POPULÆR: Jodie Comer i rollen som Villanelle og Sandra Oh i rollen som Eve Polastri i spenningsserien «Killing Eve». Serien er svært populær, og langt fra tradisjonell.
POPULÆR: Jodie Comer i rollen som Villanelle og Sandra Oh i rollen som Eve Polastri i spenningsserien «Killing Eve». Serien er svært populær, og langt fra tradisjonell. Foto: HBO Nordic

Streaming

De åtte beste spenningsseriene akkurat nå

Nå som siste episode av «Game of Thrones er ferdig», hvilke andre spenningsserier bør du følge? Her er åtte gode tips.

Publisert Oppdatert

Vi er alltid på jakt etter gode tips til nye serier vi bør få med oss, og det er ikke alltid like lett å navigere i jungelen av titler som ligger på de mest populære streamingtjenestene som finnes tilgjengelig.

Derfor kan det være greit med en liten guide i ny og ne. Her er våre anbefalinger denne sommeren!

Les også: TV-serier du bør se nå

«Killing Eve»

Topper listene

Sandra Oh, kjent fra Grey's Anatomy, spiller Eve, en britisk etterforsker besatt av å fakke en psykopatisk, russisk morder, spilt av Jodie Comer. Samtidig blir drapskvinnen like besatt av hun som forfølger henne. «Killing Eve» er hovedsakelig skrevet, regissert, produsert og spilt av kvinner.

En blodig, stilfull og dramatisk historie som også er ustyrtelig festlig i all sin grusomhet – og som forfriskende nok ikke følger noen av reglene i TV-serieboken. «Killing Eve» har vært på samtlige topplister over fjorårets beste strømmeserier.

Streames på HBO Nordic.

«Chernobyl»

Darkness on the Edge of Town

Det er mørkt, dystert, grått, trist og humørløst. Nei, vi snakker ikke om en Cormac McCarthy-roman. Dette er virkelighetens Sovjetunionen 1986. Mange husker den forferdelige atomkraftulykken i Tsjernobyl, men hva skjedde egentlig på ulykkesdagen? Hva førte til at det som aldri skulle skje faktisk skjedde?

Dette er en glimrende miniserie om løgner, helter, politikk og menneskelig drama i fem deler, med Stellan Skarsgård, Emily Watson og Jared Harris i de viktigste rollene.

Streames nå på HBO Nordic.

Jared Harris og Stellan Skarsgård har to av hovedrollene i den mye omtalte serien «Chernobyl».
Jared Harris og Stellan Skarsgård har to av hovedrollene i den mye omtalte serien «Chernobyl». Foto: HBO Nordic

«Bosch», sesong fem

Går undercover

Akkurat som «Breaking Bad», er «Bosch »serien som bare blir bedre og bedre for hver sesong. Denne gang går vår helt, LAPD-detektiven Harry Bosch undercover som aldrende narkoman, der målet er å slå kloa i en gjeng bakmenn som langer det farlige legemiddelet Oxycontin.

Datteren Maddie, snart utdannet politikvinne, snoker rundt i farens sak og det hele eskalerer i dop, drap og dramatikk i Los Angeles. Titus Welliver er som vanlig glitrende som den rutinerte politimannen Bosch.

Streames på HBO Nordic.

TItus Welliver i rollen som Harry Bosch.
TItus Welliver i rollen som Harry Bosch. Foto: HBO Nordic

«Dead to Me»

Kvinner er kvinner verst

Christina Applegate, mest kjent som blondinen Kelly Bundy fra «Våre verste år», har alltid vært undervurdert som skuespiller. I «Dead To Me» får hun lov til å skinne som enkefruen som prøver å finne ut hvem som kjørte på og drepte ektemannen Ted. I en sorggruppe for etterlatte møter hun Judy (Linda Cardellini), som hun blir venninne med. Men Judy bærer på en grusom hemmelighet.

«Dead To Me» er en mørk spenningskomedie der samspillet mellom Applegate og Cardellini er forfriskende og ekte. Sesong to er under planlegging.

Streames på Netflix.

Christina Applegate spiller godt i «Dead to Me».
Christina Applegate spiller godt i «Dead to Me». Foto: Netflix

«The Act»

Basert på en sann historie

Patricia Arquette har vokst frem som en av Hollywoods fremste karakterskuespillerne. Her spiller hun Dee Dee Blanchard, i den sanne historien om henne og datteren Gypsy Rose (spilt av Joey King).

Hvis du ikke kjenner til historien, vil du ikke tro den er sann. Så fullstendig galskap er det. Stikkord: Rullestol, Munchausen by proxy, drap og mental sykdom.

Streames på HBO Nordic.

Patricia Arquette i rollen som Dee Dee Blanchard og Joey King i rollen som Gypsy Rose i «The Act».
Patricia Arquette i rollen som Dee Dee Blanchard og Joey King i rollen som Gypsy Rose i «The Act». Foto: HBO Nordic

«Usynlege heltar»

Heia Finland!

Frister finsk-chilensk fjernsynsteater? Det bør det gjøre! Dette er en drøy historie. Og den er sann! Vi skal tilbake til Santiago, Chile og Pinochets militærkupp i 1973, der to finske representanter for utenriksdepartementet havner midt i klemma mellom landets undertrykte befolkning og den brutale militærjuntaen.

Troverdig og spennende fra start til slutt!

Streames på NRK TV.

Fra serien «Usynlege heltar».
Fra serien «Usynlege heltar». Foto: NRK TV

«Quicksand – Størst av alt»

Basert på suksessboka

Svensk spenningsserie regissert av en mossing! En skoleskyting finner sted i Djursholm og 18 år gamle Maja blir arrestert for handlingen. Hun erkjenner mordene, men nekter straffskyld. Hanna Ardéhn storspiller som Maja, mens norske Per Olav Sørensen (Nobel, Halvbroren) står for regien.

Basert på boka «Størst av alt» av Malin Persson Giolito, som ble kåret til beste svenske krimroman i 2016.

Streames på Netflix.

Hanna Ardéhn spiller hovedrollen som Maja i «Quicksand - Størst av alt». Felix Sandman spiller Sebastian Fagerman.
Hanna Ardéhn spiller hovedrollen som Maja i «Quicksand - Størst av alt». Felix Sandman spiller Sebastian Fagerman.

«Black Earth Rising»

Undervurdert storspill

Velskrevet, velspilt og spennende. Kate er født i Rwanda, opplever folkemordet i 1994 og adopteres til England av den fremragende forsvarsadvokaten Eve Ashby. Da moren blir forsvarer for en rwandisk militærleder som står bak tusenvis av drap, snur det opp-ned på Kates liv.

Krimdrama, spionfortelling og storpolitikk i en og samme pakke der Michaela Coel og John Goodman storspiller i serien som uforståelig nok har gått under radaren på de aller fleste.

Streames på Netflix.

John Goodman og Michaela Coel fra «Black Earth Rising».
John Goodman og Michaela Coel fra «Black Earth Rising». Foto: Netflix

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!