Foto: (Scanpix)

Blåst av rullebanen

Rød løper ble flygende teppe for kongeparet.

Publisert

(SIDE2): Kong Harald smilte godt da kraftig vind løftet den røde løperen like etter at kongeparet hadde landet på flyplassen ved den slovenske hovedstaden Ljubljana.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kongeparet starter mandag et to dager langt besøk i den tidligere jugoslaviske republikken, som ble selvstendig i 1991, og som siden 2004 har vært medlem av både EU og Nato

Byvandring i Ljubljana
Mandagens offisielle program starter med en velkomstseremoni ved Brdo-slottet utenfor hovedstaden Ljubljana, hvor Slovenias president Danilo Türk tar i mot kong Harald og dronning Sonja. Deretter er det samtaler mellom kongen og presidenten, mens dronningen besøker museet Plenik House.

Senere på dagen har kong Harald møte med Slovenias parlamentspresident Pavel Gantar, og deretter med landets statsminister Borut Pahor. Sammen besøker kongeparet rådhuset i Ljubljana, og deretter er det vandring gjennom Ljubljanas historiske sentrum.

Gallamiddag mandag kveld
Mandag kveld er presidentparet vertskap for en gallamiddag til ære for de norske gjestene.

Tirsdag åpner kong Harald og president Türk et næringslivsseminar og møter med norske og slovenske næringslivsledere. Senere på dagen besøker kongeparet et institutt for rehabilitering, og deretter byen Radovljica i Gorenjska-regionen, nordvest i Slovenia.

Videre til Kroatia
Lunsj inntas tirsdag i Villa Bled, ved den vakre innsjøen Bled, før kongeparet møter den norske næringslivsdelegasjonen. Dagen avsluttes med en offisiell middag på Ljubljana slott, hvor den norske ambassadøren er vertskap.

Kongeparets besøk i Slovenia går over to dager. Onsdag er det hviledag, og deretter gjennomfører kong Harald og dronning Sonja et to dager langt statsbesøk i Kroatia.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.