Foto: NRK

Broen-fans, gled dere!

Et førerløst skip treffer broen mellom Sverige og Danmark og fyrer opp spenningen fra første stund.

Publisert

Broen 2
NRK1
Mandager 21.30

«Broen» sluttet på grufullt vis for Kim Bodnias politimann Martin selv om han ble reddet av sin svenske kollega Saga (Soia Hellin). Sesong 2 starter der den første sluttet, og det er ikke annet å si at den holder på kvaliteten og spenningen - fra første stund.

Det er gledelig å se at kjemien mellom Bodnia og Hellin fortsatt gnistrer. Mens kollegene til Martin trår på puseføtter rundt ham, er Saga fremdeles helt den samme.

«Det er godt å se deg», sier Martin til Saga.

«Ja», svarer hun.

Reintroduksjon
Første episode blir på sett og vis en reintroduksjon til de to hovedpersonene og manusforfatterne bevilger oss tid med å etablere forholdet mellom de to. Det hjelper, men er derfor ikke helt nødvendig å ha sett sesong 1.

Spesielt Bodnia er god med sine nyanser av sorg. Forholdet mellom Martin og Saga er likevel kommet et hakk videre og forfatterne har ikke falt for «klisjeen» å gjøre det åpenbart konfliktfylt på grunn av hendelsene i første sesong.

Samtidig aner vi at Saga forsøker å strekke seg utover sine egne begrensninger. Sofia Hellin tilfører en finstemt og lavmælt side av Saga som likevel ikke tar plass for hovedintrigen.

Norsk innpass
For i annen episode er det denne sesongens mysterium som står i sentrum. Et førerløst skip treffer broen mellom Sverige og Danmark, men om bord finner Saga og hennes kolleger flere nylig savnede ungdommer bakbundet og fortumlet. Det eneste de klarer å si er at «Det blinker». Det viser seg at ungdommene er alvorlig syke. Og hvor kapteinen og hvem er personene som står bak?

Stort sett mer trenger vi ikke å røpe fra «Broen 2» unntatt at hovedforfatter Hans Rosenfeldt og hans forfatterkollegium har spunnet videre på samme formular som i sesong 1 med et rikt persongalleri hvorav «vår egen» Jakob Oftebro dukker opp i en sentral rolle.

Intrigen eller intrigene henger bedre sammen i sesong 2 enn i eneren, men det er like mye designet, foto og klipp som gjør «Broen 2» til den helthetlige opplevelsen serien er og løfter den nesten inn i filmformatet.

«Broen 2» blir sendt mandager på NRK fremover, ett døgn etter danskene har fått se den. Det er bare å glede seg.

Denne anmeldelsen bygger på sesongens tre første episoder.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!