1963.

Charlotte og Dimitri fikk sønnen Balthazar sammen i oktober i fjor. Han var også med i bryllupet. Det var også Charlottes sønn Raphael (5) og Dimitris datter Darya (7).

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!