VEGGISTREND: Burger King går i fotsporene til junkfood-konkurrentene sine og lanserer vegetarburger. 
VEGGISTREND: Burger King går i fotsporene til junkfood-konkurrentene sine og lanserer vegetarburger.  Foto: Astrid-Helen Holm (Side2)

Burger King lanserer vegetarburger

Side2 fikk teste det nye plantebaserte tilskuddet til menyen. Her er vår burgerdom.

Publisert

Junkfoodkjeden Burger King hiver seg på vegetartrenden i likhet med sine konkurrenter McDonald's og Max Hamburger. 

30. mai lanserer kjeden en vegetarisk burger utviklet for det skandinaviske markedet. 

Markedssjef i Burger King, Heidi Moss, forteller til Side2 at kjeden har brukt over et år på å utvikle burgeren. Den blir lansert på bakgrunn av økende etterspørsel fra kundene, i tillegg til at de store junkfoodkonkurrentene deres allerede har hatt vegetariske alternativer på menyen i godt over et år. 

McDonald's lanserte sin vegetarburger våren 2017, mens Max Hamburger har hatt vegetariske alternativer på menyen i en lengre periode. 

Les også: Max utvider vegetarmenyen med flere burgere og nuggets

Og denne: Nå lanseres McDonald's sin nye veggisburger

Heidi Moss, markedssjef i Burger King Norge. 
Heidi Moss, markedssjef i Burger King Norge.  Foto: Astrid-Helen Holm (Side2)

- Vi har kjørt forbrukertester med gjester i målgruppen som ønsker et alternativ til den tradisjonelle burgeren, sier markedssjefen. 

Vegetarburgeren er en indisk oppskrift, laget av en såkalt grønnsaksbase og består av gulrot, potet, grønne erter, grønne bønner og mais. Den serveres med potetbrød, ketchup, majones, cheddarost, sylteagurk og grønnsaker. 

Side2 fikk være til stede under en smakstest for presse noen dager før lanseringen. 

Slik testet vi: Side2, representert av Astrid og Vegard, fikk servert en veggisburger hver. Vi bedømte burgeren i en uhøytidelig test ut fra førsteinntrykk, smaksopplevelse, helhetsinntrykk og om vi fikk «junkfood-følelse». Vi deler ut burgere på burgerskalaen fra 1-10. 

Her er vår burgerdom. Se også video under! 

Vegard: - Jeg er positivt overrasket, og sitter igjen med en følelse av å ha spist noe litt sunnere. Burgeren smaker slik junkfood skal smake. 

Astrid: - Jeg føler definitivt at jeg spiser junkfood, og synes totalinntrykket av burgeren er bra. Digg med alle grønnsakene, tilbehøret og osten. Veggis trenger ikke være kjedelig.

Vegard: - Jeg synes junkfood skal være litt «greasy», om det gir mening. Det skal renne litt av maten, med mye dressing osv. Mye av det som gjør junkfood «greasy» er jo kjøttet, men synes ikke at denne følelsen forsvant i vegetarburgeren. 

Astrid: - Når man først skal spise en vegetarburger, er det ganske nice å faktisk kunne se at den er laget av vegetariske råvarer.

Vegard: - Jeg likte også at den var crispy, i tillegg er ettersmaken god, og litt sterk. Sylteagurk er jeg ikke så fan av, men det går jo heller på meg.

Astrid: - Samtidig savner jeg litt mer særpreg på selve «burger-pattien» (i mangel av noe bedre norsk ord for selve «kjøttet»). Den har en sterk ettersmak og stikker litt i munnen, men mangler det lille ekstra som gjør at man husker den skikkelig når man har gått hjem. Hadde vært enda bedre om den var krydret litt mer eller hadde en tilhørende saus. 

Dom Vegard: 8/10 burgere 🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔

Dom Astrid: 6/10 burgere: 🍔🍔🍔🍔🍔🍔