SUPERSØSTRE: Else og Cecilie Ramona Kåss Furuseth gjør begge stor suksess på TV-skjermen. De er både søstre og bestevenner.
SUPERSØSTRE: Else og Cecilie Ramona Kåss Furuseth gjør begge stor suksess på TV-skjermen. De er både søstre og bestevenner. Foto: Helene Kjærgaard Sviland, Senkveld / TV 2

Underholdning

Else Kåss Furuseth om søsteren: - Cecilie er en bedre versjon av meg

Søstrene Else og Cecilie Kåss Furuseth har imponert TV-seerne med sin åpenhet. Nå håper duoen at deres felles engasjement rundt psykisk helse kan hjelpe folk i vanskelige situasjoner.

Publisert Oppdatert

Else (38) og Cecilie Ramona Kåss Furuseth (35) har begge gjort suksess ved å være åpne om psykisk helse på TV. Under årets Gullruten var begge nominerte, og Else ble kåret til Beste programleder for «Else om: selvmord». Programmet vant også prisen for Beste nyhets- og aktualitetsprogram.

– Jeg er veldig glad. Jeg håper flere kan be om hjelp når de trenger det. At det blir en fin bieffekt, sier Else rørt etter å ha mottatt den første prisen.

Det ble ingen Gullrute på lillesøster Cecilie, men hun var takknemlig for å være blant de nominerte.

– Det er veldig gøy, både for meg og de som er med i serien. Jeg er veldig stolt av dem! Det hadde vært kjempekult å vinne, men det er føles godt å få en sånn anerkjennelse som å bli nominert. Det er også utrolig fint å være her sammen med Else, smiler Cecilie.

Hun er tydelig stolt over alt storesøsteren har fått til.

– Vi heier på hverandre. Jeg er kjempeimponert over Else. Hun er en veldig god søster; snill, omsorgsfull, varm og støttende, roser lillesøsteren.

SUKSESSFULL: Else trakk fulle hus først med forestillingen «Kondolerer», som handlet om moren og brorens selvmord. Oppfølgeren «Gratulerer», hvor hun snakker om det å være god nok akkurat som man er, har vært like populær.
SUKSESSFULL: Else trakk fulle hus først med forestillingen «Kondolerer», som handlet om moren og brorens selvmord. Oppfølgeren «Gratulerer», hvor hun snakker om det å være god nok akkurat som man er, har vært like populær. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Else sparer heller ikke på kruttet når hun skal beskrive sin kjære Cecilie.

– Hun er selvfølgelig helt annerledes enn på TV. Hun er mye, mye verre i virkeligheten, spøker hun.

– Nei. Hun er som en bedre utgave av meg selv. Alt jeg skulle ønske jeg var, fortsetter hun blidt.

Cecilie har fortalt om sin egen diagnose, Bipolar lidelse type 2, i sitt eget program, «Sinnssykt» – en dokumentarserie om å leve med alvorlig psykiske lidelser.

– Det er kjempefint å se det Cecilie har vært med på å skape. Jeg tror man kan lære mye ved å se på serien. Det var mye jeg ikke visste noe om før jeg så på, mener Else.

Hun fortalte åpent om moren og brorens selvmord i «Else om: selvmord». Nå ønsker søstrene at åpenheten skal hjelpe andre.

– Håpet er at vi kan bidra til at det kanskje er lettere å be om hjelp, og fjerne stigma rundt det å være etterlatt. Kanskje ikke like mange er redde for å bry hverandre, sier Else.

– Jeg tror det fortsatt er sånn at mange holder det hemmelig at de ikke har det så bra. Hovedmålet vårt er å få flere til å snakke om det, forteller TV-stjernen.

NÆRT VENNSKAP: – Else er «Bolla Senior», mens jeg er «Bolla Junior», sammen er vi en uslåelig kombo, har Cecilie tidligere sagt til Eidsvoll Ullensaker Blad.
NÆRT VENNSKAP: – Else er «Bolla Senior», mens jeg er «Bolla Junior», sammen er vi en uslåelig kombo, har Cecilie tidligere sagt til Eidsvoll Ullensaker Blad. Foto: Lasse Eriksson / Her og Nå

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!