PRØVER HALLOUMI: Burger King utvider den vegetariske delen av menyen sin denne høsten.
PRØVER HALLOUMI: Burger King utvider den vegetariske delen av menyen sin denne høsten. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Junkfood

Junkfoodkjeden utvider vegetartilbudet med halloumiburger

Side2 testet den nye halloumiburgeren til Burger King. Her er vår burgerdom.

Publisert Oppdatert

Junkfoodkjeden Burger King kastet seg tidligere i år på vegetartrenden, som konkurrentene McDonald's og Max Hamburger også har gjort, da de lanserte sin første vegetariske hamburger. Burgeren ble til som følge av økt etterspørsel og fokus på vegetariske menyalternativer.

Nå utvider burgerkjeden den vegetariske menyen med enda en burger - laget av den kypriotiske osten halloumi.

Max Hamburger, som er kjent for å ha det største vegetariske tilbudet av junkfoodkjedene i Norge, har hatt halloumiburger på menyen i flere år.

- Det er et segment som er voksende. Mange spiser både vegetarisk og kjøtt, men ønsker å kunne velge bort rødt kjøtt. Da er det viktig for oss å ha noe til disse kundene, sier Heidi Moss, markedssjef i Burger King Norge, til Side2.

Halloumi er i vinden i Skandinavia om dagen, og særlig i Sverige har den nye burgeren blitt tatt godt i mot, kan markedssjefen melde.

Burgeren vil koste 59/65 kroner, alt ettersom om man tar med eller sitter og spiser på restauranten. En burgermeny vil ligge på 89/94 kroner.

- Det er litt dyrere enn Veggie King (den første vegetariske burgeren, red. anm.), men det er fordi det er ganske dyrt å importere ost til Norge.

Les også: Max utvider vegetarmenyen med flere burgere og nuggets

SATSER PÅ VEGETARVARIANTER: Heidi Moss, markedssjef i Burger King Norge.
SATSER PÅ VEGETARVARIANTER: Heidi Moss, markedssjef i Burger King Norge. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Side2 fikk være til stede under en smakstest for presse dagen før lanseringen 26. september.

Slik testet vi: Side2, representert av burgerentusiastene Astrid og Felicia, fikk servert en halloumiburger hver. Vi bedømte burgeren i en uhøytidelig test ut fra førsteinntrykk, smaksopplevelse, helhetsinntrykk og om vi fikk «junkfood-følelse». Vi deler ut burgere på burgerskalaen fra 1-10.

Halloumiburgeren består av halloumi, majones, tomat, løk og salat og serveres i potetbrød.

Her er vår burgerdom:

Førsteinntrykk:

Felicia: - Jeg var litt skeptisk til å begynne med, men det smakte overraskende godt.

Astrid: - Burgeren ser veldig enkel, og kanskje litt kjedelig ut? Man skal likevel ikke dømme for mye ut ifra utseende. Smaken av halloumi er anonym i starten og noe vanskelig å få ordentlig tak i.

Smaksopplevelse:

Felicia: - Det første tygget var anonymt før halloumien og majonesen virkelig kicker inn og smakene smelter sammen. Det er dét som gjør burgeren så god! Jeg har prøvd halloumi før, og det smaker veldig lite.

Astrid: - Burgeren i seg selv smaker ikke så voldsomt mye, og jeg tror at det hadde blitt kjedelig å bare spise halloumi og brød. Men når man også får med grønnsakene, majonesen og kanskje til og med pommes frites i tillegg, blir den totale smaksopplevelsen noe helt annet.

TEST: Halloumiburgerne Side2 testet.
TEST: Halloumiburgerne Side2 testet. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Helhetsintrykk

Felicia: - Jeg synes dette er en veldig kul tilføyelse til menyen. Ostesmaken på burgeren er ikke så mektig at den tar helt over, og selv om det smaker lite, er helhetsinntrykket bra. Derfor gjør det godt opp for seg. Bra for de som har lyst til å teste ut noe slikt for første gang. Den er lett å like. Jeg føler litt at den mangler et eller annet, men alt i alt passer ingrediensene godt sammen.

Astrid: - Som sagt er burgeren i seg selv litt anonym, men sammen med de andre ingrediensene blir det en digg totalpakke som gjerne kan erstatte en vanlig hamburger av rødt kjøtt. Jeg savner likevel «noe mer» - som en saus som harmonerer med halloumien og som ville gjort det enda diggere.

«Junkfood-følelse»

Felicia: - Jeg fikk ikke så mye «junkfood-følelse», og den er langt fra så fettete og oljete som jeg trodde den skulle være.

Astrid: - Junkfood-smaken er definitivt til stede, samtidig som man føler at man velger et bittelitt sunnere alternativ.

Samlet dom

Felicias dom: 9/10 burgere 🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔 🍔

Astrids dom: 7/10 burgere: 🍔🍔🍔🍔🍔🍔 🍔

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!